Sezonun en hızlı atağa kalkan kulübü

Güncelleme Tarihi:

Sezonun en hızlı atağa kalkan kulübü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Gece yarısı olduğunda müzik kıvama gelmiş ve İstanbul’un kirli sakallı "collegeboy"ları da, DJ kabininin altında yerlerini almış oluyor. Dışarıdaki buz gibi soğuğa inat, hepsi kolsuz tişörtlü. Kız sayısı, erkek sayısına göre biraz daha az. Ama mekanda sürekli bir sirkülasyon olduğundan ortam rahat ve vaatkár. Çoğunluk single.

Bu akşam partilemek isteyenlere önerim Montrealli ikili Chromeo. Müziklerinde elektrofunk ile hip-hop’u karıştırıyorlar, Dave ve Pee, pikap başındayken dans etmek garanti. İşin en güzel yanı da bu eğlenceli kafadarlardan birinin Arap, diğerinin Yahudi olması. Gazze şeridini aşan bir kankalık sizin anlayacağınız. Parti bu akşam saat 22.00’de. Biletler tam 25, öğrenci 15 lira. Yer, Galatasaray’daki Indigo.

Indigo’ya daha geçen cumartesi gittim. Sezonun en hızlı atağa kalkan kulübü. Burayı Magma ve Milk olduğu dönemlerden beri bilirim. İnsana "kulüp gibi kulüp" dedirten yerlerden. Özel gecelerde hep iyi dolardı ama hiç bu seneki gibi olmamıştı. Kımıldamanın imkanı yok, mekandan çıkmak bile 20 dakika sürüyor. Rakipleri, "içeridekilerin yarısı davetli, ondan böyle kalabalık" diyorlar.

Orasını bilemem, patlıyor mu? Patlıyor... Nokta!

Saat gece yarısı olduğunda müzik kıvama gelmiş ve İstanbul’un kirli sakallı "collegeboy"ları da, DJ kabininin altında yerlerini almış oluyor. Dışarıdaki buz gibi soğuğa inat, hepsi kolsuz tişörtlü. Hatırı sayılır bir 30 yaş grubu da var ama ağırlıklı müşteri üst gelirli ailelerin üniversitede (Bilgi Üniversitesi başta olmak üzere) okuyan çocukları.

Mekanda kız sayısı, erkek sayısına göre biraz daha az. Ama sürekli bir sirkülasyon olduğundan ortam rahat ve vaatkar. Nedense gelenlerin dörtte biri kırmızı giyiyor. Garsonları da katınca bu oran üçte bir. Çoğunluk single. Grup halinde gelenler bile tek tek. Indigo’ya giriş etkinliğe göre değişiyor. İçeride bir biraya 7 lira ödüyorsunuz. Vestiyeri ücretsiz. (212) 244 85 67.

EĞLEN, ÇIK, YİNE GEL

Indigo’da bütün zamane kulüpleri gibi elektronik müzik yapılıyor. Kulüp sadece cuma ve cumartesileri açık. Temiz iş! Encore By Miller, Levi’s Sweet Sense gibi özel gecelerde, Türkiye’den ve yurtdışından en "in" DJ’ler çalıyor. 22.00’de başlayan eğlence sabah 05.30’a kadar sürüyor. 7-8 saat süren eğlence dilimi, şehrin sıkı gececilerine gelip bir posta eğlenip, çıkıp sonra tekrar geri gelme imkanı veriyor.

KULÜP GİBİ KULÜP

İçerisi ferah ve yüksek. Birbirinden 10-15 basamaklık kotlarla ayrılan parçalı bir yapısı var. Böylece mekanın her kısmını görebiliyorsunuz. Heyyula gibi kolonlar şık ışıklarla gizlenmiş. İki barı var. Üstteki balkonbar ve onun önündeki puf ve lounge kısmı daha sakin. Buraya çoğunlukla 30 yaş grubu müşteriler takılıyor. Balkondan seyredilebilen aşağı kısım ve karşısı asıl "patlayan" ve daha "genç" bölüm.

İki yakada iki İstanbul sergisi

KADIKÖY-TEPE NAUTİLUS:

31 Ocak’a kadar fotoğraf sanatçısı Adnan Sokol’un çektiği panaromik İstanbul fotoğrafları sergisi var. Ziyaretçilere beğendikleri fotoğraflardan hediye ediliyor.

TEŞVİKİYE-GALERİ ODA:

11 Şubat’a kadar Nadir Ede’nin arşiv ve çalışmalarından oluşan "Yüz Yıl Önce Yüz Yıl Sonra İstanbul" başlıklı karşılaştırmalı fotoğraf sergisi yer alıyor. (212) 259 22 08.

İSTANBUL’DA NE VAR, NE YOK

Babylon’da SMADJ

Tunus asıllı Fransız müzisyen Smadj, Buzuki Orhan ve Savaş Zurnacı (klarinet) ile birlikte yaptığı albümünün tanıtımı için salı Babylon’da (7-10 YTL), perşembe ve cuma ise Eric Truffaz’la birlikte Dulcinea’da (12-15 YTL) çıkacak.

Bronx’ta VEGA

Tamam Sustum, Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı, Bihaber gibi şarkılarından tanıdığıınız Vega, bugün Bronx’ta çıkıyor. Biletler 20 YTL. Biletix: (216) 556 98 00.

Wish’te ELVIS

Elvis Presley’in 71. yaşgünü kutlamaları sürüyor. Yarın akşam Olympia Wish’teki Elvis Gecesi’nde Türk Elvis’ler Cihan, Melih ve Arif’in showları var. Biletler 20 YTL. (212) 244 04 42.

Jazz Center’da BARON

Latin ve Karaip müziklerini günümüz cazına uyarlamasıyla tanınan Kenny Baron, bu akşam ve yarın İstanbul Jazz Center’da çıkıyor. (212) 327 50 50.

Balans’ta "MAYKIL"

Perşembe akşamı Balans’ta Michael Jackson karaoke partisi var. Ben mecburen gideceğim, arkadaşımın doğumgünü var. Ama komik olabilir diyenlere. (212) 251 70 20.

Roxy’de PACO

Bir dönem David Bowie’ye eşlik eden İspanyol DJ Paco De la Cruz, perşembe akşamı Roxy’de. Biletler 15-25 YTL. (212) 249 12 83.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!