Şehvetin tadına davet

Güncelleme Tarihi:

Şehvetin tadına davet
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2011 00:00

Yarın Piramid Sanat’ta ilginç bir sergi açılıyor. Adı ‘Şehvetin Tadı’. Adından başlayarak davetiyesindeki görsele ve tanıtım metnine kadar baştan aşağı kışkırtıcı bir sergi olacağının işaretini veriyor

Haberin Devamı

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden; Şükran Moral, Bedri Baykam, Taner Ceylan, Barış Cihanoğlu, Bahri Genç, Deniz Gökduman, Mustafa Karyağdı, Temür Köran, Burhan Kum ve İlke Kutlay ‘Şehvetin Tadı’ adlı sergide bir araya geliyor.
Serginin küratörlüğünü de Bedri Baykam üstleniyor.
Baykam’ın, sergi tanıtımı için yazdığı metinden yaptığım alıntıyı okuyunca siz de bana hak vereceksiniz:
“Şehvet çılgınlığı ve şehvet sarhoşluğu çekici bir ikilidir. Bu tadı yansıtmak, isteyenin ‘soft’, isteyenin ‘hard’ yolu seçerek tamamlayabileceği bir keyiftir.
Şehvetin tadı, hem şekerli, hem acı... Hem akışkan, hem pütürlü, hem yasaklı elma, hem de Tanırı’nın buyruğudur. Şimdi sıra o tadı kendine rağmen zapt etmeye, sunmaya, teşhir etmeye gelmiştir!
Teşhir, sizler onu gezmedikçe, yaymadıkça, duyurmadıkça, bomboş bir eylem olarak kalır.
Bu nedenle, acilen ‘Şehvetin Tadı’nı almaya bekleniyorsunuz...”
Cinsellikle ilgili konular her ne kadar tabu yıkıcı sanatçılar tarafından sorgulansa ve yıkılmaya çalışılsa da gelen tepkilerin ardından geri çekilmeyle sonuçlanıyor. Tepki çekmek ve şaşırtmak amaçken, bu silah bir anda geri tepebiliyor.
Tıpkı Şükran Moral’ın Amemus performansında olduğu gibi. Moral, Casa Dell’Arte’nin açılışında partneriyle birlikte yaklaşık 100 kişilik bir izleyici grubunun önünde sevişince olay magazin gündemine düşmüş ve sonrasında gelen tehditler sonunda sanatçı Roma’ya yerleşmek zorunda kalmıştı.
Aman yanlış anlaşılmasın, kimse kimseyi kolundan zorla çekerek bu sergiye götürmüyor. Şehvetin tadına bakmak için hür iradenizi kullandığınızı unutmayın.

Haberin Devamı

Nelly Furtado’nun bonkörlüğü

Kanadalı ünlü şarkıcı Nelly Furtado  daha önce Kaddafi ailesine verdiği konserlerden kazandığı parayı hayır kuruluşlarına bağışlayacağını açıklamış. Vaat ettiği tutar yaklaşık bir milyon dolar. Furtado, 2006’da çıkan Loose albümünde yer alan ‘Wait For You’ adlı parçasını, Sivas’taki Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen Muhlis Akarsu’dan çalmakla suçlanmıştı. Bunun üzerine Kalan Müzik, Furtado aleyhine tazminat davası açmış ve istenilen miktar da yaklaşık Kaddafi’den aldığı kadardı. Hazır Kaddafilerin parasını elden çıkarmışken ne oldu acaba o tazminat talebi?

Haberin Devamı

Edebiyatta ‘ucube’

Mehmet Aksoy’un Kars’taki ‘İnsanlık Anıtı’ heykelinin Başbabakan Tayyip Erdoğan tarafından ‘ucube’ ilan edilip yıkılmasını emretmesinin sonucunda sanat dünyası da nur topu gibi yeni bir kavram kazanmış oldu. Ve ‘ucube’ şimdi edebiyat dünyasında da ölümsüzleşiyor. Yok merak etmeyin, herhangi bir kitap ucube filan ilan edilmedi. Olayı edebileştirmek ve ebedileştirmek için PEN Yazarlar Kulübü bir seçki hazırlamaya başladı. ‘Ucube’ kavramı bağlamında yazılacak deneme, şiir ve kıpkısa öykülerden oluşan bir ‘Ucube Kitabı’ olacak bu. Üyelerin katkılarıyla oluşacak kitabın mayıs ayında yayınlanması planlanıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!