Sevişme sahnesinden önce pazarlık yaptım

Güncelleme Tarihi:

Sevişme sahnesinden önce pazarlık yaptım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

Ali İlhan’ın çektiği “Sinyora Enrica” filminde ısmail Hacıoğlu ve Claudia Cardinale ile birlikte kamera karşısına geçen ıtalyan oyuncu Lavinia Longhi, Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Daha önce Monica Bellucci ile “Sanguepazzo” filmindeki lezbiyen sevişme sahneleriyle gündeme gelen Longhi’ye filmi, İstanbul tutkusunu ve Hacıoğlu’yla çekilen sevişme sahnesinin perde arkasını sorduk.

Haberin Devamı

LAVINIA LONGHI FOTOĞRAFLARI   

SINYORA ENRICA FİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR 

Türk izleyicisine kendinizi nasıl tanıtmak istersiniz?     

- Her şeyi kısaca anlatmak kolay değil. Bugüne kadar altı sinema filminde rol aldım. Ama özetlersek, burada tanınmam açısından en büyük şansım Türkiye’de çalışmak oldu. “Sinyora Enrica” sayesinde çocukluğumdan beri kurduğum İstanbul’a gelme hayalim gerçekleşti. Çok merak ediyordum burayı, dolayısıyla rol teklif edildiğinde hemen kabul ettim.

En çok hangi filmdeki rolünüzü seviyorsunuz? 

- “Sinyora Enrica”dakini... Kendimi en çok bu projede başarılı hissediyorum.

Bu filmde hangi rolü alacağınız en başından belli miydi?

- Ya rahibe olacaktım ya da Valentina... Ama rahibe olmak istemiyordum.

Valentina’ya kendinizden neler kattınız?

- Lavigna’dan yüzde 30 koydum o karaktere... Ben asla tamamen Valentina gibi olamam.

ROL İÇİN SİCİLYA LEHÇESİ ÖĞRENDİM

Güzel kadın olmak hep güzel kadını oynamak gibi bir zorunluluk mu getiriyor?


- Böyle bir sıkıntı oluyor ama ben farklı roller de oynamak istiyorum.

Valentina için özel bir çalışma yapmanız gerekti mi?

- Ben Kuzey İtalya’danım ama senaryo icabı Sicilyalı bir kız oldum. O nedenle güney lehçesini öğrenmek için bir süre ders almam gerekti.

Türk oyuncular ıtalyanca repliklerini ezberleyerek oynadılar rollerini... Peki çekimler dışında birbirinizle nasıl iletişim kurdunuz?

- Oynarken hislerimiz yardımcı oldu, sette de sürekli bir rehberimiz vardı. Ama arkadaşça vakit geçiremedik, uzun uzun sohbet edemedik çünkü ısmail’in ne ıtalyanca ne de ıngilizce’si vardı.

Bu kopukluk oyununuza yansımadı mı?

- Hayır, sette sadece birbirimizin gözüne bakarak ne yapacağımızı anlayabiliyorduk. Zaten bu iletişim olmasa, rehber bile bizi kurtaramazdı.

O SAHNEYİ SİNEMADA İZLERKEN UTANDIM

Türkiye’de çıplaklık hâlâ bir tabu... Siz rol icabı ısmail Hacıoğlu ile sevişirken huzursuz oldunuz mu?

- Senaryoyu okuduğum için zaten tüm sahneleri en başından biliyordum. Ama yine de sevişme sahnelerinde çok çıplak kalmak istemediğim konusunda yönetmenle pazarlık yaptım. Bunun ne Türkiye ne de ıtalya’yla ilgisi vardı, kendim yapmak istemiyordum. Bu yüzden sevişme sahnesinde yakın çekim yapıldı, beni sadece sırtımdan gördüler. O sahnenin çekimi sırasında da sette sadece yönetmenimiz, Claudia Cardinale, ısmail ve ben vardık. Buna rağmen dün sinemada o sahneyi ilk defa görünce utandım. Yeni bir ortam ve başka bir ülkede olduğum için ufak bir çekingenliğim vardı, ama yanlış anlaşılmadığını görünce rahatladım.

Ama bir başka filmde Monica Bellucci ile de sevişme sahneleriniz vardı. Sizin için sınır ne?

- Oyuncu olarak her türlü sahneyi çekmeye hazırım. Son altı yıldır böyle bir sahne seçimi yapmak durumunda kalmadım. Ama böyle bir sahne çekecekseniz, oynayacağınız kişiyle ve yönetmenle de aynı fikirde olmalısınız. Özetle çok severek yapmıyorum ama rol için gerekiyorsa, artistik bir sahne olursa yaparım.

CARDINALE BANA HAYAT DERSİ VERDİ

Claudia Cardinale ile oynamak nasıldı?


- Kendisi ıtalyan sinemasının efsane isimlerinden. Böyle bir isimle bu kadar uzun ve derin sahneleri paylaşmak benim için büyük bir şanstı. O yaşına rağmen bir kez olsun kötü bir laf etmemesi, bir yorgunluk belirtisi göstermemesi, hiç şikâyette bulunmaması benim için gerçekten hayat dersi oldu. ınanılmaz şeyler öğrendim bu filmi çekerken.

Fatih Akın’la film çekmek istediğiniz doğru mu?

- Herkes bana Ferzan Özpetek’i soruyor ama bana göre o ıtalyan bir yönetmen. Çünkü filmlerini ıtalya’da ıtalyanca çekiyor. Bense bir Türk yönetmenle çalışacaksam o kişinin Fatih Akın olmasını tercih ederim. Ferzan bey’in sineması hakkında bir yorumda bulunmuyorum tabii, yanlış anlaşılmasın, o çok büyük bir yönetmen. Ama ben Fatih Akın’ı daha çok beğeniyorum. Fatih Akın’ın Türkler’le çalışması da benim için daha ilgi çekici. Her ikisini de ayrı ayrı seviyorum diyelim.

Haberin Devamı

İstanbul’a gelmenin çocukluk hayaliniz olduğunu söylediniz. Türkiye neden bu kadar ilginizi çekiyor?

- Oldum olası Asya’ya, ıtalya’nın güneyindeki ülkelere ilgi duymuşumdur. Yarı ıtalyan yarı Karadağlı olduğum için belki de. Türkiye’nin tarihi, kültürü beni çok cezbediyor. Beni en çok etkileyense sabah ezan sesiyle uyanmak. Bu ses bana başka bir ülkede olduğumu hatırlatıyor.

Tanıdığınız ya da daha önce adını duyduğunuz Türk oyuncular var mı?

- Yoktu. Ama artık filmdeki rol arkadaşlarımı tanıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!