Serdar Ortaç’ın değil annemin keşfiyim!

Güncelleme Tarihi:

Serdar Ortaç’ın değil annemin keşfiyim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Nazlı, 1,5 yıllık sessizlikten sonra “Rest” şarkısıyla çıkış yapıp yeniden kendinden söz ettirmeye başladı. Hırsı her halinden, her sözünden belli olan şarkıcı, “Zirvenin benim olacağına inanıyorum” diyecek kadar da iddialı...

Haberin Devamı

Önceden spor spikerliği ve editörlük yapıyordun. Peki, müziğe geçişin nasıl oldu? 

- Buna 12 yaşında karar verdim ve eğitim almaya başladım. Albüm çıkaracağım daha o zamanlardan belliydi. Planlıydı yani. Ama buna rağmen hayatımda bazı şeyleri sıraya koydum, müziğin sırası gelene kadar diğer meslekleri yaptım. Spor spikerliği çok severek yaptığım bir işti ve açıkçası özlüyorum. Belki günün birinde tekrar stüdyoya dönerim, belli olmaz. Onun dışında bir siyaset programında beş sene editörlük yaptım. Albüm çıkınca o işi de bıraktım. Yani aslında müziğe geçmek diye bir şey yok.
  
Hayatındaki her şey böyle planlı mıdır?

- Evet, her şey planlı ve sıralı... Kendimi bildim bileli müzikle ilgilenirdim. Küçük yaşlardan beri sahnede olmaya meraklıydım. ınsanlar beni izlesin, alkışlasın istiyordum. 12 yaşında “Operadaki Hayalet”i izledim. O müzikali izlediğim anda şarkı söylemeye karar verdim. O yaşta çizdim yolumu yani...

Neden albüm değil de single çıkarmayı tercih ettin?

- ılk albümüm “Beni Yazın”da gerçekten çok güzel şarkılar var. Ama yeni bir isimseniz, klip çekmediğiniz şarkıları duyurmanız çok zor. Ve ben o albümdeki bazı şarkılara gerçekten yazık olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra hiçbir şarkımı heba etmem. Single çıkarmak, insanların şarkılara daha çok odaklanmasını sağlıyor. O yüzden bir süre böyle devam edeceğim.

Yani tek şarkı çıkarmak herkese daha mı cazip geliyor?

- Açıkçası cazip geliyor diyemeyeceğim. Eminim diğer şarkıcı arkadaşlarım da öyle düşünmüyordur. şarkı söylemeye aşık olduğum için, mümkün olduğunca çok şarkıyı dinleyiciyle buluşturmak isterim. Ama şu an cazipten ziyade, daha mantıklı geliyor single.

İLK GÖRÜŞMEDE BENİ CİDDİYE ALMAMIŞTI

“Ben restimi çektim sıra sizde” diyorsun. En son kime rest çektin?

- Kısa bir zaman önce birine rest çektiğimi söyleyebilirim ama kime olduğu bana kalsın.

Senin Serdar Ortaç’ın keşfi olduğunu söylüyorlar. O doğru mu?

- Esasında annemin keşfiyim ben... Çünkü odamda “Operadaki Hayalet”in şarkılarını söylerken beni duyar duymaz gelip “Seni hemen şan dersine götürüyorum” dedi. O zamanlardan beri bu işi yapma hayali ile yaşıyorum. Ama Serdar’ın bende şöyle bir etkisi var; ilk çıktığı günden beri çok sevdiğim, dinlemeye bayıldığım ve bütün konserlerine gittiğim bir sanatçı. Ben kendisine “Günün birinde albüm çıkarmak, o albümde de senin şarkılarını söylemek istiyorum” dedim. Çok ciddiye almadı. Albüme karar verdikten ve albüm için çalışmaya başladıktan sonra kapısı çaldım. Ondan sonra destek vermeye başladı.

Peki neden “Serdar Ortaç’ın keşfi” deniyor?

- Sebebi şu; benim ilk çıkışım Serdar Ortaç konserleriyle oldu. O yaz beni üç büyük konserine çıkardı. Bu durum milyonlarca Serdar Ortaç hayranının dikkatini çekti. O noktada evet Serdar’ın ortaya çıkardığı bir insanım. Onun inandığı, güvendiği ve kendi sahnesine çıkarmaya layık gördüğü biriyim. Öyle bir etkisi var sağ olsun. Her zaman da desteğini sürdürüyor. Ne zaman ihtiyacım olsa, yanımda olacağını biliyorum.

BENİ EN ACIMASIZCA ELEŞTİREN KİŞİ ANNEM

Seni ve hayat felsefeni hangi cümleler anlatır?

- Kolumdaki dövmede Latince “Zorlu yollardan, yıldızlara doğru” yazıyor. Bu bana yol gösteren ve güç veren bir cümle...

Albümden önceki ve sonraki hayatını karşılaştırdığında önemli değişiklikler görüyor musun?

- Albümden sonra değişen tek şey beni tanıyan ve seven insanların çoğalması oldu. Günlük hayatımda ve bende ise bir değişiklik yok. Çok fazla etkilemedi beni açıkçası... Hayatımı albüm öncesi ve sonrası diye ayırmıyorum.

En büyük destekçin olan annen, olumsuz şeyler gördüğünde seni eleştirir mi?

- Hem de nasıl... Çok ağır eleştirir. Beni en acımasızca eleştiren kişi annemdir. Güzel bulduğu şeyi söyler ama her güzelin içinde bir kusur bulmaya bayılır. Mutlaka bir “ama”sı vardır.

Nasıl bir anne-kız ilişkiniz var?

- Arkadaş gibiyiz. Esprili bir kadındır annem, çok komiktir. Birlikte çok eğlendiğim, çoğu zaman arkadaşlarım yerine gezmeyi tercih ettiğim kişidir. Ama annemin belirli bir sınırı da vardır. O sınırı aşmaya kimse cesaret edemez.

ZİRVENİN BENİM OLACAĞINA İNANIYORUM

Klipte giydiğin eteğin üstünde iskambil kâğıtları var. Bu fikir kimin aklına geldi?

- Şarkının adı “Rest” olduğu için, bu isim de pokeri çağrıştırdığından oyun kartlarını kullanmak istedik. Kostümleri Raisa& Vanessa klip için özel olarak hazırladı. Tek tek o kartların üstüne taş işlediler. Zahmetli bir etekti.

Değişikliği seviyorsun anladığım kadarıyla...

- Evet, seviyorum. Farklı ve özgün şeyleri severim.

İleriye yönelik hedeflerin nelerdir?

- Hedefim zirve; kısaca böyle özetleyebilirim. Zirveye koşar adım ilerlemek istiyorum. Basamakları emin adımlarla çıkacağıma ve zirvenin benim olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

UZUN ZAMANDIR  HAYATIMDA  ÖZEL BİRİ YOK

Olmazsa, olmazların var mı?

- Annem, babam ve kardeşim...

Şu sıralar hayatında biri var mı peki?

- Şarkım var.

Özel biri?

- Özel biri yok. En büyük aşkım işim uzun zamandır... Ona konsantreyim tamamen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!