Şarkılar botokslu kadınlar gibi

Güncelleme Tarihi:

Şarkılar botokslu kadınlar gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

Uzun aradan sonra “Oflaya Oflaya” şarkısıyla iyi bir çıkış yakalayan Burcu Güneş, Hafta Sonu’na konuştu. Ünlü şarkıcı, “şarkılar da botokslu kadınlar gibi birbirine benziyor” dedi.

Haberin Devamı

* “Oflaya Oflaya” çok iyi bir başarı yakaladı.  

- Farkın fark edilmesi, süper hoş ve moral verici. Bir sanatçı yaptığı işten keyif alıyorsa, yüreğiyle okuyorsa şarkılarını, karşısındaki topluluk inanılmaz büyüyor. Amaaaa....
  
* Ama...
 
- Ama birilerine beğendirilmek için yapılıyorsa şarkılar, o zaman botokslu kadınlar gibi oluyorlar. Sonuçta sesler de, şarkılar da, tıpkı botokslu kadınlarda olduğu gibi birbirlerine benziyor. Orijinalite kayboluyor. Çoğu kişi şarkıyı dinlerken “Yahu bu kimdi acaba?” diyor. Oysa ne olursa olsun, hangi meslekten olursa olsun, insan önce kendi keyif almalı. Aksi halde her şey birbirine benziyor.

* 2010’daki röportajımızın finalinde söz dönüp dolanıp annelik özleminize ve evliliğe gelmişti. Siz “2012 Şubat’ında çıkarmayı planladığım albüme konsantre oldum, o konuları düşünecek durumda değilim” demiştiniz. Müthiş bir planlama sizinkisi...

- Son yıllarda iç sesimi dinliyorum ve sanırım bunu hissetmişim.

ARTIK DURU SESİMİ ORTAYA ÇIKARACAĞIM

* Peki evlilik ve çocuk. şimdi de “2014 Mart’ındaki albüme hazırlanıyorum” demeyin...

- Valla ne diyeyim... Kehanetlerimi ortaya çıkaran röportajlar bunlar. şu an gerçekten de hayatımın albümüne hazırlık yapıyorum. Mucizevi şeyler yapacağıma inanıyorum. “Oflaya Oflaya” başlangıç oldu, asıl doyurucu albüm yakında geliyor.

* Belli bir tarih var mı?

- Biz şubat dedik ama belki ilkbahar olabilir.

* Yeni albümde bizi nasıl şarkılar bekliyor?

- “Oflaya Oflaya” şarkısını sevenler, duru sesime bayıldılar. Bugüne kadar hep şarkıların aranjeleriyle sesimi örtmüşüm. Duyguları tam hissettirememişim. Yeni albümde duru sesimin ortaya çıkacağı, daha akustik şarkılara ağırlık veriyoruz.

* Sizin beste ve şarkı sözleriniz de var. O şarkılardan bazılarını yeni albümde dinleyebilecek miyiz

- Açıkçası öyle bir planlama yapmıyorum. ılle de kendi şarkımı albüme alayım takıntılarım yok. Hayatımın bu döneminde her türlü takıntıyı bıraktım artık. Bir de ben insanlarla iletişim halinde olmak istiyorum. Bestelere kapanınca konserlerimi bile ihmal ettiğimin farkına vardım.

* Pop müzikte inanılmaz bir rekabet ortamı var. Bu karmaşayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- ınsanlarda bir heves var. Herhalde bu ülkede sanatçı olmak çok değerli bir hale geldi! şarkıcı olunca değerli olunacağı, paraya ve şöhrete kavuşulacağı sanılıyor.  Ancak bu heves fazla oldu. ınsanlarda büyük bir hücum var popa doğru.

* Pop müzik yarışmaları da yayınlanıyor dönem dönem televizyonlarda...

- Evet... Benim de, Ayşegül Aldinç, Cem Ceminay ve Yüksel Aytuğ ile birlikte jüri üyeliği yaptığım bir pop yarışması olmuştu. ınsanların nabzını tuttum, amaçlarını araştırdım.

* Peki bu gençler neyi hedefliyormuş, öğrenebildiniz mi?

- Kimi özgüvenini sınıyor, kimi gerçekten bu yolda yürümek istiyor, kimi başka şeylerin peşinde. Öyle yarışmacılar var ki, saçıyla makyajıyla çok oynamış, estetik yaptırmış, sonra oraya şarkı söylemeye gelmiş. Bu kadar fizikle oynamak, ortada başka bir problem olduğunu gösteriyo

Haberin Devamı

İÇİP İÇİP ÇİFTLEŞİYORUZ

Haberin Devamı

* Yılbaşında Uludağ’da kayak yapıyordunuz, önceki röportajımızda Kaçkarlar’a gittiğinizi söylemiştiniz. Doğayı seviyorsunuz...

- Ben Karadeniz tutkunuyum. Karadeniz’i pek çok Karadenizli’den iyi bilirim. Ayrıca bundan sonra daha çok doğaya sahip çıkan projelerde yer almayı hedefliyorum. ınsan, Allah’ın kainatta yarattığı en önemli varlık. Ancak bunun ne kadar farkındayız acaba? Yiyoruz, içiyoruz, çiftleşiyoruz, o kadar. Biz insan gibi mi yaşıyoruz, hayvan gibi mi? Doğaya yeterince kulak verebiliyor muyuz? Bundan böyle bu mesajları veren şarkılar da söyleyebilirim. Ömrümün sonuna kadar bu konuda mücadele edeceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!