Seksi olan üzerinde kıyafeti olan kadındır önemli olan senin onu nasıl hayal ettiğin

Güncelleme Tarihi:

Seksi olan üzerinde kıyafeti olan kadındır önemli olan senin onu nasıl hayal ettiğin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2009 00:00

İtalyan kahve markası Lavazza her yıl pek çok ülkede ses getiren takvimler hazırlıyor. Kahve dükkánları, sokaklar, dergi kapakları bu takvimlerin resimleriyle donatılıyor. Çünkü takvimler için dünyanın en ünlü mankenleri en ünlü fotoğrafçılara poz veriyor. 2010 takvimi geçen hafta Torino’da tanıtıldı. Bu yıl konu müzik.

Bianca Balti, Georgia Frost, Daisy Lowe, Alexandra Tomlinson, Lydia Hearst ve Alek Alexeyeva 6 İtalyan şarkısının hikáyesini canlandırıyor. Fotoğrafları Vogue ve New York Times için çalışan İngiliz Miles Aldridge çekti. Miles Aldridge ve mankenleriyle kadın, seksilik, fotoğraf ve çekimlerde yaşananlar hakkında konuştuk.

İlk çektiğiniz fotoğrafı hatırlıyor musunuz?

- Tabii. Fotoğraf eğitimi almadım. Kimsenin yanında asistanlık da yapmadım. Her şey 1994’te Vogue dergisine kapak olmak isteyen bir kız arkadaşımın fotoğraflarını çekmemle başladı. Arkadaşım fotoğrafları dergiye götürdü. Hemen ertesinde buluştuk, "Fotoğraflara baktılar ve seni sordular. Tanışmak istiyorlar" dedi. Böylece fotoğaf çekmeye başladım.

Hangi fotoğrafınızdan sonra "Tamam artık bu benim mesleğim" dediniz?

- Kız kardeşimi hamileyken çekmiştim. O fotoğraflar çok beğenildi ve bir dergide yayınlandı. İşte o zaman fotoğrafçı olduğumu anladım. Ardından New York’a gittim ve Vogue için çalıştım.

Fotoğrafçılığa kadınlar sayesinde başlamışsınız. Moda fotoğrafçılığını da kadınlar için mi seçtiniz?

- Aslında moda beni seçti. İngiliz olarak New York’ta yaşamak insanı farklılaştırıyor. Tabii kadınları da seviyorum.

Peki bir gün erkekleri seksi göstermeniz istense?

- Vogue için bir zamanlar erkek fotoğrafları çekmiştim. Zevkli bir işti. Fakat erkek fotoğrafları çekmek aynaya bakmaya benziyor. Kadınları fotoğraflarken fantezi kurabiliyorum.

Fotoğraf tarzınızı hangisi anlatır? a) Gerçekçi b) Seksi c) Renkli...

- Renkliyi seçiyorum. Seksiliğe gelince... Bence seksi bir fotoğrafın içinde soğukluk olması gerek. Sadece seksi bir resim sıkıcı. Kadınlar hem seksi hem dokunulmaz olmalı. Hayatta da böyle değil mi zaten! Yüzlerce insanla flört ediyorsun. Ama onlarla birlikte olmak için uzun zaman bekliyorsun.

Asit sarısı veya koyu mor gökyüzü gibi farklı renkler kullanıyorsunuz. Size renk ustası diyenler de var, bunları suni bulup eleştirenler de...

- Doğada olmayan renkler artık benim imzam oldu. Bu yüzden kullanmayı seviyorum. Çoğunu da stüdyoda kendim gerçekleştiriyorum.

BU SEKSLE İLGİLİ BİR TAKVİM DEĞİL

Takvimde erotizm, kadın ve müzik arasındaki bağlantıyı nasıl sağladınız?


- Sadece 6 güzel kadın poz versin istemedim. Her kızın kendi hikáyesi olmalıydı. Yani erotik olmaktan öte, ilginç kadın suratları aradım.

İtalyan ruhu fotoğraflara nasıl aktarıldı? Köklerinizde İtalyanlık var mı?

- Hayır yok. Bu ruhu vermek için ille de İtalyan olmak gerekmiyor. Dışarıdan biri olarak aktarmak istedim. Özellikle de Fellini’den ilham aldım.

Fellini’de sizi etkileyen ne?
/images/100/0x0/55eae6fff018fbb8f89e093f

- Çünkü o da benim gibi sıra dışı, tutkulu ve karmaşık kadına odaklanıyor. Roma film stüdyoları Cinacitta’da çekimlere hazırlanırken Fellini’nin beş numaralı salonunun etrafında dolaştım. Onu hissetmek muhteşemdi.

Şimdi aryalardan esinleniyorsunuz ama rock müzik tutkunuymuşsunuz...

- Babam bir sanat yönetmeni ve çizer. Zaten beni pop müzik kültürünün içine sokan da o. Ama fotoğraf çekerken işime uygun olan müziği seçiyorum. Çekimler de mankenlere de ifade etmelerini istediğim duygulara göre müzikler seçip dinlettim. Benim seçtiğim dışında MP3’ten şarkı dinleyen olursa deliririm.

Önce hikáyeleri bir káğıda çiziyorsunuz. Sonra aynısı stüdyoya kuruluyor. Photoshop yapmaya karşı mısınız ki bu kadar uğraşıyorsunuz?


- Hayır karşı değilim. Hatta kullanıyorum. Şöyle ki mesela 10 kare çektim. Bir karede kadın, diğer karede kedi güzelse o iki kareyi birleştirip en iyisini ortaya çıkarıyorum.

Peki fotoğrafların bazı ülkelerde sorun olabileceğini hesap ettiniz mi?

- Seks hakkında bir şey yapmadığım için beni çok ilgilendirmedi. Benim istediğim seksi bakışlar. Zaten üzerinde kıyafeti olan kadın seksi kadındır. Seks dediğin nedir ki! Önemli olan o kadını senin nasıl hayal ettiğin değil mi?

Fotoğraflar Ben Hur filminin setinde çekildi

Bu sene 18’incisi hazırlanan takvimde İtalyan müzikal klasikleri Nessun Dorma ve O Sole Mio’nun yanı sıra Giuseppe Verdi’nin Va’Pensiero, Fred Buscaglione’nın Guarda che Luna, Sarah Brightman ve Andrea Bocelli’nin dünyaca ünlü şarkısı Time to Say Goodbye ve Baciami Piccina şarkıları görsel olarak aktarıldı. Çekimler için La Dolce Vita ve Ben Hur filmlerinin çekildiği Roma’daki Cinecitta film stüdyoları kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!