Sibel Kekilli galada ağladı

Güncelleme Tarihi:

Sibel Kekilli galada ağladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2006 00:00

43. Altın Portakal Film Festivali’nin yarışma filmlerinden "Eve Dönüş"ün salı günü gerçekleşen galasında, başrol oyuncusu Sibel Kekilli, gözyaşlarını tutamadı.

12 Eylül döneminde geçen filmin gösteriminden sonra duyguları sorulan Kekilli, kızarmış gözlerini göstererek "Halimden belli değil mi? Çok duygulandım" dedi.

Hemşo filminden tanıdığımız Ömer Uğur’un yönetmenliğini üstlendiği, Altan Erkekli, Mehmet Ali Alabora ve Sibel Kekilli’nin başrollerini paylaştıkları "Eve Dönüş" filminin 43. Altın Portakal Film Festivali’de düzenlenen gala gecesi, duygusal anlara sahne oldu. Gala gösteriminde izleyicileri trajik konusuyla etkileyen "Eve Dönüş ", oyuncularından Sibel Kekilli’yi de ağlattı. Filmi ilk defa izleme fırsatı bulduğunu belirten Kekilli, duyguları sorulduğunda kızarmış gözlerini göstererek "Halimden belli değil mi? Çok duygulandım " dedi.

Senaryoyu okumadan önce Türkiye’de böyle şeylerin olduğundan haberi olmadığını söyleyen Kekilli, "Türkiye’nin böyle bir dönemden geçtiğini bilmediğim için çok utanıyorum. Ben Almanya’da doğdum, büyüdüm. Almanya’nın yakın tarihine ilişkin her şeyi biliyorum. Fakat asıl ülkem Türkiye’de neler olduğundan haberim yok. Bütün gençlerin bunları öğrenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

16 YIL ÖNCE YAZILDI

Senaryosunu 16 yıl önce yazdığı ve 12 Eylül darbesini anlatan filmi nihayet hayata geçirilebilmiş olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen yönetmen Ömer Uğur, "Bu film benim borcum diye düşünüyorum. 80 dönemini yaşayanlar beni iyi anlayacaklar. Arkadaşlarıma bir gönül borcum vardı. Onu artık ödediğimi tahmin ediyorum. Niye bu kadar sert diyerek eleştirenler olacaktır. Ama bizim yaşadıklarımız, şahit olduklarımız daha sertti" dedi.

Şah Mat, Mehmet Ali’ye güveniyor

Başrollerini M. Ali Erbil, Sarp Levendoğlu ve Seda Akman’ın paylaştıkları "Emret Komutanım: Şah Mat" filmi, 12 Ocak’ta vizyona girecek. Yapımcı şirket, filmin esprili öyküsü ve M. Ali Erbil’in gişe başarısına güveniyor.

"Emret Komutanım: Şah Mat"ın çekimleri sürüyor. Taner Akvardar’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, Seda Akman, Ufuk Özkan, Orçun Kaptan, İsrafil Köse, Mehmet Kurt gibi "Emret Komutanım" dizisinden tanıdığımız oyuncuların yanı sıra Hamdi Alkan, Cengiz Küçükayvaz gibi ünlü komedi oyuncuları da rol alıyorlar.

"Emret Komutanım: Şah Mat"ın öyküsünde Levent Kazak’ın, senaryosunda ise Hayal Avcıları’nın imzası bulunuyor.

Filmin konusu şöyle: Sakatlar haftası etkinlikleri kapsamında 56. Piyade Alayı Karargah Destek Bölüğü’ne 7 tane ruhsal özürlü vatandaş 1 günlük askerlik yapmaya gelir. Böyle bir günde Alay da herkesin konuklarla ilgileneceğinden emin olan eski ajan Karpov (Mehmet Ali Erbil), can düşmanı olarak kabul ettiği Levent Üsteğmen (Sarp Levendoğlu) ile geçmişteki hesabını kapatmak için harekete geçer.

O bir gişe canavarı

Altıoklar Film, okulların tatile girdiği 12 Ocak’ta vizyona girecek "Emret Komutanım: Şah Mat"ta, Mehmet Ali Erbil’in seyirci potansiyeline güveniyor. Basına yollanan bültende M. Ali Erbil’in daha önce oynadığı filmlerin gişe başarısına dikkat çekiliyor. İşte Erbil’in en çok izlenen filmlerin gişe hasılatları:

* Hababam Sınıfı Askerde: (2 milyon 586 bin 636 kişi)

* Kahpe Bizans: (2 milyon 472 bin 162 kişi)

* Hababam Sınıfı Üçbuçuk (2 milyon 51 bin 394 kişi)

* Hababam Sınıfı Merhaba (1 milyon 580 bin 557 kişi)

* Keloğlan Kara Prens’e Karşı (996 bin 882 kişi)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!