Şaşaalı mobilyaların markası Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Şaşaalı mobilyaların markası Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 00:00

Colleccion Alexandra 30 ülkede temsilcilikleri bulunan bir marka. Gösterişli, canlı renkli mobilyalarıyla tanınıyor. Marka birçok ülkede günümüz saraylarının, elçilik rezidanslarının dekorasyonunda çalıştı. Bunların arasında Suudi Arabistan’ın Norveç Büyükelçiliği, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Sharjah Sarayı, Prens Charles Vakfı gibi binaların iç dekorasyonu var. Markanın kurucusu ve tasarımcısı Maria Jose ile konuştuk.

Colleccion Alexandra bir İspanyol markası. Markanın kurucusu Maria Jose, oğulları Juan ve Jacobo ile, 1990’ların başında kendi markasını oluşturmaya karar verdi. Colleccion Alexandra’yı kurdu. Firma 15 yıl boyunca sadece İspanya’da hizmet verdi. Alexandra önceleri kişiye özel, el yapımı ürünler tasarlıyordu. Bunu yıllar içinde geniş bir ürün yelpazesi takip etti: Halılar, masa örtüleri, aydınlatma araçları, aksesuvarlar, sofra takımları, kül tablaları, aynalar, koltuklar, dolaplar, şamdanlar gibi.

Tasarımlarda görsellik ön planda. Maria Jose objelerin şıklığına çok önem verdiğini söylüyor: "Ancak işe yaramayacak bir şıklık pek bir şey ifade etmez. Şıklığı ve rahat kullanımı bir arada sunmak da aslında çok zordur. Ben de zoru başarmayı seviyorum."

Mobilyalar pırıl pırıl parlıyor. Lake, gümüş, porselen, swarovski taşları, cam ve ayna sık sık kullanılıyor.

EVDEN ÇOK KİŞİYE ÖZEL REZİDANSLAR YAPIYORUZ

Markanın şimdi 30 ülkede temsilcilikleri ve İspanya’da 22 mağazası bulunuyor. Bu nedenle farklı ülkelerin tasarımcılarından oluşan bir ekip tasarımlara yardım ediyor. Maria Jose 30 ülkeye yayılmalarını her zaman hedefe yönelik çalışmalarına bağlıyor: "Hedef kitlemizi çok iyi belirledik ve onların beğenisine uygun ürünleri üretip, onların görebileceği yerlerde sergiledik. Bu biraz görerek, biraz da kulaktan kulağa yayılan bir iş. Böylece satış ağımız genişledi. Ünlüler ve yüksek sosyete arasında ismimizin duyuldu."

Peki Colleccion Alexandra’nın diğer dekorasyon markalarından farkları neler? Maria Jose, şöyle diyor: "Sadece mobilyaları tasarlayıp üretmiyor, kişiye özel, sıcak, şık ve bir evin tüm ürünleri kapsayacak çalışmalar yapıyoruz. Bir evde olabilecek her şeyin tasarımını gerçekleştiriyoruz. Kısaca evden ziyade, küçük, kişiye özel rezidanslar yaratıyoruz."

SHAKIRA VE GİPSY KİNGS’İN EVİNİ DEKORE ETTİ

Colleccion Alexandra Moskova’da bir hastanenin, Ürdün, Tatar, Suudi Arabistan elçiliklerinin, bakanlıklar gibi kamusal birçok alanın dekorasyonunu yaptı. Ayrıca Paris, Roma, Madrid, Londra, Budapeşte, Dubai gibi şehirlerde önemli otellerin dekorasyonu markaya ait. Gipsy Kings, Shakira, Anastacia gibi birçok ünlünün de evini dekore etti. Maria Jose, sanatçıların evlerinde yaptığı çalışmaları şöyle anlatıyor: "Her biri belli bir tarzı, büyük evleri ve yoğun koşturmalı hayatları olan kişiler. Bizden şık dekorasyon istediler ama kullanışlı olmasını da şart koştular. Her üç evde de ortak nokta swarovski taşların ve aynaların bolca kullanılmış olması. Büyük ve gösterişli mobilyalar yaptık. Bazılarında doreli bazılarında desenli çok şık duvar kağıtları kullanıldı."

NEO KLASİK MOBİLYALARIN DÖNEMİ

Bu sezon klasiğe dönüş var. Sade bir mekanda tek parça da olsa görkemli klasik bir parça kullanarak mekana ağırlık ve kalite katmak sezonun trendleri arasında. Neo klasik bir sezon yaşayacağız.

ARTIK TÜRKİYE’DE DE SATILIYOR

Colleccion Alexandra ürünleri artık Haygan Design Mimarlık ile Türkiye’de de satılıyor. Haygan Mimarlık ve Dekorasyon, Lam Lee, Imperio, Studio Esse Snc, Kuatre Decor Lightning, Noir, VG, Oscar, Mice, Passion ve Emu gibi markaların koleksiyonlarını da bünyesinde bulunduruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!