Sen olmasan okuyamazdık

Güncelleme Tarihi:

Sen olmasan okuyamazdık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2004 09:37

Metin Sabancı Spastik Özürlüler Merkezi’ndeki çocuklar, ‘baba’larını kaybetmenin acısını yaşıyor. Kendilerini sık sık ziyarete gelen Sakıp Sabancı’ya, ‘şükran panosu’ndan teşekkür ediyorlar.

Kimi resimle, kimi yazıyla

Sakıp Sabancı’nın spastik özürlü oğlunun adını verdiği merkezin koruması altındaki çocuklar ve gençler Sabancı’ya ağlıyor. Kimi ‘O bizlere bu okulu kurmasa, okuyamazdık’ diyerek gözyaşı döküyor, kimi Sabancı’yı resmediyor, kimi duygularını yazarak anlatıyor. Ve yazdıkları mesajları, Sabancı için hazırladıkları ‘şükran panosu’na yapıştırıyorlar.

Doğumdan ölüme destek

Metin Sabancı Spastik Özürlüler Merkezi’nde 63 özürlü yatılı olarak barınıyor. Günde 80-120 özürlü ise ayakta hizmet alıyor. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurulu’nun bünyesindeki merkez, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’yla ortak programlar yürütüyor. Merkezin hedefleri arasında, spastik özürlülerin, doğumdan ölüme kadar her tür gereksinimlerini karşılayacak projeler ortaya koyup uygulamak da yer alıyor.

Oğlumuz Metin için servetimizi verirdik

Sakıp Sabancı, Klips dergisinin son sayısında verdiği röportajda, hayatındaki en büyük üzüntünün oğulları Metin’in durumu olduğunu belirtmişti. Sakıp Sabancı, rastladığı her özürlü çocuğun kendisini kahrettiğini vurgularken, Türkan Sabancı, oğlunun düzelmesi için tüm servetini harcamaktan çekinmeyeceğini söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!