Shopping TV ile televizyon başında alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Shopping TV ile televizyon başında alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Televizyondan alışveriş kanalı Shopping TV, geçen ekimde yayına başladı. Gün boyu canlı yayında, çeşitli ürünlerin satıldığı bir TV kanalı. Ekranda satışa çıkarılan ürünleri, telefonla veya internetten sipariş ederek satın alıyorsunuz. Satışlar açık eksiltme sistemine göre yapılıyor. Yani satılan bir ürüne ne kadar çok talep gelirse, ürün o kadar ucuzluyor.

Tüm sipariş verenler ürünü en düşük fiyatından alıyor. Shopping TV’de kozmetikten ayakkabıya ve elektrikli cihazlara kadar pek çok ürün, bazen piyasa fiyatının yüzde 50’sine, bazen beşte birine satılıyor. Uydudan ve Kablo TV’den yayın yapan kanal, yakında Digiturk’ten de izlenebilecek.

Shopping TV şu anda uydu ve Kablo TV’den tüm ülkede 25 milyon izleyiciye ulaşıyor. Shop At Home, Ideal World TV gibi yabancı alışveriş kanallarında uygulanan açık eksiltme isimli bir sistemle satış yapılıyor. Açık eksiltme ile satışa çıkarılan bir ürün, ne kadar çok sipariş alırsa o kadar ucuzluyor. Örneğin canlı yayında Nike markalı 10 tane spor ayakkabı, tanesi 200 YTL’den satışa sunuluyor. Telefonla ve internetten siparişler geldikçe, ürünün 200 YTL’lik başlangıç fiyatı aşağıya iniyor. Ayakkabı sayısı tükenince açık eksiltme kapanıyor. Tüm sipariş verenler, ayakkabıyı en son yani en düşük fiyattan alıyor.

Shopping TV’nin Genel Müdürü Merdan Yanardağ, açık eksiltmede bir ürünün piyasa fiyatının bazen beşte birine satıldığını söylüyor. Ancak ortalama olarak piyasa fiyatının yarısına kadar iniyor.

Bir günde en az 100 değişik ürün satışa çıkıyor. Ortalama dört adetten, 400 parça ürün satılıyor. Sadece ev kadınları değil herkes, kendine göre bir şeyler bulabilir. Kaykaydan araç buzdolabına, parfümden nevresim veya çatal-bıçak takımına kadar pek çok şeyin satıldığına şahit olabilirsiniz. Ayrıca mücevher, beyaz eşya, cep telefonu gibi değerli ve elektronik cihazlar da bulabilirsiniz.

Günün farklı saatlerinde izleyici kitlesine göre farklı ürünler satılıyor. En çok ilgiyi saklama kapları, tencere seti, nevresim takımı, uyku seti gibi ev eşyalarıyla, kozmetik setleri ve eşofmanlar görüyor.

Satın aldığınız ürün o gün içinde kargoya veriliyor. Teslimat adresine göre en geç üç gün içinde elinize ulaşıyor. Televizyonda beğenip, eve teslim edildiğinde içinize sinmeyen bir ürünü yedi gün içinde iade edebiliyorsunuz. Özellikle ayakkabı ve giyim eşyalarında iade ihtiyacı duyarsanız, herhangi bir sebep göstermeniz de gerekmiyor. Ürünü Shopping TV’ye, kargo masrafları kanala ait olmak üzere geri gönderebiliyorsunuz. Satılan her şeyin markalı, orijinal, garanti kapsamında, satış sonrası teknik destek teminatı bulunan ürünler olduğunu belirtelim.

Omniva Yayıncılık’a ait Shopping TV’de, Petek Kutlu, Ahmet Bektaş, Tolga Hürmeriç, Arzu Demir, Merve Maviş Sunay ve Volkan Gündüz sunuculuk yapıyor. 09.00-24.00 arasındaki yayın akışı içinde oyunlar ve yarışmalarla eğlenceli bir alışveriş şovu sunuyorlar izleyiciye. Satış seansları dışındaki zamanda, ağırlıklı olarak sektörel konularda bilgi veren kısa programlar yayınlanıyor.

Satılan ürünler, Shopping TV’ye başvuran distribütör, toptancı veya imalatçılardan seçiliyor. Kanal, hem tüketiciler hem de ürününü satmak isteyen üreticiler için bir platform durumunda.

Nasıl alışveriş yapılır?

Türkiye’nin her yerinden 444 80 90, KKTC’den 0212 444 80 90, yurtdışından 0090 212 444 80 90 numaralı telefonlardan, www.shopping.com.tr internet sitesinden üye olarak alışveriş yapılabilir. Üye olmak için 444 60 70 numaralı telefonu aramak veya www.shopping.com.tr ’den başvurmak gerekiyor. Ödemeyi kredi kartıyla veya havaleyle yapabiliyorsunuz. Taksitle ödeme seçeneği yok, ürünün tutarı kredi kartından bir defada çekiliyor. Sadece Türkiye içinde teslimat yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!