Şehrazat’la Voltran’ı oluşturduk

Güncelleme Tarihi:

Şehrazat’la Voltran’ı oluşturduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Yaz şarkılarının vazgeçilmez ismi Bengü bu yazı da atlamıyor. “Sırada Sen Varsın” isimli single’ıyla yine gece kulüplerini inletmeye hazırlanıyor. “Ben yazın şarkı çıkarmazsam rahat uyuyamam. Yazlık mekanlarda insanların içi cıvıl cıvılken benim şarkılarım çalmalı.” Uzun zamandır hep Serdar Ortaç şarkıları söyleyen Bengü bu kez ilk defa Şehrazat ve Volga Tamöz’le karşımızda.

Haberin Devamı

Hep “Bu yazın şarkısı benim” gibi iddialı açıklamalar yapıyorsunuz. Devam mı?
- Evet. Birkaç sene önce işime çok güvendiğim için sivri konuşmalar yapıyordum ama artık iddianın işle kendiliğinden ortaya çıkacağına inanıyorum. Kendim konuşacağıma şarkım konuşsun, diyorum. Bir de kendime daha çok güvendiğim için sivri taraflarımı törpülediğimi düşünüyorum. Tabii 30’ların getirdiği bir olgunluk da var.
Neden albüm değil de single? Amaç yazı kaçırmamak mı?
- Bir önceki “İki Melek” albümümdeki bütün şarkılarım duyuldu, amacına ulaştı. Bu yüzden yeni bir şeyler yapmak istedim. Zaten özelimde de değişen, yenilikçi biriyim ve ilk defa bir single hazırladım. Bir de Şehrazat karşıma öyle güzel şarkılarla çıktı ki, beklemek istemedim.
Uzun zaman sonra ilk kez bir Serdar Ortaç şarkısıyla çıkmıyorsunuz. Neden?
- Bunu sormanız için! (Gülüyor) Kısmet olduğunu düşünüyorum. Serdar kendi albümü için çalışıyordu. Ama aramızda kırgınlık falan yok. Bundan sonraki albümlerde iş birliğimiz devam edecek.
Sizin için “Serdar Ortaç şarkıları olmazsa, Bengü olmaz” denirdi. Bu aslında bir cevap mı?
- Bunu söyleyenlerin iyi niyetli olduğunu sanmıyorum. Nilüfer yıllarca Kayahan şarkıları söyledi. Şimdi Nilüfer diye bir kadın yok mu? Sonuçta bir işbirliği. Herhalde bunu bana Serdar şarkıları çok yakıştığı için söylüyorlar.
Çıkış şarkısınız “Sırada Sen Varsın” güçlü bir kadını anlatıyor. Bu şarkı da ne kadar siz varsınız?
- İyi bir ayrılık ve sevgiliye gönderme yapılan şarkı. Ben aşk konusunda çok acılar çekmedim. Ama çeksem eminim karar vermem zor olurdu. Bu şarkı uzun süre aşk yüzünden kendimize gelemediğimizi, her yerimizin dikenlerle dolu olduğunu anlatıyor. Bu dikenlerden üstümüz başımız acıyor. Diğer şarkım “Yalansın” da çok güçlü. Hatta ilk başta yorumlayamamaktan korktum.
O derece mi?
- İlk dinlediğimde şarkıyı hüngür hüngür ağladım. Ardından bu şarkı için Ajda Pekkan’ın hocasından şan dersleri almaya başladım. Dinleyenler de derslerin sonrasında sesimi daha büyümüş buldu.
 
YILLAR İÇİNDE BİYOLOJİM DEĞİŞTİ BABAM SAHNEDE GÖRÜNCE ŞAŞIRIYOR

Haberin Devamı

Sizi masum kız olarak tanıdık. Sonra seksi Bengü oldunuz. Bu bir strateji miydi?
- Yok. Yıllar içinde büyüdüm. Öyle giyinmek istedim. Objektife bile farklı bakar oldum. Yaşla her şeyiniz hatta biyolojiniz değişiyor. Bu değişimi de öyle hissettiğim için yaşadım.
Şu an nasıl hissediyordunuz?
- Gördüğün gibi. İçimde kıpır kıpır küçük bir genç kız var. Ama sahnede ve fotoğraf çekimlerinde başka bir şey oluyor. Babam bile beni öyle görünce şaşırıyor.
Polemiklerden de artık uzaksınız...
- Aştım onları. Benim duruşuma yakışmıyordu. İşime bakıyorum. O aslında bir dönemdi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ OLACAĞIMA EMİNDİM

Küçük yaşlarda kardeşinize “Bir gün herkes beni tanıyacak” dermişsiniz. O zamanlardan belli miydi?
- Ufaklıktan beri şarkı söylediğim için bu işi yapacağıma ve ünlü olacağıma emindim. Evde konsere giden havalar yaratırdım. Televizyon kumandası mikrofonum olurdu. Odamı stüdyo gibi düşünüp kayıtta olduğumu hayal ederdim.
Tanınmanızı sağlayan Pop Show hikayeniz nasıl gerçekleşti?
- 1995’de seyrettiğimde yarışmadan çok etkilenmiştim. Bir sene sonra girip 500 kişi arasından ikinci oldum. Bu annemlere de garanti verdi. İstanbul’a geldim.
Kenan Doğulu nasıl keşfetti sizi?
- Jürideydi. Ama ben peşini bırakmadım. Yazlık bir yerde konsere gelmişti. “Beni hatırladın mı?” diye kulisi falan bastım. İyi ki de yapmışım. Zaten hep kendimi ortalara atardım.

Haberin Devamı

KIYMETLİ BİR İLİŞKİM VAR

Kolay gönlünü kaptıran bir yapım yok. Bir ilişkiye ancak çok aşık olduğumda başlayabiliyorum. Artık 2.5 yıl oldu. En son kararım da inşallah bu olur. Bu işimdeki başarıma da yansıyor. Kıymetli ve değerli bir ilişki. Yüzüğüm var ama daha nişanlanmadık.

“Aynaya baktığımda güzel bir şey görüyorum. Kendimle mutluyum.”

ÖDÜL ALMAZSAM KARALAR BAĞLAMAM

Bazı ödül törenlerine aday gösterilmediğim için şaşırıyorum. 125 bin albüm, 1 milyon üstü dijital satışım var. Ama üzerinde çok da düşünmemek gerek. Ödüller insanlara şevk veriyor. Ama olmazsa da karalar bağlanacak bir şey yok. İnsanlar doğruyu biliyorlar, o bana yeter.

MÜZİK BEŞ DAKİKADA UNUTULMAMALI

Haberin Devamı

Üç dakikada ezberlenen şarkılar dinleyiciyi bir anda hipnotize ediyor. Ama beş dakika sonra aklınızda bir şey kalmıyor. Müzik öyle olmamalı. Ne mutlu artık gelişen altyapılarla ve Volga Tamöz sayesinde farklı şeyler yaptık. O, ben ve Şehrazat Voltran’ı oluşturduk.

NEDEN ESMER OLDUM

Geçen albümüm “İki Melek”te saçlarım sarıya boyadık. Ama bu imaj çevremden iyi tepkiler almadım. Benim “herkes” ve “sıradan” gibi gözüktüğümü söylediler. Bu yüzden saçlarımı kestirmeye ve yeniden esmer olmaya karar verdim. Şimdi kendimi daha Bengü gibi ve daha rahat hissediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!