Şarkıları önce Beren dinledi

Güncelleme Tarihi:

Şarkıları önce Beren dinledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 10:13

Her bir notasına, sözüne aşkın sindiği bu çalışmanın Kenan Doğulu’nun yeni albümü “Aşka Türlü Şeyler” önümüzdeki günlerde çıkıyor. Heyecanıyla uykuları kaçan Doğulu, büyük gün öncesi InStyle dergisinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

SEVGİLİLER EN SON BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ - FOTO GALERİ

“Merhaba, nasılsınız?” deyip elini uzattığında, bu anı yaşamak isteyen kaç kadın olduğunun hesabını yapıyor insan ister istemez. Matematiğiniz zayıf olsa da hesap ortada: Milyonlarca...
Bordo ince fitilli, dar kesim pantolonu; füme nubuk botları ve üzerine öylesine geçirdiği gri tişörtü ile uğraşılmamış ama “cool” bir görüntüsü var Kenan Doğulu’nun. Ama bunlardan çok, Elvis’i hatırlatan yeni saç kesimine takılıyor göz. Onu uzun zamandır kimse bu kadar uzun saçla görmemişti. “Uğraşması zor oluyor. Hangi ürünü kullanırsam kullanayım, konserde önüme doğru düşüyorlar” dese de modern ve seksi bir hava vermiş bu saç ona. Büyük güneş gözlükleri ise “cool” ve seksi görüntüyü neredeyse üçe katlıyor. O bildik gülümsemesi her zamanki gibi yüzünde! Rahat hali, sakin tavırları karşısındakinin de stresini anında yok ediyor. Hani sanki, ortak bir arkadaşınızın evinde bir akşamüstü partisinde buluşmuşşunuz gibi... Sahnede bir deve dönüşen bu “petit” adamın kimliğini, arada mırıldandığı şarkılar, her fırsatta elleriyle tempo tutması ve tabii o yakıcı gülümseme hatırlatıyor karşısındakine. Yoksa ne bir snobluk izi, ne burnu büyüklük, ne de küçük dağları ben yarattım tavrı var onda...

BEREN SAAT VE KENAN DOĞULU'NUN ESKİ AŞKLARI - FOTO GALERİ

YAN ETKİLER UYKUSUZLUK İŞTAHSIZLIK VE SABIRSIZLIK
Başında esen kavak yellerinin de etkisiyle, başrolünde “aşk” olan 14’üncü albümü için gece-gündüz çalışıyor bu ara. Hayatındaki en heyecan verici şey bu albüm. “Her seferinde aynı heyecan oluyor” derken yeni bir albümün yan etkilerini, “Uyku tutmaması, iştahsızlık ve sabırsızlık” olarak anlatıyor.Çok sabırsız, çünkü bir an önce şarkılarının geniş kitlelerle buluşmasını istiyor. Albümden tadımlık sayılabilecek, “Bal Gibi” şarkısının o gün itibariyle youtube’da iki haftada 3 milyondan fazla dinlenmiş olması bu heyecanını körüklüyor. “Yazın hemen başında böyle duygusal bir şarkıyla çıkış yapmak enteresan bir fikirdi aslında. Ama çok sevildi. Keyfime diyecek yok” derken gülümsüyor. (Bu arada Coca Cola’nın yeni ürünü Fuse Tea’nin reklamlarında da bu gülümseme var artık.)

SAHNEDE OLMAK DEĞİL SÜREKLİ UÇMAK YORUCU
Çocukluğundan beri konser veren (İlk konserini 5 yaşında vermiş) ve neredeyse sahnede büyüyen Doğulu, kimi zaman iki kilo veriyor sahnede. Ve bu aralar gün aşırı başka bir ilde konserleri var.Ancak bu maratonun onu yormadığını özellikle söylüyor. “Aldığım sahne eğitimleri, sürekli yaptığım egzersizler var. O yüzden sahnede olmak beni yormuyor. Sadece sürekli uçak yolculuğu yapmak yorucu. Kimi zaman da her gün başka bir otel odasında uyanmak insanın asabını bozuyor” derken otel psikolojisini sevmesinin işleri kolaylaştırdığının altını çiziyor.
Bu arada, geçen haftalarda Ankara’da verdiği konserin henüz tamamlanan videosunu gösteriyor. “Bal Gibi” şarkısını ezbere söyleyen onbinleri görünce, herkesin ağzından aynı kelimeler dökülüyor: “İnanılır gibi değil.”

AŞKA DAİR HER ŞEY VAR BU ALBÜMDE
Dediğimiz gibi bu şarkı sadece tadımlık. Şimdi sırada “Bal Gibi” kadar harika, hatta belki çok daha dikkat çekecek şarkılar var. Albümün kimliği hakkında fikir sahibi olmak için adına göz atmak yeter: “Aşka Türlü Şeyler”...“Çok tatlı bir ismi var. İçinde ise aşka dair her şeyi barındırıyor. Aşık olma, ayrılık, buluşma, kavga, küsme, barışma, sona tekrar ayrılma, yine barışma... Renkli bir albüm oldu. Her müzik türünden küçük küçük sinyaller veriyor. Tarzına pop-rock diyebiliriz. Ama içinde arabesk tınılar, darbukalar, kemanlar da var. Duygusal ağırlıklı parçaları canlı çaldık. Son zamanlarda insanların unuttuğu ama çok hoşlarına giden, akustik bir sound çıktı ortaya” diye anlatırken coşkusu görülmeye değer. Çoğunu Los Angeles’ta yaptığı bu besteler birer birer doğarken, kendi deyimiyle “ilham perileri” yanındaymış Kenan Doğulu’nun. Aşkın da ona yaradığı her halinden belli. Gözlerinin içi gülüyor.
Besteci ve söz yazarı olarak özüne dönme gibi bir durum yaşamış bu albümle... Yani “Bal Gibi”nin tweeter’da eski Kenan Doğulu şarkılarına benzetilmesi boşuna değil. “Bu şarkılar, bir ‘Kurşun Adres Sormaz ki’, bir ‘Aşk Oyunu’ gibi old school tarzı parçalarımı hatırlatacaktır. Albüm onlarla bezeli ve bence son zamanlardaki en güzel çalışmam oldu” derken her seferinde onu yalnız bırakmadığı için yaratıcıya ve meleklere şükrediyor.

ŞARKILARI ÖNCE KIZ ARKADAŞIMA DİNLETTİM
Bu şarkıları önce kız arkadaşına, ağabeyine ve kız kardeşine dinletmiş... Sonra eş-dosta fikirlerini sormuş. Peki onun albümden favorileri? Seçmesi zor tabii.
“Albümün açılışını yapan ‘Aşka Türlü Şeyler’ çok sevilecek bence. ‘Bal Gibi’nin geldiği nokta şimdiden harika. ‘Şeytan Tüyü’, ‘Rica’, ‘Hayırdır İnşallah’, bir ilerleme kaydedemeyen bir ilişkiyi anlatan ‘Bir İleri İki Geri’, Balkan havalı ‘Bisiklet’, oldukça eğlenceli ‘Tencere-Kapak’, ilk kez İstanbul için yazdığım şarkı, hepsi bence birbirinden güzel. Ayrıca bonus track olarak son iki yılda çıkardığım dört single da eklenecek albüme” diyor ve ekliyor:
“Bir gitarcı, sahilde oturup arkadaşlarına bütün albümü çalabilsin diye dizayn etmeye çalıştım şarkıları; aşka türlü çok şey söylensin istedim.”

Haberin Devamı

LOS ANGELES BANA İYİ GELİYOR
Kenan Doğulu’nun Los Angeles macerası sona ermiş değil. Albüm ve konserler için şimdilik İstanbul’da ama temmuz ayında, Ramazan nedeniyle konserler azalınca yine LA’deki evinde alacak soluğu: “Türkiye’deki koşturmanın ardından telefonları kapatıp birkaç gün geçirmek bana çok iyi geliyor. Ünlü olmadığım, sokaklarda şort ve terlikle dolaşabildiğim, özelimi gizli tutabildiğim ve spontan hareket edebildiğim bir yer olduğu için bendeki yeri başka... O şehri özlemek için bir nedenim daha var ayrıca. Patron ve Elvis isimli golden retriever köpeklerim. Beni bekliyorlar.”

Haberin Devamı

6 AY İÇİNDE 83’TEN 65 KİLOYA DÜŞTÜM
Kenan Doğulu epey zamandır fit görünüyor. Ayrıca sanıldığı kadar da kısa boylu da değil (1.72 boyunda)... Sahnede, televizyonda göründüğünden çok daha ince üstelik. Bunun sırrı Los Angeles’taki spor ve beslenme uzmanının verdiği kan grubu diyeti. O dönemde altı ay içinde 83 kilodan 65’e düşmüş. Şimdilerde ne zaman biraz kilo aldığını hissetse aynı diyeti yeniden yürürlüğe sokuyor. İşte diğer sırları: “Gece yemelerini, şekeri, ekmeği, tuzu azalttım. Kilo aldığımı hissettiğimde de kırmızı eti kesiyorum. Ama temelde bana en iyi gelen şey su içmek. Kilo vermede ve kiloyu korumada çok işe yarıyor.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!