GeriKelebek ‘Sebzeli dalyan’ Lezzet’in birincisi
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

‘Sebzeli dalyan’ Lezzet’in birincisi

Promedia ve ABD Pirinç Federasyonu işbirliği ile Hilton Oteli Şadırvan Salonu'nda düzenlenen yemek yarışmasında bu sefer vejeteryanlar jüri önüne çıktı.

Yarışmacılar, üç saat boyunca uğraşarak tüm hünerlerini, birbirinden değişik lezzetteki vejetaryen yemekleri için sergilediler. Tamamen pirinç ve sebzeyle yapılan ve hiçbir et ürününün kullanılmadığı yemeklerde ‘‘lezzet’’, ‘‘görüntü’’ ve ‘‘yaratıcılık’’ kıstas alınırken, birinciliği sebzeli dalyanla Nezaket Kalyoncu, ikinciliği vejetaryen mantıyla İnci Kızılkaya, üçüncülüğü sebzeli lazanya ile Gül Eşiyok aldı. Jüri Özel Ödülü'nü ise menekşe sarmasıyla bir yarışmacı kazandı. Jüride, vejetaryen ve yarı vejetaryen olan Zeynep Kasımlıoğlu, Murat Parasayar, Harun Kolçak, Serap Sapaz, Lezzet Dergisi yayın yönetmeni Gülhan Kara vardı.

Yorumları Göster
Yorumları Gizle