Savaşı tatlı yiyerek bitirebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Savaşı tatlı yiyerek bitirebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 10:17

İstanbul, ilk okuldan bu yana şarkı söyleyen cıvıl cıvıl bir kadını ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

“Paris” adlı şarkısına çektiği videosun milyonlarca kişini izlediği Tel Aviv doğumlu Riff Cohen’i bu akşam Zorlu Center PSM’de vereceği konser öncesinde yakaladım ve haliyle biraz merak giderdim.

Müziğinizle kültürleri birleştirdiğiniz söyleniyor. Katılıyor musunuz?

Evet, bir şekilde öyle ifade edilebilir, eğer İsrail’den bakarsanız. Biz bununla nezaketi, doğallığı ve modern yaşamı da biraraya getirdik.

"ANNEMİN YAZDIĞI SÖZLERİ DERLEDİM"

Daha ilk albümden kendinizi tanıtmayı başardınız. Çocukluğunuzdan bu yana yaptığınız şarkıları nasıl elediniz, en şanslıları hangileri?

5 yıllık bir sürecin sonunda annem Patricia Orie Cohen’in ben 14 yaşımdayken kendine yazdığı sözlerden oluşan şarkıları derledim. Yazdıkları o kadar pozitif şeylerdi ki, bir bebeğe hatta yaşlı bir insana da hitap edebiliyordu. Cezayir’de doğan ve Fransızca yazdığı şarkılar, entellektüel ve hippi anlayışı da yansıtabiliyordu. Ben de bunları alıp Afrika hip hop tarzı ile söyledim. "Une femme assise sur un tapie" adlı şarkımı anneannem için yazdım.

Savaşı tatlı yiyerek bitirebiliriz

Haberin Devamı

İlk albüm olunca ardında bir öykü de olması pek de şaşırtıcı olmaz değil mi?

Elbette ama uzun ve anlatmak istemediğim anlarla dolu bir hikaye. Unutmak istediğim şeyler, benim için çok zor zamanlardı.Ancak kısaca söylemek gerekirse evliliğimde çok endişeli ve yardıma ihtiyacım olan bir zamanda her şeyden uzaklaşmak istemiştim. Ardından bu şarkılar geldi.

Çocukluğunuzda yazdığınız şarkıları anımsıyor musunuz? Aralarında albüme girebilenler var mı?

10 yıl önce henüz 20 yaşındayken yazdığım bir şarkı var; Tzama Nafshi From The Bible, Psalm 42..

"SAVAŞI TATLI YİYEREK ÇÖZEBİLİRİZ"

Konser turneniz hakkında konuşalım mı? Sizi ilk defa canlı olarak izleyebileceğiz… Daha önce ülkemize geldiniz mi? Neden ortak bir dil kullanmak yerine pek çok dilde şarkı söylemeyi tercih ettiniz?

Ben de ilk defa İstanbul’a geliyorum. Evet farklı dillerde şarkı söylüyorum, ama inanın aklıma nasıl geldiyse öyle yazıyorum. Bu konuda pek de fazla düşünmedim açıkçası. Çok eğlenceli bir öyküsü var Fransızca şarkılarımın… Fransızca repertuvarım için Fransa’da bir yapımcı bulmak çok zordu. İsrail’e döndüğümde onları radyolarda duymak beni çok şaşırtmıştı doğrusu.

Haberin Devamı

Eğer Ortadoğu’daki savaş ve barış adına bir şeyler söylemek için fırsatınız olsaydı, ne söylerdiniz?

Ortadoğu’da başarının birkaç kağıt parçası ve imza ile çözülebilceğini düşünmüyorum. Bir araya gelip çay içip, tatlı yiyerek çözmeliyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!