Şarkı polemiğinde son perde

Güncelleme Tarihi:

Şarkı polemiğinde son perde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

AJDA Pekkan, yeni albümünde yer vereceği, Serdar Ortaç imzalı “Hadi Gel” adlı şarkıyı ilk kez geçtiğimiz pazartesi akşamı Kral TV Müzik Ödülleri Töreni’nde seslendirmişti. Ancak kendisinden izin alınmadığını öne süren Ortaç, Pekkan’a tepki gösterdi ve “Tapusunu almadan eve nasıl giremezsen, imza atmadan da şarkıyı okuyamazsın. Menajeri ‘ama o süperstar’ dedi. Doğru, ben de tornacıyım!” dedi. Ortaç’ın, Pekkan’ın yaptığı teşekkür konuşmasında kendi adını fazlaca anmamasına da sinirlendiği öne sürüldü. Ajda Pekkan, Ortaç’ın sözleri karşısında şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Ajda Pekkan:Bunlar yaratıcı tripleri                     

“Serdar’ın yaptığına ya da ‘Ben tornacı mıyım?’ şeklindeki sözlerine ‘yaratıcı insan tribi’ diyebiliriz. Keşke ben de yaratıcı olsaydım da deli olsaydım. Serdar benim kardeşimdir, yaptığı işe, yaratıcılığına, hassasiyetine saygım sonsuzdur. Yaptıklarını ve söylediklerini hoşgörüyorum.”

Serdar Ortaç: Teşekkür yaşam sevinci vermez 

“Ajda Pekkan’ın bana teşekkür etmesi ya da televizyonlarda adımı söylemesi beni sadece mutlu eder. Bu tür teşekkürler, kendi adını bu kadar sık duymaktan sıkılmış bir sanatçı olarak bana daha fazla yaşam sevinci vermez. Ben sadece işimde disiplin isterim.”

Kriz tatlıya bağlandı

“Hadi Gel’i Kral TV’nin gecesinde okudum. Gece yarısı plak şirketimden haber geldi ve Serdar’ın şarkıyı geri çektiği söylendi. Ben hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Ayrıca ben izinlerle de ilgilenemem, bunları bilemem. Bu prosedürler plak şirketimle Serdar Ortaç arasındaki meseledir. Şarkıyı geri çektiğini duyunca, ‘Madem öyle, başka şarkı bakarız’ dedim ve Şehrazat ile buluştum. Ondan ‘Aşklayalım’ isimli şarkıyı satın aldım ve hemen stüdyoya girip okudum. Önceki gün stüdyoda çalışırken, şirketimden Samsun Demir aradı. Serdar’ın plak şirketinin sahibi Hüseyin Emre ile buluştuklarını, şarkı krizinin tatlıya bağlandığını ve şarkıyı aldıklarını açıkladı. Single yerine albüm yapmaya karar verdiğim için, tabii ki yine bu şarkıyı severek okuyacağım.”

Satışı neden durdurdu

Serdar Ortaç ise satışı neden durdurduğunu şöyle açıkladı: “Ajda Pekkan’ın CD’si için verdiğim Hadi Gel adlı yeni bestemi, Kral TV ödül töreninde okuduğunu gördüm. Henüz izin belgesini imzalamadığım, aranjmanını onaylamadığım ve istenilen ödemenin şirketime yapılmadığı şarkının televizyonda okunması beni rahatsız etti ve şarkının satılmasını durdurdum. Şarkının ana sahibi olan bestecinin bu hassasiyeti göstermesi son derece normaldir. Ajda Pekkan dev bir isimdir. Benim şarkımı okuması bana onur verir. ‘Resim’ adlı şarkımı bir sene boyunca üzerinde harikulade taşımıştır. Bu bakımdan benim Kayahan ve Nilüfer gibi bir hikayeye bulaşmam imkansızdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!