Sezen'e ilk ÅŸok

Güncelleme Tarihi:

Sezene ilk ÅŸok
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 00:00

Türk Pop Müziği'nin "Minik Serçe"si Sezen Aksu, albümü sadece 50 adet satınca büyük bir şok yaşadı. Üstelik bu 50 adet albümü kendisi ve tanıdıkları almıştı. İşte Aksu'nun "hiç" satmayan albümünün ardındaki büyük sır.

Haberin Devamı

 Gençlik dönemlerinde "Senden birÅŸey olmaz" denilen ünlülerin hikayesi: Unkapanı'nda ÅŸirket ÅŸirket dolaÅŸan Aksu'nun 1975'te çıkardığı "Haydi Åžansım" adlı 45'liÄŸi sadece 50 adet sattı. Aksu o günleri ÅŸu sözlerle anlatıyor " Moralim çok bozulmuÅŸtu çünkü o 50 taneyi ben ve yakınlarım almıştık..." Ozan Güven ise ÅŸaşı diye konservatuara alınmadı.  Â

SEZEN AKSU

İlk albümünü  sadece 50 kişi aldı

Sezen Aksu, bulunduğu noktaya gelene kadar büyük sıkıntılar çekmiş. Lise hayatında kendini iyice müziğe veren Aksu, buna rağmen yüksek öğrenim için Ziraat Fakültesi’ni seçmiş. Aynı yıllarda İzmir Radyosu Sanatçılar Derneği’ne giren Aksu, altı yıl süreyle Türk Sanat Müziği eğitimi almış.

 Okulunu bırakıp İzmir’den İstanbul’a gelen ve Unkapanı’nda şirket şirket dolaşan Aksu’nun yüzüne kapılar bir bir kapanmış. Uzun uğraşlardan ve reddedilmelerden sonra mucizenin adı Yeşil Giresunlu olmuş. 1975’e girerken piyasaya çıkan "Haydi Şansım" adlı 45’liği sadece 50 adet satan Aksu o günleri şu sözlerle anlatıyor: "Moralim çok bozulmuştu. Çünkü o 50 adedi de sadece ben ve yakınlarım almıştık."

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea2344f018fbb8f86d84d4
Deniz Akkaya

Uğurkan Erez’i şaşırtan manken

Uğurkan Erez, "Elite Model Look Yarışması’nın koreografisiyle uğraşıyordum. 20 kızın içinden sadece biri istediğim şeyleri yapamıyordu. Bu kız hariç, diğer 19’unun manken olabileceğini söyledim. Yıllar sonra Neşe Erberk yeni mankenlerini göstermek için beni çağırdı. İçlerinden biri beni çok şaşırttı" diyor. Uğurkan Erez’in sözlerini geri almasını sağlayan kişi ise Deniz Akkaya’dan başkası değil.

Ä°PEK TANRIYAR

Müzik kanalından kovuldu

İpek Tanrıyar, bir kanaldan kovulduktan sonra hırslanıp mesleğine nasıl sarıldığını şu sözlerle anlatıyor: "Number One TV’ye VJ’lik için çekimlere gittim, kabul edildim. Canlı yayında şarkı sunumları yapıp, arada da birkaç cümle kuracaktım. Fakat basit gibi görünse de canlı yayında çok heyecanlandım ve fena halde çuvalladım. Üç hafta sonra da kanaldan kovuldum!

Haberin Devamı

İlk büyük başarısızlığımdı ve çok ağlamıştım. Hatta kovarlarken bana ’Senden hiçbir şey olmaz’ dediler. İşte bu cümle beni fena hırslandırdı. Ardından sunuculuk dünyasına daha bir doludizgin ve hırslı girdim. Bu hırs ve azim benim ’Şahane Pazar’ ekibine dahil olmamı sağladı."

/images/100/0x0/55ea2344f018fbb8f86d84d6
MAHSUN KIRMIZIGÃœL

Sesin kapı gıcırtısı gibi

İlkokul öğretmeni sürekli olarak; "Mahsun, sesin kapı gıcırtısı, tencere kazıntısı gibi... Senden türkücü olmaz" dermiş. Bunun üzerine her seferinde eve gittiğinde ağlayan Kırmızıgül, neredeyse ilkokul öğretmenine inat şarkıcı olmuş!

EVRÄ°M AKIN

İki okuldan da atıldı

"Senden bir şey olmaz" denilerek önce lisedeki tiyatrodan, ardından "Yeteneksizsin" sözleri eşliğinde Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden atılmış Evrim Akın. Gerçi o da kendini yeteneksiz buluyor ama "Avrupa Yakası"ndaki Selin tiplemesi hálá hafızalarda...

Haberin Devamı

ŞAHAN GÖKBAKAR

Okulun tembel adamı

Bilkent’te tiyatro okuyan Gökbakar, okulun eğitiminden rahatsız olmuş: "Herkes birer ’küçük Cüneyt Gökçer’ olup çıkmıştı. Sesler, rezonans katmalar... Bunları  ben de yapabilirdim ama doğal gelmiyordu." Böylece okulun tembel adamı olmuş.

/images/100/0x0/55ea2344f018fbb8f86d84d8
OZAN GÃœVEN

Şaşı diye konservatuvara alınmadı

Son dönem Türk Sineması’nın önemli oyuncularından Ozan Güven, bir röportajında, şaşı olduğu için konservatuvara alınmadığını, hocaların "Bir çift yeşil gözle oyuncu olunmaz" dediğini anlattı.

MERVE Ä°LDENÄ°Z

Yüzüme kapanan kapı kendiliğinden açıldı

Merve İldeniz’e hayatı boyunca unutamadığı gün sorulduğunda aklına ilk olarak, boyu kısa bulunduğu için Başak Gürsoy Ajans’tan geri çevrildiği gün geliyor. "O gün eve gidip hüngür hüngür ağladım" diyen İldeniz, 1986 yılında Güneş Gazetesi Güzellik Yarışması’nda ikinci seçilmiş. Ardından da Flash Form Ajans’a girerek mankenlik kariyerine başlamış. 1990’da ise yeniden Başak Gürsoy Ajans’ın kapısından içeri girmiş. Çünkü ajans sahibi Gürsoy, kendisiyle çalışmak istiyormuş!

Haberin Devamı

ZEYNEP CASALÄ°NÄ°

Senden şarkıcı olmaz  dediler sonra da ödül verdiler

POPSAV Ödül Töreni... Hakan Peker, "En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı" ödülünü veriyor. Ödül kazanan ismin sözleri bir hayli ilginç; "Hakan Bey, söylemeden duramayacağım. Ben 10 yıl önce size geldim. Bana ’Senden şarkıcı olmaz’ dediniz. Şimdi bana ödül veriyorsunuz" İşte bu sözlerin sahibi Zeynep Casalini..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!