Sezen'le can dost olduk

Güncelleme Tarihi:

Sezenle can dost olduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2006 00:00

Yeni albümünü bugün piyasaya çıkaran Ajda Pekkan, çalışmadaki beş şarkıda imzası bulunan Sezen Aksu'ya övgüler yağdırdı. Pekkan, "Sezen ile can dost olduk. Bize içeriği daha ağırlıklı olan sözler gerek. Daha felsefi, insanlara mesaj veren sözler okumalıyız. Sezen'le işte bunu yakaladık. Çünkü o hayatı benim penceremden çok güzel görüyor" dedi.

Haberin Devamı

 Yeni albümünü bugün piyasaya çıkaran Ajda Pekkan, albümdeki beş şarkıda imzası bulunan Sezen Aksu için, "Sezen ile can dost olduk. Bize içeriği daha ağırlıklı olan sözler gerek. Daha felsefi, insanlara mesaj veren sözler okumalıyız. Sezen ile bunu yakaladık. Çünkü o hayatı benim penceremden çok güzel görüyor" diyor.

Ajda Pekkan renkleri

Sezen’le can dost olduk. Ve bu dostluğumuzu müzikle paylaşmaya karar verdik. Bize içeriği daha ağırlıklı olan sözler gerek. Sezen inanılmaz güzel görüyor. Sonuç olarak çok enerjik bir albüm yaptık. Bu albümün içinde rock’tan R&B’ye ne ararsanız var. Club müzik dahi var. Eskiden Ajda Pekkan denildiği zaman güzel bir kolaj olurdu. O albümün bir mozaiği olurdu. Sonra bir takım denemeler yaptık, benim de basiretim bağlandı o büyü bozuldu. Bu başarıda tabii ki ekipte çok önemli. O dönemler bir ekibim yoktu. Mesela şu an sahip olduğum ekipte hep beraber karar veriyoruz. Ben tek başıma karar vermiyorum. İşte bu albüm Ajda Pekkan renklerinde oldu. Biraz da bu albüm genç şarkıcılara, genç bestecilere bir ayna olacak, ışık tutacak.

Haberin Devamı

Yeni bir tarz denedik

Ben üç yıl önce albüm çalışmasına başlamıştım ama bütün çalışmalarımı çöpe attım. Yani her şeyi sıfırladım. Ekim ayından itibaren Sezen Aksu, Yaşar Gaga ile birlikte yeniden çalışmaya başladık. Bir aile çalışması yaşadık. Arabesk-rock her türden söylüyorum. Çok zengin bir albüm. Aşksız bir şey olmaz. Sevmeden hiçbir şarkıyı söyleyemem ben. O yüzden ben bütün şarkılarımı çok seviyorum. Ajda Pekkan’a yetişememiş genç kuşak bu albümde tarzlarına uygun çok güzel şarkılar bulacak. Öyle düşünüyorum. Bu albüm içimdeki çocuk, içimdeki enerji ile çok güzel örtüştü.

Dans ettiğimi göstereceğim

Bundan böyle sahneye güzel koreografiler ile çıkmayı düşünüyorum. Ben çok enerjiğim sahnede. Dolayısıyla bu kadar enerjiyle şarkı söylerken, yorumlarken dans etmek zor olmuyor. O yüzden de konserlerime koreografi koymayı tercih ediyorum. Aslında dansın en iyisini yaparım ama hepsini birden yapamıyorum yani. Albüm çıktıktan sonra yapılacak konserlerden bir tanesine dans koreografisi koymak istiyorum. Bunu yapmak istiyorum. Çünkü insanlara bir kerecik Ajda Pekkan’ın nasıl dans ettiğini göstermek istiyorum. Bunu arkamda dansçılar, muhteşem bir koreografi ile yapacağım. O zaman benim dansa, müziğe olan aşkımı herkes görecek. Belki de bunu klipte de yaparım... Ama mutlaka yapacağım.

Arabesk de söyledi

Haberin Devamı

Ajda Pekkan’ın üzerinde titizlikle çalıştığı "Ben Aslında O Gördüğün Cool Kadın Değildim" adlı albümü bugün müzikmarketlerdeki yerini alıyor. "Kendimle, hayatla, müzikle, sevenlerimle hesaplaştığım bir albüm oldu" diyen Pekkan’ın albümünde, iki de cover şarkıyla birlikte toplam 12 esere yer verildi. Fikret Şeneş, Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli, Tuna Kiremitçi, Bülent Özdemir, C. Malgiaglio/G.P Felisatt ve Capdevielle/Jean Patrick Gaston Andreca’nın söz ve bestelerinden oluşan albümün çıkış şarkısı Sezen Aksu’ya ait "Cool Kadın"... Aksu, bu eser de dahil olmak üzere toplam dört şarkı sözü ve bir de söz ve beste ile çalışmaya imzasını attı. Zülfü Livaneli’den "Sevdalı Başım" adlı şarkıyı okuyan Pekkan, "Lale Devri"nin bestecisi Bülent Özdemir’den de iki beste aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!