Saraylara layık bir kumaş: Kadife

Güncelleme Tarihi:

Saraylara layık bir kumaş: Kadife
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

Erkeklere nostaljik, sıcak, yumuşak, asil ve seksi kumaş kadifeyi kullanım kılavuzu.

Haberin Devamı

‘Kadife kumaş’ deyince akla ağır, tarihi filmler, saray ve müze ortamları, uzun perdeler gelebilir. Korkmayın... Kadife yine sezonun modası.
Kadife, kesimi, modeli ve hatları ortaya çıkaran nostaljik, asil, sıcak, yumuşak ve seksi bir kumaş. Hafif parlak, pürüzsüz, yansıma yapan yapısıyla kadife giymek, aslında her yiğidin harcı değil. Çünkü kadife hataları gizleyemez. Kalın dokulu bir kumaştır, olduğunuzdan kilolu gösterebilir. Kadifenin çekiciliğine karşı koyamıyor ama maskülen görünümden taviz vermek istemiyorsanız, işe kadife ceketle başlayın. Sezonun moda renkleri bordo, mürdüm, kiremit, nefti yeşil, gri ve lacivert ama düz kesim bir ceketi, düz renk koton pantolonlarınızla giyebilirsiniz.
Kadife her zaman çeşit çeşittir. Bu sene fitilli kadife ceket deyince aklıma hardal, çikolata kahvesi, tütün, yeşil ve bej renkler geliyor. Mavi jean’lerin üstüne giydiğinizde tüm havanız değişecek. “Hayır, benim kadifeyi giyecek yerim yok” diyenlerdenseniz, aksesuvarlarda kullanabilirsiniz. Örneğin, kadife kaşkoller... Kadife papyon, fitilli kadifeden kasket de çok eğlenceli olabilir. Stil sahibi erkeklere gece davetleri için kadife takımlardan önermek isterim. Siyah, füme ya da koyu lacivert bir kadife takımı, kumaş yelek ve ipek siyah ince kravatla ve mendille tamamlayın.
Tommy Hilfiger, H&M, Ralph Lauren, Hugo Boss, Zegna, Zara, Damat ve Cacharel’e bir göz atın.

Haberin Devamı

Sevgilisinin arkadaşlarıyla tanışacak erkeklerin dikkatine

Stil sahibi bir erkek olmanız için moda dergilerini yalayıp yutmanıza gerek yok. Nasıl giyinmeniz gerektiğine bu köşeden yardımcı olacağım

Soru: Acil yardım! Başak Hanım, son derece iddialı giyinen, modayı yakından takip eden cesur bir sevgilim var. Ve bu hafta sonu onun arkadaş grubuyla ilk kez tanışacağım bir akşam yemeğine gidiyorum. Anlayacağınız moda konuşan bir sürü kızla birlikte yemek yiyeceğim. Onlarla bu konuları konuşamasam da, ilk görüşte ‘zevkli çocuk’ intibaını kıyafetlerimle nasıl bırakabilirim?

Yanıt: Siz kısaca “Fiyakalı olmak istiyorum” desenize. Modayı yakından takip eden renkli, iddialı bir kız arkadaşın yanına, jean ve gömlek gibi basit bir kombinle asla çıkmayın. Sizi arkadaş grubuyla tanıştıracak ve onların arasından sevgiliniz gibi havalı kızlar hatta erkekler çıkabilir. Bu aşamada size iki şey yardımcı olacak: Önerim siyah şık bir deri eldiven veya kaşmir kaşkol kullanmanız. Siyah kabanınızın boynuna saracağanız yünlü, kaşmirli ya da kadife kaşkoller size ‘modayı takip eden ince, zevkli erkek’ havası verecek. Hatta restorandan içeri girerken eldivenler elinizde ama kaşkol boynunuzda girin. Kilit cümle, ‘bir film karesi gibi olmak’.  Bir diğer tavsiyemse simsiyah slim fit parçaları mutlaka renkli bir parçayla kombinlemek. Hardal ya da kiremit rengi bir pantolonu siyah gömlek ve siyah ceketle ya da koyu bordo bir ceket içine siyah boğazlı kazak ve siyah slim fit kanvas pantolon, siyah botlarla tamamlamak. ‘Hem iddialıyım, hem de fazla uğraşmadım’ havasını yansıtacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!