Sattas / Reggaeband

Güncelleme Tarihi:

Sattas / Reggaeband
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 12:56

Reggae türünün ülkemizdeki önde gelen temsilcilerinden SATTAS, Türkiye'nin ilk Reggae albümünü Esen Entertainment etiketiyle piyasaya sürdü.

Haberin Devamı

Ağırlıkla Türkçe sözlü reggae müziği yapan ve İstanbullu bir grup olan SATTAS, Root Reggae'nin özünden uzaklaşmadan jazz, ska, dub, klasik müzik ve rock formlarını kullanarak yaptıkları müziklerini bir albümde topladı.

SATTAS, her sözünde ve notasında bir mesaj içeriği taşıyan bu müzik türüyle, Türkiye'de ve dünyada yaşananları, insanların duruşlarını ve olaylar karşısında takındıkları tavırları anlatıyor. Aynı zamanda, reggae müziğinde olduğu gibi, insanın mutlu, özgür, zekasını mantıklı ve iyiye kullanabildiği şekilde olması gerektiğini düşünüyor.

SATTAS'ı daha çok, erdemli, özgürlüğüne düşkün, eşitlikçi, doğaya saygılı, savaşçı ve eğlendirici bir okul olarak nitelendiren grup üyeleri, reggae'yi ne olursa olsun kendi kültürümüze yakın ama bir o kadar da uzak bir tarz olarak görüyor.

Haberin Devamı

Kelime anlamı Jamaika İngilizcesindeki "satta"dan (rahatla /takma/salla) gelen SATTAS, 2004 yılında Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kuruldu. Grup bu güne kadar Rock'n Coke, One Love Festival, Chill Out Fest, Bebek Şenliği, Unite In Paradise gibi birçok önemli festivalde ve şehirde konser verdi. Özellikle sahne performansları ve enerjileri ile dikkat çeken grup, Türkiye'nin ilk Root-Reggae grubu olma özelliğini taşıyor.

Kendi adını taşıyan ilk albümleri ile SATTAS, ilk klipleri "Eskitilmiş" çok yakında müzik kanallarında olacak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!