Sevgilinizi uçurun

Güncelleme Tarihi:

Sevgilinizi uçurun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sevgilinizi uçurmaya tam bir haftanız kaldı. Ona ne sürpriz yapacağınızı henüz düşünmediyseniz, harekete geçmenin tam zamanı. Seni Seviyorum Endüstrisi çoktan kapılarını açmış sizi bekliyor. Pastaneler şimdiden vitrinlerini kalp şeklindeki çikolatalarıyla doldurdu bile. Çiçekçiler o şık gül buketlerini hazırlamaya çoktan başladı. Radyolar iki şarkı arası 14 Şubat'ı hatırlatıyor...

Sevgililer Günü'nü, orijinal adıyla ‘‘Valentine's Day’’i Paris'ten Tokyo'ya, Oslo'dan Sidney'e tüm dünya kutluyor. Bu güne ait rivayetler muhtelif. Bir rivayete göre, imparator Claudius, askerlerin evlenmelerini yasaklar. Bu yasağa rahip Valentine sert tepki gösterir. Ve sevgilileri gizlice evlendirir. Buna çok sinirlenen İmparator, rahibi zindana attırır. Valentine bu sefer gardiyanın kör kızı Asterius'a aşık olur. Bu aşk bardağı taşırır va 14 Şubat'ta rahip Valentine cellada teslim edilir. İşte bu aşkın anısına her yıl 14 Şubat, Sevgililer Günü olarak kutlanıyor.

Sevginizi göstermenin beş yolu

Unutmayın, sevgililer gününe sadece bir haftanız kaldı. Eğer sevgiliniz varsa ve onu ne kadar sevdiğinizi göstermek istiyorsanız, işte birkaç küçük ama etkili öneri

UTANGAÇ AŞIK

İlişkiniz yeni başladıysa...Ve ikiniz de o günü kutlamakta kararsızsanız ya da o günü nasıl kutlayacağınıza karar veremediyseniz, telaşa kapılmayın. Sevgililer günü sizin sevgili olduğunuzu tasdikleyecek. Geriye rahatlayıp, olayları akışına bırakmak kaldı. (Bu duruma take it easy diyelim.) Küçük masum bir öpücük iyi bir başlangıç olabilir. Utangaç taraf böylece çok geçmeden kendini sevgililer gününün o cezbedici havasına kaptıracaktır. Ayakta, otururken temaslar önemlidir. Dokunmak en iyi iletişim yoludur. kimi zaman sözcüklerle anlatamadığımızı küçük sarılmalarla anlatabiliriz. Ona sarılın ve yanağına tatlı bir öpücük kondurun. Sevgililer gününüz kutlu olsun.

DEĞİŞİN

Uzun yıllardır birlikteyseniz ve şimdiye kadar Sevgililer Günü’nü kutlamak gelmediyse aklınıza, bu yıl bir değişiklik yapın. Tamam, belki siz bugünü tüketim toplumunun bayramı sayıp, kızgınlığınızı vitrinlere bakmayarak belli ediyor olabilirsiniz. Ama birbirinize o gün sürprizler yapıp, sevginizi dile getirmenin ne zararı olabilir ki? İnadı bırakın, bugünü başbaşa, evinizde güzel bir yemekle kutlayın. Değişen tavrınızla onu şaşırtabilirsiniz. Kapıdan içeri girer girmez, espirilerle karşılayın onu. Muziplikler yapın. Daha fazla dayanamayıp size sarılacak, Sevgililer Günü’nü kutlamanın iyi bir bahane olduğunu düşünecektir. O büyülü sözü kulağına fısıldamanın zamanı gelmedi mi artık?

SİZ ROMEO, O JULİET

Sonunda hava karardı. Beraber mum ışığında yediğiniz romantik akşam yemeğinden sonra, onu ne kadar sevdiğinizi kelimelerle anlatmak yerine Romeo gibi romantik mimik ve davranışlarla anlatmak istiyorsanız, en iyi hareket onu kucağınıza almak olacaktır. Juliet buna çoktan hazır.

Verdiğiniz hediyeyi beğenmiş, sizden sadece o iki kelimeyi beklemektedir. Eyleme geçin ama sabırsız olmayın. Önce ayağa kalkın, yavaş yavaş ona yaklaşın, sonra da ona eğilip birşey söyleyecekmiş gibi yapın. Konuşmanızı beklerken, kendini bir anda bulutların üstünde bulacak. Sarın onu kollarınızla ki, Juliet olduğunu hissedip, o gece hiç bitmesin istesin...

UNUTTUNUZ MU

Eğer bu özel güne (!) kayıtsız kalan taraf sizseniz, hemen harekete geçin. Aslında sadece 14 Şubat'ta değil, onu yılın hergünü aynı heyecanla sevdiğinizi söyleyin. İşte o zaman sizi bağışlayabilir. Kadınlar böyle günlere çok önem verir, unutmayın. Önce önünde eğilin ve diz çökün. Diz çökün ki, onun için gerekirse yerlerde sürünebiliceğinizi bile anlasın. Sonra biraz komiklik yapın. Unutmayın kadınlar kendilerini güldüren erkek sever. Ve merhamet dileyin. İşte o zaman kalbini fethetmiş olacaksınız. Şimdi sıra seçilmiş sözcükleri bularak onun gönlünü almakta. Birbirinizle konuşurken kullandığınız ismi romantik bir şekilde fısıldayın. Eğer aranızda böyle bir parola yoksa, işte size yardımcı olabilecek birkaç hitap şekli: ‘‘Kuşum, bebeğim, aşkım, canım, birtanem, civcivim, tavşanım, fare suratlım vs, vs...’’Bunları yaptığınız takdirde reddedilmeniz imkansız.

SÜRPRİİİZ

Realist bir sevgiliniz varsa ve asla gözlerini kapamaya yanaşmıyorsa, sürpriz hediyeyi vermeden önce onu arkasından yakalayın ve ellerinizle gözlerini kapayın. Belki bu özel günün farkında olmadığı için sizi azarlamaya kalkışacak ve hatta bağıracaktır. Sakin olun, çünkü bugün sizin gününüz! Nasılsa romantik bir gece geçirmek için önünüzde uzun saatler var. Gözlerini kapadınız, ama bu yeterli değil. Kulağına yavaşça onu sevdiğinizi söyleyin, sonra da hediyeyi sakladığınız yerden çıkarın.

1856’da beş çayı

Çayın kahvenin yeni çeşitleriyle tanışmak, el yapımı lezzetlerin keyfini çıkarmak için yeni bir mekan var; 1856. Nişantaşı Burberrys'in içinde açılan Cafe 1856, 10 değişik ülkeden getirilmiş, katkı maddesi bulunmayan doğal çayları, 15 farklı kahveyi özel bir servisle sunuyor. Sevgililer günü programınıza 1856'daki beş çayıyla başlamaya ne dersiniz?

Her yaştan sevgiliye

Marks&Spencer kadın-erkek, iç giyim, kozmetik ve aksesuar bölümlerindeki ürünlerle her yaştan sevgililer için armağan alternatifleri sunuyor. Seçenekler arasında klasik giysilerden parfümlere; kravatlardan, boxerlara kadar farklı ürünler bulacaksınız.

Genç aşıklara özel

Levi's Sevgililer Günü'nde gençliğin dinamizmine, kendine güven duygusuna ve romantizmine seslenerek, genç aşıkları trendy modellerinde buluşturuyor. Original Boot Cut ve Levi's 501 jeans the she... Genç kadınlar için özel olarak tasarlanmış ve dişiliği ön plana çıkaran bu modellerden biri sevgilinize çok yakışabilir.

Bir gül bir öpücük ve...

Sevgililer gününde değer verdiğiniz erkeğe üç anlamlı armağan verebilirsiniz: Bir gül.. Bir öpücük.. Ve bir Pierre Cardin gömlek. Giyimine özen gösteren erkekler için Pierre Cardin tarafından özel olarak üretilen gömleklerde klasik, kibar, spor ve rahat modeller bulmak mümkün.

Kapıya teslim nağmeler

Aralık ayında Akmerkez'de açtığı ilk mağazası ile moda dünyasına adımını atan Zeroplus London Sevgililer günü için sürprizler hazırladı. Eğer sevgiliniz için seçtiğiniz armağanın özel nağmeler eşliğinde kapısına teslim edilmesini istiyorsanız Zeroplus London'a uğramanız yeterli olacak. Özel olarak hazırlanmış kutular içinde göndereceğiniz armağanınız sevgilinize aynı zamanda kalbinizi de sunduğunuzun işareti olacak.

Gömlek ona yakışıyor

Geniş ürün yelpazesiyle alışveriş dünyasında keyifli yolculuklar yaşatan Beymen, sevgililer gününde müşterilerilerine, sevgililerine hoş sürprizler yapma olanağı sağlıyor. Fincandan parfüme, kol düğmelerinden kravata fulara kadar bir dizi ürünün dışında, eğer klasikten şaşmıyorsanız, sevgilinizi bir gömlekle mutlu edebilirsiniz.

Uçuk kaçık hediyeler

Dünyaca ünlü markaları aynı çatı altında toplayan Monev Exclusive, müşterilerine 14 Şubat için birçok özel hediye alternatifi sunuyor. Monev Exclusive Mağazaları'nda Şubat ayı boyunca, tüm kalpli ürünlerde yüzde 10 indirim uygulanacak.

Desenli bacaklar

Fransızların dünyaca ünlü haute couture markası Pierre Balmain'in Fransa'da hazırlanan çizgileriyle İtalya'da özel olarak üretilen üç ayrı desen, üç ayrı beden ve iki ayrı renge sahip desenli külotlu çorapları Türkiye'de piyasaya çıktı.Pierre Balmain çoraplar, 1 milyon 300 ile 1 milyon 500 bin lira arasında değişen fiyatlarıyla ithal çorapların en büyük rakibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!