Sezen’in izinde

Güncelleme Tarihi:

Sezen’in izinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 00:00

"Tatlı Tatlı" adlı albümüyle müzik dünyasına adım atan İzmirli şarkıcı Seren Akıska, "Ege’nin havasını koklayan, suyunu içen sanat dünyasının ünlülerinin çoğu kalıcı oluyor. Benim hedefim de bu... Bir hayalim de Sezen Aksu ile aynı sahneyi paylaşmak" diyor.

Kendinizi bildiniz bileli müzikle iç içe olanlardan mısınız?

- Küçük yaşlardan beri müzik ve baleye ilgim var. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bale eğitimi aldım. Sevda Aydan, Ajda Pekkan’ın hocası olarak bilinen Erdem Siyavuşgil, Rendi Esen gibi isimlerden yıllarca ders aldım. Küçüklük hayalim şarkıcı olmak, kaset yapabilmekti. Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nde 5 yıl eğitim aldım ve dereceyle mezun oldum. Okulun ilk yılından itibaren de profesyonel olarak sahne çalışması yapıyorum. Son 5 yıldır da İstanbul’dayım. The Plaza Oteli Roof’unda program yapıyordum. Bundan böyle albümlü bir şarkıcı olarak sahne almak istiyorum.

n Sahnede neler seslendiriyordunuz daha önce?

- Almanya Münih doğumluyum. İlkokulu Ankara Yükseliş Koleji’nde okudum. Almanca’nın yanı sıra iyi derecede İngilizce biliyorum. Sahnede Türk popun yanı sıra Fransızca, İngilizce ve Latince şarkılar seslendiriyorum. Besteler yapıyorum. Sözü ve müziği bana ait 100’ün üzerinde eserim oluştu. Keyifli programlara imza attım. 8 yıla yaklaşan bir sahne tecrübem var. Yani, hem alaylı, hem mektepliyim.

ÜNLÜLERLE ÇALIŞTI

n Albümünüz ne kadar bir zamanda oluştu?

- Okuldan mezun olduktan sonra amatörce yaptığım bir demo ile İstanbul’da iki yıl boyunca yapım şirketlerinin kapılarını gezdim. Birçok olumsuz şart nedeniyle beş yılın sonunda en başından beri bana güvenen, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ailemin sayesinde ve RBM Müzik sayesinde çıkartmayı başardım. Çünkü, yapım şirketleri 10 yıllık, 2 milyon dolarlık köle anlaşmalarını önüme sürüyordu. Beş yıllık bir süreçte yüzlerce müzisyenle çalıştık. Herkesin emeği bir hayli fazla.

n Bu albümde kimlerle çalıştınız?

- Sözü müziği bana ait olmak üzere, Tuğba Özerk, Aysel Gürel, Bülent Özdemir, Sude Bilge Demir, Bendeniz, Sadık Karan, Yasemin Pulat, Cüneyt Çakım, Ertuğ Ergin, Aslı Zen Yentur, Elif Mumcu ve Pivbus Tassopoulos’un eserleri yer alıyor. Aranjesi ise Erhan Bayrak, Rahman Altın, Mustafa Ceceli, Arzu Alsan, Emre Bayar’a ait. Albümün tüm kayıtları Ozan Doğulu’nun stüdyosunda gerçekleşti.

n İzmirli olmanız müzik sektöründe ’ne güzel bir kız’ diye düşünmeleri avantajlar sağlıyor mu?

- Ege’nin havasını koklayan, suyunu içen sanat dünyasının ünlülerinin hemen hemen çoğu kalıcı oluyor. Benim de amacım uzun yıllar bu sektörde Seren Akıska olarak anılmak. Dans ve koreografi çalışmaları için Tanyeli’den dersler alıyorum. Kostümlerim ve imajımı ise Özlem Kaya hazırlıyor. Fotoğraflarımı ise Zeynel Abidin Ağgül çekti. Sezen Aksu ile aynı sahneyi paylaşmak, ona eşlik edebilmek ise yine bir gün gerçekleştireceğim hayallerimden.

n Özel hayatınız mı, kariyeriniz mi?

- Beş yıldır geceli gündüzlü albümümü çıkarmak için mücadele ettiği için özel hayatımı çok ihmal ettim. Ama daha çok uzun yolum var. Tabii ki ilk önce kariyerim gelir. İstanbul’da yalnız bir hayat yaşıyorum. İzmir’i, ailemi çok özlüyorum. Sıla hasreti çekiyorum. 2007 yılının bana uğurlu geleceğine inanıyorum. Bunun için albümümün çıkmasıyla ilk sahnemi İzmir’de yapacağım.

Albümümümde herkes kendinden bir şeyler bulacak

İddialı bir albüm yaptığını söyleyen Seren Akıska, "Şarkılarım dinleyen herkes kendinden birşeyler bulacak. Sekiz hızlı şarkının yanı sıra aşk ve duygu yüklü şarkılar da yer alıyor. Şarkılarımın çoğu yaza damgasını vuracak. Gece kulüplerinde, barlarda dinlenecek" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!