Serseri yakışıklı ile duru güzelliğin aşkı

Güncelleme Tarihi:

Serseri yakışıklı ile duru güzelliğin aşkı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 14:13

Kaan Erturan’ın ilk uzun metraj filmi En Mutlu Olduğum Yer, 9 Nisan’da gösterime giriyor. Hikaye, hayatta ne yapacağına karar verememiş iki gencin bir ofis partisinde tanışmasıyla başlıyor.

Haberin Devamı

Hakan GENCE
hgence@hurriyet.com.tr
 
Birlikte en mutlu oldukları yere doğru yola çıkıyorlar ve yol boyunca türlü maceralar atlatıyorlar. Bir aşk ve yol filmi. Özellikle son dönemin gözde oyuncularını biraraya getirmesiyle dikkat çekiyor: Bu sene sinemalarda iki filmini birden izlediğimiz duru güzel Ezgi Asaroğlu ile televizyon dizilerinin yakışıklısı Nihat Altınkaya.

Sizin en mutlu olduğunuz yer neresi?
Ezgi: Sevdiklerimin yanı.
Nihat: Benim karnımın doyduğu yer mutlu olduğum yerdir.

Filmdeki karakterler gibi siz de, o gece tanıştığınız birinden etkilenip yola çıkar mısınız?
N:
Sıkılmış ve bunalmışsanız olabilir. Yapabilirim!
E: Bana göre değil. Biraz sorumluluk sahibiyseniz ve aklınız başınızdaysa, alkollü bile olsanız böyle bir şey yapamazsınız.

Haberin Devamı

Bildiğim kadarıyla çekimler sırasından tanıştınız. Birbirinizde sizi en çok ne şaşırttı?
E:
Benim ön yargılarım yoktur ama Nihat dışarıdan cool, kaslı, yakışıklı ve kasıntı bir adam gibi duruyor. İnanılmaz pozitif, güleryüzlü ve rahat bir adammış.

Bu karakterlerle benzer yönleriniz var mı?
N:
Aslında var. Adam filmde aşkına sahip çıkmaya çalışıyor. İleriye dönük planlar kuruyor. Ben de eğer birisine aşıksam ondan ayrılmak istemem ve onu kaybetmemek için elimden geleni yaparım.
E: Benim yetiştirilme tarzım ile yaşam koşullarımın canlandırdığım karakterle benzer bir yanı yok. Elif, salaş ve umursamaz biri. Bana çok ters bir karakter.

Sizi en çok zorlayan sahne hangisiydi?
N:
Bir sahnede Ezgi’yi havada döndürmek zorunda kaldım. Daha önce kolumu kırmıştım, vida vardı. O sırada kırıldı. Bütün çekimler boyunca da öyle kaldı. Canım çok acımıştı.
E: Beni sigara içtiğim ve küfür ettiğim sahneler zorladı.

Sevişme sahneniz de çok konuşuldu. Hollywood filmlerine taş çıkarttığı söyleniyor...
N:
Dizilerde olduğu kadar bir cinsellik var. Ayrıca gereken bir sahneydi.
E: Cinsellik tabu olduğu sürece bu tarz abartılı yansıtmalar olacaktır. Bence filmi suistimal eden ve estetik olmayan bir sahne yok. Sonuçta aşk ve cinsellik hayatımızın içinde önemli yere sahip. Biz de bunu doğal olarak yansıttık.

Haberin Devamı

Nihat Altınkaya (31)
YOLDA YÜRÜRKEN KEŞFEDİLDİ

Nihat Altınkaya, yetenekli ve yakışıklı olduğunun farkında. Dışarıdan görünen sert ve hafif soğuk havası, 10 dakika konuştuktan sonra dağılıyor. Hayat hikayesini en başından anlatmaya başlıyor. O Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu. Annesi banka memuru, babası demir çelik işiyle uğraşıyordu. Ortaokul ve liseyi memleketinde okudu. Bu yıllarda spora merak sardı. Estetik geldiği için voleybol üstüne yoğunlaştı. Memleketinden ilk kez Ankara Emlak Bankası takımında oynamak için ayrıldı. İki sene profesyonel voleybol oynadı.
17 yaşında sakatlanınca sporu bıraktı, eğlence sektörüne girmeye karar verdi. Ayvalık’ta bir kulüpte güvenlik müdürü olarak çalışmaya başladı. İyi para kazanmaya başlayınca spor akademisi hayallerini bir kenara bıraktı: “Küçüklükten beri içimde hep bir serserilik vardı” diyor. Ardından İstanbul’daki büyük gece kulüplerinde kapı güvenliği olarak çalışmaya başladı. Bir yandan da boks yapıp motosiklet kullanıyordu.
Keşfedilme hikayesi de filmlerdeki gibi oldu. Bir gün Taksim’de yürürken, bir ajans sahibi ona yaklaştı: “Sanırım şanslı bir insanım. Ajans sahibi arkamdan gelip, ne iş yaptığımı, nerede yaşadığımı sordu. Ardından ajansa davet edildim. Bir hafta sonra Funda Arar’ın Özledim klibinde oynamam için teklif aldım” diyor. Ardından iki büyük markanın yaz dönemindeki yüzü oldu. Resimleri mağazaların vitrinlerini ve billboard’ları süsledi. “Ben hep popüler ve kızlar tarafından beğenilen bir adamdım. Bu yüzden yaşadıklarım beni havalandırmadı. Sadece daha çok para kazanmaya başladım” diyor.
Bir arkadaşı aracılığıyla Ay Yapım’ın sahibi Kerem Çatay’la tanışması da hayatını değiştirdi. Serseri ve havalı adam rolleriyle yeni nesil jönler arasına girdi. Özellikle sol kolundan sol göğüsüne uzanan yakuza dövmesi, kadınların ilgisini çekiyor. Menekşe ile Halil dizisinde rol aldı, Ayla Algan ile oyunculuk çalıştı. Yaprak Dökümü dizisinde oynadı. Deniz Çakır’la dizideki birlikteliği gerçeğe dönüştü. Nihat Altınkaya dizideki birlikteliği için “O haberler gerçekti ve Deniz benim sevgilimdi. Şu anki durumumuz hakkında yorum yapmak istemiyorum” diyor. Yaprak Dökümü’nü Dudaktan Kalbe ve Kahramanlar dizileri takip etti.

Haberin Devamı

Ezgi Asaroğlu (23)
İLK FİLMİ OSCAR ADAY ADAYI

Saf güzelliği ve iyi oyunculuğuyla son dönemin parlayan yıldızlarından. Bu sene Türk sinemasında üç ayrı filmde rol aldı. İzmir doğumlu. Küçükken oyuncu olmak gibi bir sevdası yoktu. Annesi oyunculuğa olan yeteneğini keşfetti, bir ajansa kaydolmasını sağladı. İlk kez 2004’te, Bir Dilim Aşk adlı dizide göründü. Bunu Menekşe ile Halil, Hatırla Sevgili, Gece Sesleri ve Binbir Gece takip etti. İlk sinema tecrübesi, 2007’de çekilmeye başlanan Avusturya-Fransa ortak yapımı For a Moment Freedom oldu. Film 22 uluslararası ödül kazandı. 2010 Oscar Ödülleri için Avusturya’nın Oscar aday adayı seçildi. Bu sene Türkiye’de gösterime giren “Kampüste Çıplak Ayaklar” ve “Acı Aşk” filmlerinde rol aldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!