Seda’nın geleceği Şenay’ın ellerinde

Güncelleme Tarihi:

Seda’nın geleceği Şenay’ın ellerinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Başarılı işlere imza atmasına rağmen kendini yeterince tanıtamadığını düşünen Ertan’ın yükselişi, artık Şenay Akay’a bağlı...

Haberin Devamı

Seda Ertan fotoğrafları için tıklayın

Şenay Akay’ın üç ay önce kurduğu, imaj danışmanlığından moda editörlüğüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren Project by Şenay Akay adlı şirketin son müşterisi manken Seda Ertan oldu. Başarılı işlere imza atmasına rağmen kendini yeterince tanıtamadığını düşünen Ertan’ın yükselişi, artık Şenay Akay’a bağlı...

Mankenlikte artık doyuma ulaştım

 Kendinizi hiç genç kadınların rol modeli olarak gördüğünüz oluyor mu?

- Yaptığım meslek dikkatleri üzerime çekiyor, bu bir gerçek. Fakat hakkımda bir şeyler okuyan genç kızların, bütün hayatımın partiler ve modadan ibaret olduğunu düşünmelerini istemem.

 Geçmişte yaşadığınız bir olay ya da bir tecrübe bugünlere gelmenize yardımcı oldu mu?

- Bana inanmayan insanlara teşekkür ederim, onların sayesinde şu anda bulunduğum yerdeyim.

 Beraber çalışılması kolay bir kadın olduğunuzu düşünüyor musunuz?

- Project by Şenay Akay’ı kurarken, çalışma arkadaşım olarak benim gibi mükemmeli seven insanları seçtim. Bu yüzden benimle çalışmanın onları zorladığını düşünmüyorum. Modellik yanımı soracak olursanız, Türkiye’de istediğim başarıyı elde ettiğime göre uyumlu bir insanımdır.

Seda’nın geleceği Şenay’ın ellerinde
İnsanlar sizin hakkınızda şaşırtıcı bir şey keşfetselerdi, bu ne olurdu?

- Sanırım düşündüklerinden çok daha normal ve gerçek bir insan olduğum! Bu onların gözden kaçırmaya yatkın oldukları bir şey. Ekranın karşısındasınız ya da televizyonda iki boyutlusunuz. Sizi bir dergide görüyorlar ve insan olduğunuzu unutuyorlar.

 Yeni şirketiniz Project by Şenay Akay ne zaman faaliyete geçti ve orada ne gibi işler yapıyorsunuz?

- Project by Şenay Akay üç ay önce kuruldu. İmaj danışmanlığı, moda editörlüğü ve fotoğraf çekimi, defile koreografisi, kampanya projelendirmesi ve yürütülmesi gibi birçok konuda, görsel ve yazılı projelerin yaratılması ve takibini yapıyoruz.

Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz?

- 8 kişilik bir ekibim var. Ekipteki herkesin kendi alanlarında profesyonel olması da işimi çok kolaylaştırıyor. Ben hayalimdeki şirketi kurdum ve kendi başına birer değer olan ekip arkadaşlarımı bir araya getirdim. En önemli görevim, bu ekibi bir arada tutmak ve onların huzur içinde çalışmasını sağlamak.

 Bu durumda modelliği bıraktığınızı söyleyebilir miyiz?

- Henüz değil... Mankenlik ve modellikte doyuma ulaştım, bu nedenle sadece beni heyecanlandıran projelerde yer alıyorum. Yeni şirketim neredeyse tüm vaktimi alıyor zaten, o yüzden katıldığım defile ve organizasyon sayısı çok azaldı.

 Mesleğinizde son noktaya ulaştınız. Peki yeni işinizle ilgili gelecekte kendinizi görmek istediğiniz nokta neresi?

- Aslında bu soruya cevap vermek için henüz çok erken. Ben de bu piyasayı ve neler yapabileceğimizi yeni yeni keşfediyorum. Eminim ki şimdi hayal ettiklerimle 5 yıl sonra hayal ettiklerim çok farklı olacak. Şu anda sadece şirketimin aldığı işleri başarıyla neticelendirmek ve project by Şenay Akay’ı daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyorum. 

/images/100/0x0/55eadb9cf018fbb8f89b2bcd
Son zamanlarda Seda Ertan’la çalışmalarınız basında çok yer alıyor. Seda Hanım hangi konuda sizden yardım alıyor?

- Seda, Türkiye’nin sayılı mankenleri arasında... Yurtdışında ve yurtiçinde katıldığı organizasyonlarla da başarısını kanıtlamış biri... Ancak bilinirlik yönü, başarılarına oranla biraz eksik kalmış. İşte biz burada devreye girdik. Şimdi onun bu konudaki yükseliş planlamasını yürütüyoruz.

Onun detaycılığı beni bazen zorluyor

Modacılık eğitimi aldığınızı biliyoruz. İleride kariyerinize bu alanda devam etmeyi düşünüyor musunuz?

- Evet, moda tasarımı eğitimi aldım, ama bununla ilgili planlarımı hayata geçirmek için henüz erken... Şu anda podyumlardayım ve uzun bir süre daha devam etmeyi düşünüyorum. Uzun vadede ise bir tasarım ofisi açmayı düşünüyorum.

Stilini beğendiğiniz modacılar kimler?

- Michael Kors, Balenciaga, Karl Lagerfeld ve hayal gücüne hayran olduğum John Galliano. 

Neden manken oldunuz?

- Küçüklüğümden beri manken olmak istiyordum. Çocukluğumda odamın duvarlarında, dergilerden kestiğim manken fotoğrafları asılıydı. Sık sık arkadaşlarımın karşısına geçip o fotoğraflardaki pozların aynısını verirdim. Ama bu işi belli bir yere kadar yapabileceğimi biliyorum. İşte o yüzden moda üzerine eğitim aldım zaten. Bu sayede geleceğimi garantilediğimi düşünüyorum.

 Podyuma çıktığınızda neler hissediyorsunuz peki?

- Her şeye hakim olduğumu!

 Neden Project by Şenay Akay’la çalışmaya ihtiyaç duydunuz?

- 1,5 sene boyunca, dünyanın en önemli üç ajansından biri sayılan Women Italy ile çalıştım. Prag’da Eva Herzigova ve Alek Wek ile aynı podyumu paylaştım. 2006 New York Fashion Week’de Atıl Kutoğlu defilesine katılmış tek Türk
Seda’nın geleceği Şenay’ın ellerinde
mankendim. Bu kadar iyi işler yapmama rağmen kendimi yeterince iyi ifade edemediğimi düşündüm. Bu noktada Project by Şenay Akay ile çalışmaya karar verdim. 

Şenay Akay’la çalışmak nasıl?

- Mükemmeliyetçiliği ve detaycılığıyla zaman zaman zorluyor. Ama bu özellikleri sayesinde, bana sadece işimi yapmak kalıyor. Hiçbir şey düşünmeme gerek yok. Çünkü o her şeyi en ince detayına kadar düşünüp uyguluyor.

Şenay Akay ve Seda Ertan, yaptıkları işbirliğinden çok memnun... Akay, şirketine başvuran ünlü mankenin daha tanınır bir isim olması için çalışıyor, Ertan’a ise sadece meslektaşının çizdiği yolda yürümek kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!