Seksi sabote eden 5 neden

Güncelleme Tarihi:

Seksi sabote eden 5 neden
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 14:33

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar Türkiye’de kadınların yüzde 88’inin çocukluklarında ve genç kızlıklarında kendilerini “iyi kız” olarak tanımladıkları ve bu nedenle birer yetişkin olduklarında cinselliği olması gerektiği gibi yaşayamadıklarını gösteriyor. Bu, seksi sabote eden nedenlerin sadece biri. Buna bedeninden memnun olmama, henüz unutulmayan sevgili, stresli iş hayatı gibi faktörler de eklenince, seks hayatı, iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

1) "İyi kız" ı oynamak

Türk toplumunda genç kızlara hep, “iyi kız” olmaları öğütlenir. Bu da, yumuşak başlı, hoşgörü sahibi, söz dinleyen, buyruk altına alınabilir olmakla eş anlamlıdır. “İyi kızlar”ın evlenene kadar erkek arkadaşı olmaz, bekaretini evleneceği erkeğe saklar. Bu yargılar her ne kadar kentlerde etkisini yavaş yavaş kaybetse de, kırsal kesimde hala kız arkadaşıyla sinemaya gitmek bile cinayet sebebi sayılıyor. Hal böyleyken de, evlendiğinde renkli bir cinsel hayata sahip olmayı bekleyenler, hayal kırıklığına uğruyor.

Çözüm: Cinsellikle ilgili şimdiye dek ne biliyorsanız unutun. Belli ki, bildikleriniz yanlış. Bu mitleri kırmadığınız sürece, cinsel hayatınızın olması gerektiği gibi olmayacağını bilmelisiniz. Unutmayın, seks yanlış ya da ayıp bir şey değil, hayatımızda olması gereken zorunlu bir ihtiyaç. Bir kereliğine de olsa, kendinizi sevişirken “kötü kız” gibi hissedin ve onların neler yapabileceğini düşünün. Bu başlangıç, seks hayatınızı renklendirmenin önemli bir adımı olacak.

Haberin Devamı

2) Bedeninden memnun olmama
Onca çabaya rağmen bir türlü kaybolmayan selülitler, fazla kilolar, doğum sonrası oluşan ciddi deformasyonlar… Bütün bunlar, seks mekanının sadece karanlık yatak odasıyla sınırlanmasına yol açıyor. Oysa, zamanla monotonlaşan seks hayatını canlandırmanın yolu, farklı yerlerde sevişmekten geçiyor.

Çözüm: Bedeninden memnun olmak, seksin olmazsa olmaz kuralı değil belki ama fantezileri çeşitlendirdiği bir gerçek. Zamanla monotonlaşan cinsel hayatınıza renk katmak istiyorsanız, bunun sadece yorganın altında olmayacağını bilmelisiniz. Eğer, farklı mekanlarda ve ışıklar açıkken, sevişmeyi göze alamıyorsanız, kaderinize boyun eğmek yerine, vücudunuzu forma sokmanın yollarını arayın. İşte size hazır yaz yaklaşırken, ikinci bir motivasyon nedeni!

Haberin Devamı

3- Unutulmayan Sevgili
Bir ilişkiyi unutmanın en kestirme yolunun başka biri olduğunu düşünerek yeni bir ilişkiye girdiyseniz, bazı cinsel sorunlar yaşayacağınız bir gerçek. Birlikte olduğunuz kişiden çok hoşlanıyor olabilirsinsiniz ama eğer kafanızda başka biri varsa, ana  yoğunlaşamazsınız. Daha da kötüsü, partnerinizin bunu sezme ihtimali çok fazladır.

Çözüm: Bu mite gerçekten inanıyorsanız, ısrarcı olmanızda fayda var. Zamanla eski partnerinizi büyük ihtimalle unutacaksınız ama bu süreç içinde uymanız gereken bazı kurallar var: Öncelikle, yeni partnerinizle sevişirken eskisini bin an olsun aklınıza getirmeyin. Bunu yapabilirsiniz. Eğer başaramıyorsanız, seks dışında başka şeyler düşünün ama asla eski sevgilinizi aklınıza getirmeyin ve ana yoğunlaşarak, partnerinizin olumlu taraflarını görmeye çalışın.

Haberin Devamı

4- Yoğun çalışma hayatı
Sağlıklı bir çalışma hayatı, saat 18:00’de bitmeli ve asla eve taşınmamalıdır. Ancak günümüz şartlarında bu pek de mümkün değil. Eğer gerçekten stresli ve yoğun bir iş hayatınız varsa, bunun cinsel hayatınıza yansıması kaçınılmaz.

Çözüm: Zamanı kontrol etmeyi öğrenin. Her şeyi aklınızda tutmak zorunda değilsiniz. Unutmayın, zayıf bir kalem, en keskin zekadan bile güçlüdür. Her şeyi not alın ve hatırlamanız gereken şeyleri küçük not defterinize bakarak zamandan kazanın. Günlük plan yapın ve buna sadık kalın. Böylece iş yerinizde her zamankinden daha az stres yaşayacaksınız. Evinize gittiğinizde alacağınız ılık bir duş ve hafif bir yemekle birlikte içeceğiniz bir kadeh şarap, sizi bütün iş stresinden arındıracaktır.

Haberin Devamı

5-  Yeni yapılmış kavga
Her ne kadar “Barışmanın en kestirme yolu yataktan geçer” inanışı yaygın olsa da, bu ancak yeni flört eden çiftler için geçerli. Birlikteliği uzun yıllara dayanan çiftler, kavga ettikten sonra seks yapmayı gururlarına yediremiyorlar. Bu durum, erkekler için aynı olmasa da kadınlar için bir sabote nedeni sayılıyor.

Çözüm: Eğer partneriniz kavgadan sonra seks konusunda ısrarlıysa ve siz de bundan hoşlanmıyorsanız, bunu açık ve net bir şekilde dile getirmelisiniz. Ama eğer bunun iyi bir fikir olacağına dair küçük de olsa opsiyonunuz varsa, denemekle bir şey kaybetmezsiniz. Ancak bunun partnerinizin bir barışma şekli olmamasına dikkat edin.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!