Sezen'i nasıl delirttim

Güncelleme Tarihi:

Sezeni nasıl delirttim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 00:00

Hafta içi her gün Star TV’de yayınlanan, Sema Eren, Bircan Usallı Silan ve Yüksel Şengül’ün sunduğu “Aramızda Kalmasın” programına önceki gün Ali Poyrazoğlu konuk oldu. Bir dönem Sezen Aksu ile komşu olduklarını ve Aksu’nun oğlu Mithatcan’ın evlerinden çıkmadığını anlatan ünlü tiyatrocu, birbirinden keyifli anılarını anlatarak ekran başındakileri çok güldürdü.Bodrum’da Sezen Aksu’nun konserine gittiğini, Aksu’nun sahneden kendisine “Çocuğumu bu mahvetti” diye laf attığını söyleyen Poyrazoğlu, “Sahnede gerçekleri söylemedi. Benimle ve kendisiyle ilgili olayları saptırdı” dedi ve Mithatcan ile ilgili anılarını izleyenlerle paylaştı.

Haberin Devamı

ACIKTIYSAN ALİ ABİNE GİT ÇOCUĞUM     

Mithatcan henüz çok küçükken ona kendilerinin baktığını söyleyen usta tiyatrocu, o günleri esprili bir dille anlattı: “Biz Sezen’le komşuyduk. Evlerimiz yapışıktı, damdan dama geçiliyordu. Mithatcan o dönem küçüktü, biz de komşuları olarak onunla ilgileniyorduk. Çünkü hanımefendi sabaha kadar beste yaptığı için, çocuğun kalktığı saatte yatıyordu. Çocuk kalkınca ‘Anne açım’ diyor, annesi de ‘Ali abine git çocuğum’ diye karşılık veriyordu. Mithatcan bize gelip, kahvaltı ediyordu.”

MİTHATCAN O YAŞTA TİCARETE GİRDİ    
 
Mithatcan’ın o dönemdeki ilginç ticari girişimlerinden de bahseden Poyrazoğlu, şöyle konuştu: “Annesi buna yaş günü hediyesi bir saat almış ya da babası, bilmiyorum artık... Oğlan ticaret adamı olacak! ‘Biri var, bu saati istiyor, ona satacağım. Verdiği para da fena değil, iki saat alabilirim’ dedi. ‘İyi iş Mithatcan, sat bunu’ dedim. Sattı, yerine iki saat aldı ve bilfiil ticarete girdi.”

SEZEN İÇERİDE ÇIĞLIKÇIĞLIĞA 

Poyrazoğlu, Mithatcan’ın ilginç fikirlerinden birini daha izleyenlerle paylaştı: “Projesi var çocuğun! Çok güzel bir proje bulmuş. O zaman ‘E.T.’ filmi oynuyor, gökten bisikletlerin indiği sahneleri izlemiş. Dedi ki, “Böyle bir motosiklet yaptıracağım, gökten geliyor, önünden bıçak çıkıyor, yaş günü olan çocukların pastasını kesiyor ve yükseliyor. Ben bu işten para alabilir miyim?’ Harika fantezisi var çocuğun, hayal gücü var. ‘Bu motosikletlerden, İstanbul’da perşembe pazarında satılıyor. Git annene söyle, alsın sana’ dedim.

Mithatcan içeriye girdi annesine söylemeye, Sezen’in çığlıkları başladı! ‘Hangi deyyus öğretiyor sana bunları? Onun gırtlağını kopartacağım. Nerede o it’ diye avaz avaz bağırıyor içeride. Benden söz ediyor! Yanıma geldi, ‘Niye çocuğuma böyle şeyler yapıyorsun?’ diye bağırdı. Ben de ‘Niye almıyorsun çocuğa motosikleti? Var perşembe pazarında alsana’ dedim.”

GECELERİ SOLİST OLARAK ANNENİ ÇIKARACAKSIN  

Poyrazoğlu, Mithatcan’ın en sonunda bahçede bar kurmaya karar verdiğini anlattı: “Kendi bahçelerinde, havuzun kenarında dört tabureyle bir bar açtı. İçkileri de evden indirdi aşağıya. Bana ‘Nasıl doldururum ben burayı?’ diye sordu, ‘Annene sor’ dedim. Ben o dönem Yeşil Kabare’yi işletiyordum, Sezen ‘Ali abin pavyoncu. Yeşil Kabare’si var. Sen git ona sor’ diye çocuğu doldurup bana yolladı. Dedim ki ‘O zaman tek çare kalıyor; anneni çıkaracaksın geceleri, havuz başına, solist olarak!’ Annesine gidip bunları söyledi ve Sezen beni öldürme kararını o gün aldı...”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!