Sanal manavlardan alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Sanal manavlardan alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 00:00

Herşey gibi sebze-meyveyi de internetten satın almaya başladık. Büyük zincir marketlerin online mağazalarına, sebze-meyve konusunda uzmanlaşmış yeni adresler ekleniyor. Özellikle çalışan kadınların pazarda ve markette vakit kaybetmeden, yorulmadan alışveriş yapmasını sağlıyorlar. Zincir marketler online satışların gayet iyi gittiğini doğruluyor.

Evet, kendi eliyle seçince insanın içi daha rahat ediyor ama gelen meyveyi beğenmediğiniz zaman iade hakkınız var. Online manavların tercih edilmesinin bir başka nedeni piyasada kolay bulunmayan egzotik meyveleri ve organik mahsulleri ayağınıza kadar getirmesi.

HER SEPETTE MUZ VE DOMATES

Migros marketlerinde bulabileceğiniz pek çok ürüne www.kangurum.com.tr adresinden ulaşıp, eve teslim satın alabiliyorsunuz. Site İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Bodrum ve Bursa olmak üzere sekiz bölgeye satış yapıyor. Meyvelere olan ilgi mevsime göre değişiyor ama her sepette bulunan meyveler genelde muz ve domates oluyor. Bunlar dışında file ile satılan portakal ve limon taşıması zor ürünler olduğundan internet üzerinden satışları yüksek. Sipariş vermek için en az 20 YTL harcamalısınız. Ödemelerinizi kapıda nakit veya kredi kartıyla ya da internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz.

ANINDA ONLİNE YARDIM

Online manavların en yenisi www.gedikgross.com. Sezonluk ithal meyveler, tropik ve egzotik meyveler bulabilirsiniz. Hepsi kutularda satılıyor. Tropik ve egzotik meyveler bölümünde 21 çeşit meyve var. İki boyu bulunan karışık meyve sepetlerinde ise 15 çeşit bulunuyor. En çok satan meyveler passion fruit, kiraz, nektarin, avokado, psyhalis ve rambutan. Ürünleri internet üzerinden kredi kartıyla alabileceğiniz gibi kapıda nakit ödeme de yapabilirsiniz. Kredi kartına 12 taksit var. Alışveriş sırasında ekrandaki canlı yardım linkine tıklayarak müşteri temsilcisinden anında yardım alabilirsiniz.

BİR AYDA 15 BİN ZİYARETÇİ

www.manavim.com bir ay önce kuruldu. Siteyi kısa sürede 15 bin kişi ziyaret etti. 4 bin kişi üye oldu. Egzotik, tropikal ve organik meyve-sebze seçeneklerine sahipsiniz. Özel günler için hediyelik meyve sepetleri de var. En çok organik yaş meyve ve sebzelerle kuru meyveler ilgi görüyor. Yaş organik meyvelerin siparişleri çarşamba günleri saat 14.30’a kadar alınıyor, şehirdışından geldikleri için sadece cumartesi günleri teslim ediliyor. Egzotik ve tropikal meyvelerin teslimatı da sipariş tarihinden sonra iki gün içinde gerçekleşiyor. İstanbul içi siparişlerde 40 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlardan kargo ücreti almıyor. 600 kilometreye kadar 48 saatte, daha uzun mesafelere 72 saatte teslimat yapılabiliyor.

İNTERNETTEN YENEN ÇİÇEKLER

İstanbul Levent’te Nispetiye Caddesi üzerinde mağazası bulunan Fruit and the City daha büyük kitlelere ulaşabilmek için internet üzerinden de satış yapmaya başladı. www.fruitandthecity.com adresinden alışveriş yapabilirsiniz. Diğer sitelerden farkı, meyveleri çiçek aranjmanları şeklinde sunması. Değişik tasarım ve boyları var. En çok ananas, çilek, kavun, çikolata kaplı çilek ve elma ilgi görüyor. Günde sadece 20-35 arası arajman üretimi yapabiliyorlar. Sabah erkenden ya da bir gün önceden verilen siparişler, istediğiniz saatte adresinize teslim ediliyor.

30 FARKLI ÜRÜN TEK SEFERDE

Gima’nın online alışveriş sitesi www.gima.com.tr, İstanbul ve Ankara’ya hizmet veriyor. Sitenin meyve reyonunda çekirdeksiz üzüm, çilek, file greyfurt, hindistancevizi, avokado, ananas, mango, kırmızı erik, kivi, muz, mandalina, armut ve portakal gibi meyveler satılıyor. Sitenin süper arama bölümü, eğer alışveriş listeniz hazırsa 30 farklı ürünü tek bir seferde almanızı sağlıyor. Her zaman aynı adres ve hesap bilgileriyle alışveriş yapıyorsanız, ekspres kasa sisteminden yararlanabiliyorsunuz. Ödemeleri internet üzerinden kredi kartıyla, kapıda kredi kartı veya nakit olarak yapabilirsiniz. 25 YTL’nin altındaki siparişler kabul edilmiyor. 75 YTL’nin altındaki siparişlerde 1.50 YTL nakliye ücreti alınıyor. 75 YTL’nin üzerindeki siparişler ücretsiz teslim ediliyor. Ürünü beğenmezseniz anında iade edebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!