Sezen köftecidir ama partilerinde antrikot gider

Güncelleme Tarihi:

Sezen köftecidir ama partilerinde antrikot gider
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2005 00:20

13 yıl önce babalarının 17 bin liraya aldığı Volkswagen minibüste dürümcülüğe başladılar. Dürüme kaşar koymayı akıl edince, ayaküstü atıştırma modasının en sevilen adresi oldular. Önce Arnavutköy sahil, sonra da Ulus yokuşuna konuşlanan kırmızı minibüslerine sıradan insanlar gibi, tanınmış kişiler de sık geliyordu.

Bu sayede ünlülerin bahçe partilerine çağrılmaya başladılar. Sezen Aksu’nun yaz başı partisinde de, Yıldızların Altında müzikalinin galasında da oradaydılar. ‘Çok zahmetli’ dedikleri emektar minibüste artık çalışmıyorlar. Gökçen ve Gökmen Kalkavan Kardeşler şimdi Levent’in göbeğinde 40 kişinin çalıştığı bir catering firmasının patronu.

‘Şişleri ufak, sinirsiz ve yağsız yaptık. Sonra da dürüme kaşar koymayı akıl ettik’ diyor Gökçen Kalkavan (38). Dürümcü Kalkavan Kardeşler’e göre 13 yıldaki ticari başarılarının ardında bu formül yatıyor. Müşterilerin söylediğine bakılırsa, bu iki Karadeniz (Rize) delikanlısının başarısının sırrı, sıcakkanlı sohbetleri.

Kalkavan Kardeşler’in Tamer Karadağlı’dan Oktay Kaynarca’ya, Fatih Terim’den Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’a kadar tanımadıkları ünlü, muhabbetleri olmadık meşhur yok. Hatta artık, tanınmış kişilerin ev-bahçe-havuzbaşı partilerine de gidiyorlar.

GÜNDE 500 DÜRÜM BİR O KADAR DOSTLUK

İki kardeşi dürümcülükte şöhrete kavuşturan serüven 13 yıl önce oğullarına işyeri açamayan babanın aldığı Volkswagen minibüsle başladı. Arnavutköy sahilde BP istasyonunun tam karşısındaydı yerleri. Bar çıkışı ayaküstü atıştırmak isteyenler sabahın ilk saatlerine kadar bu minibüsün önünü dolduruyordu.

2002’de Time Out dergisinin onları en iyi ayaküstü lezzet adresi seçmesi ünlerine ün kattı, müdavimleri arttı. O kadar ki artık günde 500 dürüm satar hale geldiler. Bu arada müşterilerle dostlukları da ilerledi. Kurdukları bu dostluklar onlara reklam ve film setlerinde iş imkanı kazandırdı. Mesela İkinci Bahar’ın yemeklerini onlar hazırlıyordu. Üniversite partileri, festivaller derken ünlü kişilerin ev partilerine de çağrılmaya başladılar. Sezen Aksu’nun yaza merhaba partisi, Yıldızların Altında müzikalinin galasında da mideler yine onların dürümleriyle bayram etti.

EMEKTAR MİNİBÜS KURUÇEŞME’DE YATIYOR

Şu anda aynı anda 4 yerde hizmet verebiliyorlar. Gittikleri yerde talebe göre ekipman kuruyorlar. Ekstra ücret alınmıyor, normal fiyattan satış yapıyorlar. Seyrantepe’de çok modern bir üretim atölyesi ve Levent’te üç katlı bir lokanta-mutfak kurdular. İSO 9001 ve HACCP belgeleri var. Aynı anda 1800 kişiye yemek çıkarıyorlar.

Emektar minibüsleri ise Kuruçeşme’de yatıyor. Artık onunla satış yapmadıklarını söylüyor Gökmen Kalkavan (31): ‘Hiç unutmam bir kış gecesi tam 16 kat giyinmiştim Arnavutköy sahilinde. Çok eziyetli bir iş. Bir yandan belediyeyle uğraş, diğer yandan soğuk ve sıcakla. İkiye bölünmek fayda getirmiyor. Bütün dikkatimizi butik catering işine verdik.’

Oğlu Mithat Can’la da iyi tanışırız

Sadece Sezen Hanım’la değil oğlu Mithat Can’la da iyi tanışırız, arkadaş gibiyiz. Araya kimseyi koymaz, bizi doğrudan ararlar. Mesela en son hazirandaki partisine çağırdılar. Şanssızlık, yağmur yağdı. Geçen yıl da üç kere çağırdılar. Sezen Hanım’ın özel bir isteği olmaz. Kendisi köftecidir ama partisinde antrikot gider. Genelde akşam saat sekiz gibi başlar, barbekünün gece bire yolu vardır. Mayıstaki partiye yaklaşık 40 kişi katıldı. 150 porsiyon kadar dürüm çıkardık. Bu da yaklaşık bir milyar lira hesap eder.

RASİM ÖZTEKİN SABAHA KADAR ACILI YEDİ

Yıldızların Altında müzikalinin galasından sonra Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde ekip kendi arasında bir kutlama yaptı, bizi de çağırdılar. Parti seyirciler çıktıktan sonra başladı, sabaha kadar devam etti. Izgaracılar Rasim Öztekin’in acılı merakına şaşırdı. Öztekin bol bol acı sos döktüğü porsiyonlardan sabaha kadar götürdü.

Deniz Akkaya ızgaracıya sigara yutturdu Bir akşam Deniz Akkaya bize geldi. Izgaracımız Yasin bu kadına (Deniz) bayılıyor, deli oluyor! Karşısında birden Deniz Akkaya’yı görünce sigarasını yuttu. O akşam Deniz Hanım da çok eğlenmişti. Sezen Hanım da (Aksu) çok sever bizim Yasin’i. Bir seferinde ‘Verin, bunu eve götüreyim’ demişti.

Bu çocuk ünlü olacak Özcan Deniz bir gece bizim arabaya dürüm yemeye geldi. Yer olmadığı için çöp kovasının üstüne ilişmiş, dürümünü yiyordu. Yanındaki hanım bana ‘Bak bu çocuk ünlü olacak göreceksin’ demişti. Sene taa 1993. Ben de şaşırıp ‘Hayırlı olsun’ diye cevap vermiştim.

Cem Yılmaz Şahin’le gelirdi Birçok ünlü daha meşhur olmadan bizim müşterimizdi. Mesela Cem Yılmaz Şahin’le gelirdi. Okan Bayülgen’in altında Ford-Fiesta vardı. İbrahim Kutluay beyaz bir Kartal’a binerdi.

KALKAVANLAR’DA NE KAÇA?

Yeterli sayı olduğu sürece Kalkavanlar özel partilerde de normal fiyattan satış yapıyor. Ama parti sahiplerinin hesaba katması gereken bir ayrıntı var: İçine biraz da sucuk, biraz da şundan derken her davetli 3-4 porsiyon yiyor. Masrafı hesaplamak için davetli sayısını üçle çarpmak lazım.

Köfte: 5 YTL

Sucuk: 5 YTL

Vejetaryen dürüm: 3.5 YTL

Jambonlu kaşarlı antrikot: 6 YTL

Şiş: 5 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!