Şarkını bilgisayarda bestele, Mustang kazan

Güncelleme Tarihi:

Şarkını bilgisayarda bestele, Mustang kazan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Yarışmadan çok eğlendirici, eğitici etkinlik zincirine benzeyen Nokiasupersound’a Türkiye’nin dört bir yanından eser yağıyor. Yarışma, amatörlerin bilgisayar başında ürettiği her türden müziğe açık. Şu ana kadar, hem doğu hem de batı illerinden gönderilenler arasında açık farkla birinci olan tür hip-hop.

Başvurular eylüle kadar sürüyor. Sonuçlar aralıkta açıklanacak. Ödül 68 model bir Ford Mustang. Organizatörlere göre, bu ödül en az yarışma kadar sıradışı ve "canti!"

İlki geçen yıl düzenlenen Nokiasupersound, bilgisayar başındaki müzik yeteneklerini ortaya çıkarıp, aynı alanda çalışan diğer gençlerle tanıştıran, atölye çalışmalarıyla eğiten, partilerle eğlendiren sıradışı bir yarışma. Hedef kitlesi, öncelikli olarak kendini mobil hayat dahilinde ifade eden gençler.

KATILMAK KOLAY

Anadolu’da bir gencin odasında neler olduğunu, bilgisayarında ne tür müzikler yaptığını öğrenmek isteyen yarışma organizatörleri, imkanları kısıtlı gençlerin katılımını sağlamak amacıyla, başvuruları internet üzerinden alıyor. Bilgisayarda üretilmiş eserlerle yarışmaya katılmak için, www.nokiasupersound.com sitesini tıklamak, şarkıyı Mp3 formatında siteye yüklemek yeterli. İsteyen CD’ye kaydedip postalayabilir.

Siteye üye olan herkes gönderilen şarkıları dinleyebiliyor. Dahası eylül ayında katılımlar sona erince, ilk elemeler site üyelerinin oylarıyla yapılacak. Elemelerin ikinci ve üçüncü aşamasında kararları 7 kişilik jüri verecek.

Nokiasupersound ekibinden Pınar Üzeltüzenci, jürinin yarışma karakterine uygun kişilerden seçildiğini söylüyor: "Rock ya da hip-hop gibi tek kategori yerine, müzik türleri arasında ayrım yapmayan bir yarışma düzenledik. Jüri üyelerini de farklı türlerde çalışan, yarışmacıları heyecanlandıracak isimler arasından seçtik".

Jüride Aylin Aslım, Fuat, İlhan Erşahin, Ömer Ahunbay, Tarkan Gözübüyük, Vega grubundan Deniz Özbey, Athena’dan Gökhan Özoğuz yer alıyor.

Nokiasupersound sadece bir müzik yarışması değil, eğitici, eğlendirici bir etkinlik dizisi. Yarışmanın başladığı mayıs ayından itibaren partiler düzenleyen organizasyon, gençleri müzikle buluşturuyor ve iyi vakit geçirmelerini amaçlıyor. Eylülde katılımlar tamamlandıktan sonra adaylar müzik türlerine göre gruplara ayrılacak, bu alanda çalışan tecrübeli bir müzikçiyle atölye çalışması başlatılacak. Üç ay boyunca aralıklarla, müzik türleri hakkında eğitim ve bilgi alışverişinin yapılabileceği seminerler düzenlenecek. Bu arada adaylar Dream TV ’deki 5’er dakikalık programlarla kamuoyuna tanıtılacak. Düzenlenecek partilerle katılımcıların stresi azaltılacak. Yarışma sonuçları aralık ayının ikinci yarısında açıklanacak.

HAYAL PROVOKATÖRLERİ

Yarışmayı kazanana sıradışı bir ödül verilecek: 68 model Ford Mustang. Pınar Üzentüzenci, yarışmanın ödülüyle de dikkat çekici olması gerektiğini söylüyor. "Şöyle bir arabam, böyle bir evim olsun hayali kurup, diğer öncelikler nedeniyle hep erteleriz. Nokiasupersound’un ana fikri; "Bazı hayaller gerçekleşebilir". Yani odanızda müzik yaparken, birden sahildeki platformda şarkı söylüyor hale gelebilirsiniz. Ya da kendinizi Mustang’ın içinde bulabilirsiniz. Mesajımız; hayalinizin peşinden gidin, zorluklar aşılabilir. Bu mesaja karşılık, yarışmayı kazanana bir çek uzatmak çok sıradan bir tavır olurdu."

Nokiasupersound’un ilk yarışmasında da ödül olarak modifiye bir minibüs verilmişti. Organizatörlere göre, bu yılki ödül de yarışmacıların aklını başından alacak kadar iddialı.

EN ÇOK HİP-HOP VE ROCK

Yarışmaya Türkiye’nin doğusundan batısına bütün illerden gönderilen eserler arasında hip-hop türü birinci. Katılımcılar, ortaokul ikinci sınıf öğrencisinden üniversite mezunlarına kadar farklı yaşlardan gençler. Üniversite öğrencilerinin gönderdikleri arasında rock türünde eserler ağırlıkta.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!