Sen ruj sürmedin mi

Güncelleme Tarihi:

Sen ruj sürmedin mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 01:00

TRT Müzik Kanalı, TRT Tepebaşı Stüdyoları’nda düzenlenen gala gecesiyle yayın hayatına başladı.

Haberin Devamı

İKİ DEV AYNI SAHNEDE (FOTO GALERİ)       

TRT Müzik kanalı, pazartesi akşamı TRT Tepebaşı Stüdyoları’nda düzenlenen gala gecesiyle yayın hayatına merhaba dedi. Sunuculuğunu Burak Kut ve Hande Subaşı’nın yaptığı galaya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ıçişleri Bakanı Beşir Atalay, TRT Genel Müdürü ıbrahim şahin’in yanı sıra Tuğba Özerk, Burcu Güneş, Emel Müftüoğlu ve Mustafa Keser gibi ünlü isimler katıldı. Gecenin en büyük sürprizi ise müziğin iki dev ismi Sezen Aksu ve Ajda Pekkan’ın birlikte sahne alması oldu.   
İki stardan espriler

İşte o dialog   

S.A: Sen ruj sürmedin mi?  
A.P: Bende biraz var, peki sen sürdün mü?   
S.A: İşte (dudaklarını gösteriyor)       
A.P: Göremiyorum, ne yapayım...
S.A: Benim dudağımı da göremiyorsan!

İzleyici karşısına önce Sezen Aksu çıktı ve sevilen şarkılarını seslendirdi. Daha sonra sahneyi Ajda Pekkan’la paylaştı. Pekkan’a övgüler yağdıran Aksu, “Bizlere bu yolu o açmıştır, onun sayesinde ben de buradayım” dedi. Pekkan’la çok iyi dost olduklarını belirten Aksu, “Ajda’nın lakabı Angela’dır. Sık sık evde buluşuruz. Gizli saklımız yoktur. Birine beddua ettiğimizde ‘Allah bize jübilesine gitmeyi nasip etsin’ deriz” diye konuştu.

Jübilesine de gideriz inşallah

Aksu, jübile esprisiyle ilgili şunları söyledi: “Bizi genelde jübile yapan sanatçıların gecelerine çağırdıklarında, telefon açar birbirimize sorarız ‘doğru mu’ bu diye. Eğer doğruysa gideriz. Bir akşam bizim evde Angela ile Hande Yener’in şarkısını dinliyoruz. ‘Biz yakında bunun jübilesine de gideriz’ dedi, güldük. Başka bir zaman yine oturuyoruz, Hande de ‘Kibir’ şarkısını almaya gelmiş. Tam Hande gideceği zaman Angela kulağıma eğilip ‘ınşallah jübilesine de gideriz’ dedi. Ben kahkahayı bastım tabi! Hande ‘niye güldünüz’ der gibi suratımıza bakıyor. Ben mecbur kaldım, açıkladım. şimdi birine beddua edeceğimiz zaman ‘Allah bize jübilesine gitmeyi nasip etsin’ diyoruz.”

Bakanlar programlanmış

Bir ara ön sırada bakanların oturduğunu gören Aksu, seyircilere dönüp “Ay çok fena bunlar, bizi dinlemiyorlar, programlanmışlar” dedi, daha sonra anılarını anlatmaya devam etti. Aksu, geceye damgasını vuran konuşmasında ise şunları söyledi: “Ümit ediyorum TRT Müzik bambaşka bir müzik kanalı olur. Umut ediyorum tabii. Değişik bir ülkede yaşıyoruz, ne olacağı belli olmaz ama değerlerimize sahip çıkacak bir kanal olmasını umuyorum. Çünkü o değerler ileride lazım olacak.”

Haberin Devamı

GECEDEN NOTLAR  

Haberin Devamı

* Performansı sırasında kendi sesini duymakta zorluk çeken Sezen Aksu, “Sadece davulu duyuyorum, piyanoyu duyamıyorum” diyerek teknikerleri azarlayıp, dinleyicilerden özür diledi. 

*Galada, benzerliğinden ötürü TMC Basın Danışmanı Ferda Kervan’ı Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu zannedenler oldu.

* Kokteyl salonu, misafir sayısına oranla çok küçüktü. Bülent Arınç’ın geniş koruma ordusuyla birlikte gelişiyle, salonda adım atacak yer kalmadı. Bu nedenle birçok kişi, gece henüz başlamadan binayı terk etti.   

*Kokteylde dağıtılan ikramlardan en ilginci, büyük sandviçlerdi. Davetlilerin sandviçlere ilgisi, kokteyli “okul kantinine” döndürdü!

*20.30’da başlaması gereken konser, müzisyenlerin hazırlıkları nedeniyle geç başladı. Bu nedenle misafirler konserin yapılacağı salona alınmadı. Salon kapıları açıldığında ise pek çok davetli oturacak yer bulamadı. Birçok ünlü isim, tanıtımı merdivenden izleyip salondan ayrıldı.  

 

 

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!