Selfie çubuğu sayesinde boğulmaktan kurtuldu!

Güncelleme Tarihi:

Selfie çubuğu sayesinde boğulmaktan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 15:15

Selfie çubuğu bağladığı sualtı kamerasıyla çekim yapıyordu ki... Bu ay yaşanan bir olay sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Rip akıntısına kapılan genç kızın hayatı, boğulmaya ramak kala çubuğu yakalayıp kendisini kıyıya çeken annesi tarafından kurtarıldı. İşte o anlar...

Haberin Devamı

Selfie çubuğu olmasa belki de şu an hayatta olmayacaktı. Genç kızın okyanusta selfie çubuğuyla çekim yapması onun mucizevi bir şekilde hayatta kalmasını sağladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachussets eyaletindeki Nantucket, Surfside Plajı’nda geçtiğimiz haftalarda yaşanan bir olay kelimenin tam anlamıyla ibretlik!

SELFIE ÇUBUĞUNDAN YAKALAYIP KENDİNE ÇEKTİ

Okyanusa yüzmeye giren Johns ailesi hiç ummadığı bir olayla karşılaştı. Selfie çubuğuna taktığı sualtı kamerasıyla annesi ve babası Derrick Johns’u kaydeden 16 yaşındaki Erynn ve babası, dip akıntısının kendilerini okyanusa doğru çekmesi nedeniyle boğulma tehlikesi atlattı. Baba ve kızının boğulma tehlikesi geçirdiği anlar kameraya yakalanırken, anne Johns, Erynn'in elinden bırakmadığı selfie çubuğuna yakalayarak kızını kıyıya doğru çekmeyi başardı.

Haberin Devamı

"HİÇ BÖYLE BİR KORKU HİSSETMEMİŞTİM"

Erynn Johns kıyıya çıkmayı başarırken baba Derrick Johns çevredekilerin yardımlarıyla kıyıya çıkarılabildi. Bir dönem Deniz Piyadesi olarak görev yapan Derrick Johns, ABC muhabirine “Deniz Piyadeleriyle açık denizde birkaç kez göreve çıktım ama hiç böylesi bir yorgunluk ve korku hissetmemiştim” dedi.

Haberin Devamı

Anne Johns kızının hayatını işte böyle kurtardı!

Selfie çubuğu sayesinde boğulmaktan kurtuldu

RİP AKINTISI (DİP AKINTISI) NEDİR?

Uzmanların belirttiğine göre, halk arasında “kum göçmesi veya kum kayması” olarak adlandırılan, ayakların altından kumun birden kaybolması olayına, “rip akıntılarına” neden oluyor. Rip akıntıları saniyede 1-2 metre , hatta bazen saniyede 10-20 metre hızla (saatte 35-70 km), 20-30 metre genişliğinde bir hat boyunca denize doğru hareket ediyor ve bu akıntıya kapılan insanlar, çok iyi yüzme bilseler bile, boğulma riskiyle karşılaşbilirler.

Selfie çubuğu sayesinde boğulmaktan kurtuldu

NASIL OLUŞUR?

Haberin Devamı

Kıyıya ulaşan dalgaların etkisine tepki nedeniyle oluşur. Kıyıya ulaşan suların tekrar denize dönmeleri sırasında meydana gelir. Pek çok plajda bu oluşum bazı bölgelerde kıyıya dik bir şekilde meydana gelir. Rip akıntısı ancak yüksekten bakıldığında dikkatli gözle anlaşılır. Bu bölgede suyun rengi çevresindeki su rengine oranla daha koyudur. Bu bölgede derinlik artar. Yüzey çevresi, denizin yüzeyine göre daha kırışıktır.

Sabit, aniden oluşan ve gizli olmak üzere değişik türleri bulunan rip akıntılarında sahile gelen dalga geri dönerken çık hızlı bir şekilde hareket ettiğinden, çok iyi yüzme bilen kişi bile bu akıntıya karşı koyamaz. Uzmanlar dize kadar gelen sığ suda bile aniden oluşabilecek rip akıntısına yakalananların paniğe kapılmamalarını, sahile doğru değil sahile paralel olarak yüzülmesi gerektiği, rip akıntısının bulunduğu alandan ancak bu şekilde çıkılabileceği uyarısında bulunuyor.

Dünyanın en çılgın selfie fotoğrafları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!