Şarkıyı internette yayınladı verdiği konser sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

Şarkıyı internette yayınladı verdiği konser sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

Rock müziğin önemli isimlerinden Ogün Sanlısoy’un son albümünün üstünden iki yıl geçti. Bu arada Sanlısoy boş durmadı. Yeni pek çok şarkı hazırladı. Bunları da 2010’un ilk aylarında çıkacak olan yeni albümüne kadar bekletmek istemedi. Ve internet üzerinden yayınlamaya karar verdi. Geçtiğimiz haftalarda da yeni single’ı Yukarı Bak, Myspace sayfasında dinleyicilerle buluştu. Ogün Sanlısoy ile neden müziğini sanal ortamda yaydığını konuştuk.

Ogün Sanlısoy, müzikle 17 yaşında aldığı elektro gitar sayesinde içli dışlı olmaya başladı. Akustik gitarla sevdiği şarkıları çalmayı öğrendi. İlk sahne deneyimi 1989’daki akustik dinletiydi. Hemen ardından Sugar Mice isimli grubuyla çalışmaya başladı. İlk demosunu kaydetti. Kariyerinin dönüm noktasıysa bir solist arayan Pentagram grubundan teklif alması oldu. 1992’de artık grubun bir üyesiydi.

Türkiye’de ve yurtdışında Pentagram’la pek çok konser gerçekleştirdi. Rock müzik dinleyenlerin takip ettiği gruplar arasında zirveye oturdu. Fakat Pentagram macerasının bir süre sonra sonu geldi. Ve 15 sene önce grupla yollarını ayırdı. Önceki röportajlarında müzik alanında yaşadıkları sıkıntıların özel hayatlarına da yansıdığını söylese de, şimdilerde ayrılık nedenini anlatmıyor. Grup arkadaşlarıyla çok yoğun oldukları için görüşemediklerini söyleyerek bu soruları geçiştiriyor.

ÜCRETSİZ OLARAK İNDİRİLİYOR

Ogün Sanlısoy, yoluna tek başına devam etmeye karar verdikten sonra ilk solo albümü “Korkma”yı 1999’da çıkardı. Ancak çalışmayı istediği kadar duyuramadı. Bunu ikinci albümü “O Gün” ve “Üç” takip etti. Ardından dinleyicilerinden gelen talep doğrultusunda, “Korkma” isimli albümünü yeniledi, içine üç şarkının farklı versiyonlarını ve DVD belgesel koydu. Geçen iki yıl içinde bir yandan konserler, bir yandan yeni şarkılar üzerinde çalıştı. Kafasında bitirdiği şarkıları ara ara stüdyoya girip kaydetti. Şimdiyse müzik dünyasında daha önceleri Zeynep Casalini ve Ceza gibi sanatçıların da denediği farklı bir yolu seçti. Parçalarını daha çok insana duyurmak için yaptığı internet üzerinden yayınlıyor. Bazı şarkıları henüz bitmeden bazılarınıysa alt yapıları tamamlandıktan sonra myspace/ogunsanlisoy adresine koyuyor. Bunlar ücretsiz olarak bilgisayar veya MP3’lere indiriliyor. Ogün Sanlısoy, bu yolun kendisine ne kazandırdığını şöyle anlatıyor: “Şarkılarımı radyolara servis ettik. Bu sayede yeni şarkılarım çalmaya başladı. Çektiğim klipler müzik kanallarında yayınlandı. Tabii konser sayım arttı.”

YAŞAMAYA DEĞER BİR DÜZENİN İÇİNDEYİZ

Sanlısoy’un internet üzerinden yayınlanan ilk single şarkısı “Büyüdük Aniden” oldu. “Çocukluğumuzdaki saflığı ve doğallığı kaybedip kaybetmediğimizi sorgulayan bir şarkı. Biz büyürken hayallerimiz ve dünyamız küçüldü mü acaba?” diyor, Ogün Sanlısoy. Bunu şimdi “Yukarıya Bak” isimli single’ı takip ediyor. Şarkısını şöyle anlatıyor: “Bu şarkı, hayat mücadelesi ve zorluklar bizi ne kadar yorsa da, yaşamaya değer, mucizevi doğal bir düzenin içinde olduğumuzu ve devam etmek zorunda olduğumuzu anlatıyor.” Albüm satışlarının iyice yavaşlaması onu albüm yapma fikrinden vazgeçirmemiş. Yeni albüm içinde çalışmalara ve kayıtlara devam ediyor. 2010’un başlarında dinleyeceğimiz albümde sert şarkıların yanında daha ağır tempolu ve akustik parçalar da var.

HİSLERİM ŞARKILARDA

Protest olsun, başkaldırı olsun diye oturup parça yapmıyorum. Karşı durduğum, isyan ettiğim, anlamlandıramayıp eleştirdiğim konular ve hislerim varsa bunlar zaten şarkılar aracılığıyla dışarıya çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!