Seyirciyi hayaller ülkesine götürecek

Güncelleme Tarihi:

Seyirciyi hayaller ülkesine götürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 00:00

Ali Poyrazoğlu’nun merakla beklenen yeni oyunu "Ben Eskiden Küçüktüm", 17 Ocak’ta perdelerini açıyor. "Hayatta saptığım yan yolları anlatıyorum" diyen Ali Poyrazoğlu, oyununda Zeki Müren’den Erol Simavi’ye kadar birçok önemli isimle ilgili sırlarını da açıklıyor.

Ali Poyrazoğlu’nun yazıp yönettiği, Murat Coşkun’un dekor ve kostümlerini hazırladığı "Ben Eskiden Küçüktüm" oyunu 17 Ocak’ta Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda sahnelenmeye başlanacak. Oyunda Ali Poyrazoğlu’na oyuncuların dışında kuklalar ve palyaçolar da eşlik ediyor. Kuklalar, Çek Cumhuriyeti Devlet Kukla Tiyatrosu atölyelerinde yapıldı. Kukla tasarımlarını Karel Brozek hazırladı. Özdemir Çiftçioğlu, Berrak Kuş, Eser Ali gibi yetenekli isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosu, geçtiğimiz üç ay boyunca Fransa’nın en önemli sirk sanatları eğitmenlerinden biri olan Dominique Denis’den eğitim aldı. Tiyatronun perdesinin, koltuklarının, kostümlerinin, anılarının ve kulise asılı kalmış tiratların satıldığı bir açık artırmanın öyküsünün anlatıldığı oyunda, Ali Poyrazoğlu, başta kendi hayatı olmak üzere Türk tiyatrosunun bilinmeyen gerçeklerini ve kültürümüze damgasını vurmuş önemli isimlerin sırlarını da perdeye taşıyor.

"İzleyiciyi yazın ortasında kar yağan, oturma odasından gemilerin geçtiği, gökyüzünde iki tane ayın olduğu hayaller ülkesine yolculuğa çıkartacağım" diyen Ali Poyrazoğlu, "Ben Eskiden Küçüktüm" adlı oyunuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

YAŞAMI MACERAYA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Hayattaki temel amacım anayolda yürürken yan yollara sapmak olmuştur. Herkesin yaşamını bir maceraya dönüştürme hakkı var. Ben bu hakkımı kullanıyorum. Ana yolda yürürken yan yollara sapmayı seviyorum. Başı bozuk bir yaşamın içinde kurduğum bir disiplinde yaşıyorum. Yeni oyunumda izleyiciler, Ali Poyrazoğlu’nun saptığı yan yolları izleyecekler.

ZEKİ MÜREN DE VAR

Bu oyun sirklerden, cambazhanelerden, lunaparklardan ortaya çıktı. Çocukluğumdan başlayarak hayatımı bir sirkin ortasında anlatmak istiyordum. Kalabalık bir kadroyla müzikal bir oyunda hayatımı perdeye taşıyacağım. Sadece kendi hayatımı değil Türk tiyatrosuyla ilgili bilinmeyen birçok gerçeği de gün ışığına çıkaracağım. Zeki Müren’den Ayla Algan’a, Erol Simavi’den Muhsin Ertuğrul’a kültür hayatımıza damgasını vurmuş birçok önemli isimle yaşadığım ilginç olayları ve bu önemli insanların bilinmeyen öykülerini de oyunda anlatacağım.

OYUNCULAR 3 AY CAMBAZLIK EĞİTİMİ ALDI

Oyunumun başrolünde İstanbul’u esir alan kar var. Güler Sabancı ve Cem Boyner, halka kapalı gösterimde oyunu izlediler ve "Hayatımızda böyle bir oyun görmedik" dediler. Kendi oyunumu övüyor gibi olmayayım ama çok uğraştık. İzleyicileri sahnede görkemli bir gösteri bekliyor. Kuklalar, danslar ve canlı müzik iç içe geçirdik. Sirk sanatları eğitmeni Dominique Denis ve ünlü dans hocası Korhan Başaran, oyuncularıma üç ay boyunca günde 12 saat eğitim verdiler.

MİLLET OLARAK CAMBAZLIĞI SEVERİZ

Hayatın kendisi tehlikelidir. Zaman zaman altımızda ağ olmadan kendimizi boşluğa bırakırız. Bu oyunda hayata dair de ince ayrıntılar vermek istedim. Biz zaten millet olarak bir cambaz gibi hep ipin üzerinde yürüyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!