Sex and the City’nin tasarımcısından 5 milyon sterlinlik koleksiyon

Güncelleme Tarihi:

Sex and the City’nin tasarımcısından 5 milyon sterlinlik koleksiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Sex and The City, Çirkin Betty ve Şeytan Marka Giyer filmlerinin kostüm tasarımcısı, yani modayla sinemayı buluşturan insan Patricia Field, gelecek hafta İstanbul’a geliyor. Marks&Spencer için tasarladığı özel koleksiyonun tanıtım partisine katılacak.

Bu koleksiyon için Marks&Spencer, ona tam 5 milyon sterlin ödedi. Patricia Field, İstanbul’da Soysal Danışmanlık’ın düzenlediği Perakende Günleri’nde de guru olarak konuşacak. Bu koleksiyonu şimdiden tanımak, Okan Bayülgen’in çektiği fotoğraflara bakmak ister misiniz?

Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Lucy Liu ve Meryl Streep gibi dünyaca ünlü starların modacısı, Sex and The City, Çirkin Betty gibi dizilerin, Şeytan Marka Giyer gibi filmlerin kostüm tasarımcısı, bu dalda Oscar’a aday olmuş, 2 Emmy ödülü almış Patricia Field, Marks & Spencer ile bir anlaşma yaptı. Dünyada sadece belirli Marks & Spencer mağazalarında sonbaharda Patricia Field koleksiyonu satışa çıkacaktı. Koleksiyonun lansmanı, geçen ay New York Moda Haftası’nda yapıldı. Ardından Londra ve Atina’da tanıtıldı, gelecek hafta da sıra İstanbul’a gelecek.

Seksi koleksiyon 35 parçadan oluşuyor. Patricia Field ipek, jorjet, streç saten gibi kumaşlara puantiye, çiçek, çizgi ve hayvan figürü gibi baskılar uygulamış. Böylece birbirinden farklı giyinmeyi sevenlere hitap edebileceğini düşünüyor. "Bu kıyafetleri ben giyebiliyorsam herkes giyebilir. Moda giysilerden zevk almaya dayanır, yaşla ilgisi yoktur" diyor.

Kızıl saçlı tasarımcı Londra’daki tanıtım gecesine de kendi tasarladığı koleksiyondan mavi renkli mini bir elbise giydi ve elbisesini ondan en az yirmi kat pahalı Dior marka topuklu ayakkabılarla tamamladı! Türkiye’de ne giyeceği ayrı bir merak konusu.

Koleksiyondaki elbiselerin çoğu Sarah Jessica Parker’ın gardırobundaki elbiselerin türevleri. Payetli siyah kedi kostümü, altın rengi tozluklar ve bele oturan siyah beyaz çizgili askeri ceket, Sex And the City dizisinde Kim Cattrall tarafından canlandırılan seks düşkünü Samantha karakterinin stilini yansıtıyor.

Patricia Field Marks&Spencer koleksiyonu 36-48 beden aralığında. Elbiselerin dışında, taytlar, ayakkabılar, dar pantolonlar ve fularlar da var. Graffiti desenli torbalar da tasarlandı. Önemli bir uyarı: Koleksiyon yalnız 24 Ekim - 24 Kasım arasında satılacak.

Şeytan Marka Giyer filmiyle Oscar’a aday oldu
/images/100/0x0/55ea4a16f018fbb8f87641aa


Patricia Field, New York doğumlu. Modada 1960’lardan beri kendi markasıyla tanınıyor. Bu işe 1966’da Greenwich Village’da açtığı özel butikle başladı. Butik, o yıllarda, bütün New York’ta moda olan sokak kıyafetleriyle popüler oldu. 1986’da Michael Mann’ın "Crime Story" (1986-88 arasında NBC’de yayınlandı) isimli mafya dizisinde kostümleri tasarlayarak bu alana da el attı. 1995’de kendi tasarladığı koleksiyonu lanse etti, ertesi yıl New York’ta ikinci butiğini açtı. Sex and the City dizisindeki kostüm tasarımcılığıyla birlikte sanatçının moda dünyasındaki şovu gerçek anlamda başladı. 2002’de Kostüm Tasarımcıları Derneği ona yılın tasarımcısı ödülünü verdi. En İyi Kostüm Tasarımcısı dalında iki kez Emmy aldı. Hope and Faith adlı sitcom ve Project Runway adlı yapımda görev aldı. 2006’da büyük ses getiren Şeytan Marka Giyer filmine de kostüm tasarımcısı olarak imza attı ve Oscar’a aday gösterildi. Yola "Ugly Betty" dizisiyle devam ediyor. Butiklerine Manhattan’da bir yenisini de ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!