Shakespeare’in tiyatrosu geliyor

Güncelleme Tarihi:

Shakespeare’in tiyatrosu geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 00:39

Bu yıl 15’inci yaşını kutlayan Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 27 Mart-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açılışını ünlü İtalyan topluluk Studio Festi’nin yapacağı festivale İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in kurduğu Globe Tiyatrosu da katılıyor.

Haberin Devamı

SABANCI Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen ‘Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde 15’inci kez kapılarını açacak. Festival, dünyaca ünlü İtalyan topluluk Studio Festi’nin Seyhan Nehri ve Taşköprü üstünde sergileyeceği ‘Su ve Ateş Anıları’ adlı gösterisiyle başlayacak. Festival, bir ay boyunca Türkiye’den 16, yurtdışından 7 topluluğun sergileyeceği 23 farklı oyunla sanatseverlerle buluşacak. Oyunlar, Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi ve Adana Devlet Tiyatrosu Fuaye Sahnesi’nde sergilenirken, 5 tiyatro oyununun Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sahnelenmesiyle, İstanbullu sanatseverler de festivale katılabilecek.

BOLLYWOOD RÜZGÂRI

Haberin Devamı

Adana Tiyatro Festivali’ne, yerli tiyatroların yanı sıra yurtdışından İtalya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Gürcistan, Hollanda ve İngiltere’den tiyatro toplulukları katılıyor. Festivalin en renkli konuklarından biri Hindistan’dan Taj Ekspres topluluğu. Dünyaca ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in kurduğu, İngiltere’nin en köklü tiyatrolarından Globe Tiyatrosu da Türkiye’de ilk kez 15’inci Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sahneye çıkacak. Topluluk, Shakespeare’in en önemli trajedilerinden biri ‘Kral Lear’ı sahneleyecek. Dünyada ‘kara tiyatro’yu ilk kez gerçekleştiren grup olma özelliğini taşıyan Çek Cumhuriyeti’nden Srnec Black Tiyatrosu ise ‘Seçkiler’ oyununu sahneleyecek. Makedonya’dan Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu da ‘Bütün Oğullarım’ ile çağdaş bir aile dramını sahneye taşıyacak.

FESTİVALİN YERLİ OYUNLARI

Festival kapsamında Sadri Alışık Tiyatrosu’nun ‘Küçük Adam Ne Oldu Sana’, Talimhane Tiyatrosu’nun ‘Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi’, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın ‘Türkiye Kayası’, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Cesaret Ana ve Çocukları’, ‘Ben Ödüyorum’ ve ‘Hürrem Sultan’, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ‘Ben Feuerbach’, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ‘Çirkin’ ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ‘Giderayak’ oyunları sergilenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu ayrıca ‘Pal Sokağı Çocukları’ oyununu çocuklarla buluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!