Şehirde haftasonu

Güncelleme Tarihi:

Şehirde haftasonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 00:00

Uzaya meraklı gençler yarın bir araya geliyor

İstanbul Okulları Astronomi Buluşması, 13 Mayıs’ta Yüzyıl Işıl Okulları’nda yapılacak. Okul, iki yıldır bünyesinde bulunan YIEV Nahum Gözlemevi’nde etkinlik düzenliyor. Bu yıl astronomi buluşmasının onur konuğu Prof. Dr. Arsev Eraslan. Ay’a giden Apollo’nun yazılımlarını oluşturan ekipte görev yapmış olan Eraslan NASA ’da uzun yıllar çalışmış. Şu anda Boğaziçi Üniversitesi ’nde çalışmalarına devam ediyor. Nahum ailesinin bağışıyla Yüzyıl Işıl’da yapılan gözlemevi, 41 derece 10 dakika 27.5 saniye kuzey enlemi, 28 derece 59 dakika 24.3 saniye doğu boylamında, deniz seviyesinden 129 metre yükseklikte. 100 binin üzerinde gök cismini otomatik bulabiliyor. Bahçeköy Valide Sultan Caddesi No/2 Yüzyıl Işıl Sokak Sarıyer-İstanbul. Tel: 0212 226 23 53.

Mövenpick Oteli’ne yeni aşçı geldi

İstanbul’un ilk butik otellerinden Levent’teki Mövenpick, yemekleri ve şefleriyle iddalı. Şimdi Mövenpick’e yeni bir şef geldi. Alman Maximilian J. W. Thomae, Almanya’daki Professionel & Business School Miesbach’da eğitim gördü. 22 yıl önce Zum Alten Faehrhaus Restoran’da profesyonel yaşamına başladı. Michelin yıldızlı restoranlarda çalışan Thomae, Avusturya’daki İnter-Continental Resort Loipersdorf’ta ve İstanbul’daki Crown Plaza Holiday’de kariyerine devam etti. 39 yaşındaki şef, Chaine des Rotisseurs’ün chef rotisseur üyesi. Almanca, İngilizce ve Türkçe bilen Thomae, Mövenpick’te Avrupa ve Türk mutfağının kombinasyonuyla yeni mönüler hazırlayacak.

Aqua Marine sezonu bu haftasonu açıyor

Sekiz yıl önce Büyükçekmece’de açılan su uyunları eğlence merkezi Aqua Marine sezonu 13 Mayıs’ta açıyor. Bu yıl ilk defa eğlence parkının içinde yamaç kaydırağı hizmete giriyor. 30 dönüm arazi üzerine kurulu parkta, 2600 metrekarelik dev bir açık yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca, dalga havuzu, çocuk havuzu ve yetişkinler için 11, çocuklar için 14 su kaydırağı var. Bunlardan en çok ilgi göreni 95 metre uzunluğundaki ses ve ışık efektli Blackhole kaydırakla üç kişinin aynı anda kayabildiği 43 metre uzunluğundaki Multislight kaydırak. Ayrıca Büyükçekmece Gölü’nde sürat teknesi, muz ve rockeeter’e binmek mümkün. Giriş ücreti kadınlar ve öğrenciler için her gün 10 YTL. 13 Mayıs-16 Haziran arasında hafta içi giriş 20, haftasonu 25 YTL. Sezonluk üyelik ise 120 YTL. Tel: 0212 882 28 20

Parkta voleybol şenliği

Yaklaşık 1000 çocuk mini voleybol ve park voleybolu karşılaşmaları için İstanbul Koşuyolu Parkı’nda bir araya gelecek. ES Voleybol’un düzenlediği 5. Voleybol Şenliği, 19-20-21 Mayıs’ta Kadıköy Koşuyolu Parkı’nda yapılacak. Şenliğe, küçükler, minikler ve süper minikler kategorilerinde, 1993-1998 doğumlu öğrencilerden oluşan toplam 88 Mini Voleybol takımı katılacak. Bu kategorilere ek olarak ES Voleybol Karma Spor Okulu’nun 50 minik sporcusu da kendi aralarında voleybol, basketbol ve futbol maçları yapacaklar. Ayrıca, 1990-1993 doğumlu lisanslı voleybolcular için "Park Voleybolu" yarışması düzenlenecek.

NDS’lilerin Büyükada şenliği

İstanbul Özel Notre Damde Sion Fransız Lisesi, kuruluşunun 150. yıldönümünü, 12-13 Mayıs’ta Büyükada’da bir spor ve müzik şöleniyle kutlayacak. 12 Mayıs’ta cuma günü resmi açılış töreninin ardından bir bayrak yarışı düzenlenecek. 13 Mayıs cumartesi de veliler, mezunlar ve isteyen davetlilerin yürüyerek katılabileceği bir kros yarışı yapılacak ve piknik düzenlenecek.

Seramikten Balat evleri sergisi

Balart Sanat Evi, yıllardır Balat’ta çalışmalar yapan küçük bir kültür merkezi. Ressamlar, mozaik sanatçıları, fotoğrafçılar, heykeltıraşlar bir arada çalışıyor, sanatseverlere eğitim veriyorlar. Sanatevinin yöneticisi olan Beyhan Gürsoy, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi yüksek seramik bölümü mezunu. Sekiz yıl kadar önce Mürselpaşa Caddesi Hızırçavuş Sokak’taki harap bir binayı restore edip Balart’ı kurdu. Balart’ta takı, taş, mum, seramik, resim, mozaik, fotoğraf ve ahşap boyama atölyelerinde üretilen eserler sanatseverlerle buluştu. Balart Sanat Evi’nde bir yıldır bir proje yürütülüyor. "Nostaljik Etkileşimler" adı verilen bu çalışmada Doç. Dr. Sedat Balkır Resim Atölyesi ve Beyhan Gürsoy Seramik Atölyesi sanatçıları Balat - Fener evlerini tuvale ve seramiğe yansıttı. Nostaljik Etkileşimler’in açılışı 12 Mayıs saat 18.00’de, Kadir Has Üniversitesi’nin altında sanat galerisine dönüştürülen Bizans sarnıcında yapılacak. Beyhan Gürsoy sergi için şunları söylüyor: "Eski zamanlarda olduğu gibi. Madam Ester’in kahkahası, Hıristo’nun keman sesinin içinden geçtiği zamanlardaki gibi yani. Şimdi semtimizde yenilenerek ortaya çıkan, itibarları iade edilen bu yapıları ölümsüzleştirmek istedik. Ortaya bu sergi çıktı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!