Sanatçıların yakın koruması Matrix Selma

Güncelleme Tarihi:

Sanatçıların yakın koruması Matrix Selma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 00:00

40 yaşındaki Selma Çeliksöz’ün, 10 yıldır Cem Uzan, Muazzez Abacı, Sezen Aksu, Gülben Ergen, İbrahim Tatlıses gibi isimler dahil, yakın korumalık yapmadığı ünlü kalmamış neredeyse... Son beş yıldır ise Zerrin Özer’in koruması, korumadan öte yakın dostu...

Selma Çeliksöz, aslında Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü mezunu ama çocukluğundan beri aklında polislik varmış. Polis olamayınca da özel güvenlik görevlisi olmaya karar vermiş. Tekvando biliyor, her gün aletli jimnastik yapıyor. Saçlarından tutup onu aşağı indirebilirler diye düşündüğünden, saçları kısacık!

İFADEMDEN KORKUYORUM

"Yüzünüzdeki ifade bu kadar sert olmak zorunda mı" diye sorduğumda "İşimi yaparken öyle bir havaya giriyorum ki, suratımın aldığı şekilden ben bile korkuyorum" cevabını veriyor.

Kadın korumaların, aslında çok da tercih edilmediğini, ancak onun gibi kendisini sevdirir ve işinde iyi olduğunu kanıtlarlarsa iş alabildiklerini belirtiyor. Kendini kanıtladığı olaylardan birini de şöyle anlatıyor: "Cem Uzan’ın hem konser hem de seçim hazırlıkları yaptığı dönemde Mardin’deydik. Önde demir barikatlar, arkada da etten duvar olarak biz varız. Koca bir döner bıçağını savurarak biri geliyordu. Yanımda, beton gibi erkek korumalar var. Bir baktım hepsi korkudan sahne arkasına saklanmış, çıplak elle bıçağı alamayacağım için ceketimi çıkardım, bıçağı doladım ve elinden aldım."

Korumaların olmazsa olmaz aksesuvarı güneş gözlüğünü ise kimseyle göz kontağı kurmamak için taktıklarını söylüyor: "Hepimiz insanız. Yeri geliyor gözlerimiz doluyor, yeri geliyor gülmek istiyor. Karşımızdakilerle göz kontağı kurmamak ve zaafiyet göstermemek için gözlüğe sığınıyoruz."

TİNERCİLERE BULAŞMAM

Selma Çeliksöz’ün en korktuğu şey ise tinercilerle karşılaşmak... "Hangi savunma sanatını bilirseniz bilin, onlara hiçbir şey işlemez. Kesseniz bile o an hissetmeyecek kadar başka bir dünyada oldukları için, en iyisi onlara hiç bulaşmamaktır" diyor. "Hep böyle erkek gibi misiniz, hiç makyaj yapmaz, topuklu papuç giymez misiniz" diye sorduğumda, "Kırk yılda bir düğünlerde" cevabını veriyor. Lakabı "Matrix Selma"dan da pek hoşlanmıyor, "Koruma Selma’yım" diyor. Bu işte kadın olmanın hiç de avantajlı olmadığını özellikle vurguluyor.

Hayatındaki en güzel rastlantının, Popstar yarışmaları sırasında Zerrin Özer’le tanışması olduğunu söylüyor: "Bu camiada tanıyabileceğim en güzel insan. Yıllarca sahne önünde cici, sahne arkasında öcü sanatçılar gördüm. Zerrin Özer ise o kadar kendisi, o kadar insandır ki... O hep olduğu gibidir. Birbirimizi çok sevdiğimiz için tanıştığımız günden beri birbirimizi hiç bırakmadık."

Günde 150 şınav çeken Matrix Selma, iki ay sonra korumalığı bırakıp Antalya’da pansiyon işletmeciliğine başlayacağını belirterek noktalıyor görüşmeyi...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!