Seks raporu 2000

Güncelleme Tarihi:

Seks raporu 2000
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Geçen yüzyılda, Dr. Kinsey kadın ve erkek hastalarının açıklamalarını bir kitapta toplayarak dünyaca ünlü ‘‘Kinsey Raporu’’nu hazırlamıştı. Yeni yüzyılda ise kadın ve erkeklerin seks yaşamlarıyla ilgili ilk araştırmayı psikiyatrist doktor Gilda Carle yaptı. Biz de İngilizler’in ‘‘Today's Woman’’ dergisinde yayınlanan raporun ilginç bölümlerini sizlere aktarıyoruz...

Kadınlar, fazla sır tutmazlar ama konu seks hayatları olunca birdenbire ağızları sıkılaşıverir. Seksle ilgili soruları üstünkörü yanıtlarla geçiştirmeye çalışırlar. Bu nedenle de kadınlar arasında seks hayatıyla ilgili bir anket yapmak kolay değil. Ünlü psikiyatrist doktor Gilda Carla, hazırladığı soru formlarını değişik yaş gruplarındaki kadınlara gönderdi. Yanıtlar toplandığı zaman ise hayli ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 16-53 yaşları arasındaki genç kız ve kadınlar bu ankete katılmışlardı. İçlerinde hemen her meslek grubuna dahil kişiler vardı. Anket formlarına verilen yanıtlar incelendiğinde, kadınların seks yapmaktan büyük ölçüde hoşlandıkları ortaya çıktı. Kadınların yüzde 40'ı haftada iki kez sevişiyor. Evli kadınların yüzde 12'si her gün sevişiyor. Geleneksel sevişme türünü uygulayanların oranı yüzde 22.

Yer olayı önemli

Anket sorularından biri de ‘‘Sevişme yeri olarak seçtiğiniz en olağan dışı yer neresiydi?’’ Yatak odası dışında ıssız kumsallar, orman içi, dağ tepesi ve mezarlık gibi yerler cevaplar arasında yer aldı. İngiliz kadınları, akla hayale gelmeyecek mekanları sevişmeye uygun bir ortam saymışlardı. Ancak, kadınların belli bir kısmı da, yatak odasının seks fantezileri için en ideal yer olduğu kanısındaydı. En azından, evli kadınların ideal sevişme yeri, kocalarından gizli olarak sevgilileriyle birlikte oldukları yatak odalarıymış...

Fanteziler çok çeşitli

Anketin seks fantezileriyle ilgili bölümünde uzun yanıtlar yer aldı. Kadınlar, seks fantezileri yaratmaya çok meraklıydılar. Ankete katılanların yüzde 70'i sinema dünyasının çok sevilen aktörleriyle birlikte olmayı düşlüyordu. Hatta bu amaçla ünlü aktörlere mektup yazanlar ve e-mail gönderenler bile vardı. Fantazilerde Tom Cruise, Kevin Costner, Mel Gibson, Brad Pitt ve Richard Gere'a yer verenler çoğunluktaydı.

Kadınlar orgazmla ilgili soruya kesin yanıt vermekten kaçındılar. Ancak, büyük bir kısmı evli oldukları erkekle birlikte olurken orgazm konusunun geçerli olmadığını söyledi. Sadece evli olmayıp da sevgilisi olan kadınlar bu konuda daha rahat ve açık davrandılar. Evli olan ve olmayan kadınların arasındaki bu fikir ayrılığından dolayı, Dr. Carle birlikteliğin evlilikle köreldiği sonucunu da rapora yazdı.

Çiftler arasında uyum

Kadın-erkek ilişkilerinde uyum sağlamanın düzenli seks yapmayla sağlanacağına inananların sayısı hayli kabarık. Evliliği yasal seks ilişkisi olarak tanımlayanların oranı yüzde 50. Bir kadınla bir erkeğin sevişmesi için evlenmenin şart olmadığını kabul edenlerin yüzde 40'ı, evlilik dışı ilişkinin kadınları daha çok mutlu ettiğini belirtiyor.

Bunun sebebi de büyük ölçüde özgürlüklerini ellerinde tutabilecek olmaları tabii ki. İngiliz kadınlarının sekse olan düşkünlüğünün, son yıllarda evlilik oranını düşürdüğü de bir gerçek. Ancak bu durum evliliklerin azalmasına yol açarken, hali hazırda evli olanların da eşlerinden ayrılmalarına sebep oluyor.

Raporda belirtildiğine göre, evli kadınlar, seks fantezilerini gerçekleştirebilecek erkekleri buldukları anda, kocalarını terketmekten kaçınmıyorlar. Özellikle araştırmaya katılan genç kesimin ortak görüşü, cinselliği en uç noktalarda yaşayamayacakları erkeklerle evlenmeyi asla düşünmedikleri...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!