Şalvar, yelek, kapüşon, bol pantolon, dökümlü ceket

Güncelleme Tarihi:

Şalvar, yelek, kapüşon, bol pantolon, dökümlü ceket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Daha 2006 yılına yeni girdik ama şimdiden 2007’nin modadaki genel eğilimleri ortaya çıktı. Bir yıl sonranın modası hakkında bilgi sahibi olmak sadece bu alanda çalışanlar için değil herkes için yararlı. Örneğin almayı çok istediğiniz mor kazağın seneye moda olup olmayacağını bilmek istemez misiniz? 2007 ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış modasıyla ilgili bilgileri Özlem Süer ve Ümit Ünal’dan öğrendik.

Bu iki tasarımcı, 10 yıldır Türkiye’yi Intercolor’da temsil ediyor. Uluslararası Moda, Trend ve Renk Komisyonu Intercolor, 40 senelik bir birlik. 25 ülkenin tasarımcıları bu birliğe üye. Her yıl iki kez toplanıp iki yıl sonrasının renklerini, trendlerini ve yaşam tarzını belirliyorlar. Ümit Ünal, önümüzdeki yılın genel havasını şöyle anlatıyor: "Her şeyin moda olduğu, her şeyin kabul gördüğü günleri yaşıyoruz. Modada renk ve akımdan çok bir açlık durumu var. Moda kentten, sokaktan, mimariden, reklam tablolarından, internet sembollerinden, grafik detaylardan besleniyor. Coca-Cola’nın reklamı, Madonna’nın partisi, bir protesto gösterisi sırasında açılan pankartlar biz tasarımcılara ilham veriyor."

KADINLARDA ERKEK AYAKKABILARI MODA

Aksesuvarlarda şapka ve kapüşon öne çıkacak. Bugüne kadar spor kıyafetlerde kullanılan kapüşonlar klasik
/images/100/0x0/55eb2da6f018fbb8f8b06a7c
ceketlere de eklenecek.

Kadınlar erkek ayakkabısı giyecek. Bu sezonun feminen ayakkabıları bir sonraki yıl demode hale gelecek.

Pul, payet, nakış var ama hepsi renksiz olacak. İri fiyonk ve danteller de sık görülecek.

Özlem Süer 2007 yazını "seremoni yazı veya kırmızı halı yazı" diye tanımlıyor. Tasarımcılar kırmızı halının serildiği bütün ödül törenlerinden beslenecekler. Dice Kayek markasının tasarımcısı Ece Ege’nin pileli eteklerin beline taktığı saten kurdelelerin yaygınlaşması bekleniyor.

ŞARLO GİBİ SİYAH-BEYAZ BOL PANTOLON CEKET

Şarlo ’dan dolayı 2007 ’de jean renkleri bile değişecek. Artık laciverde kaçan maviler değil siyah moda olacak. Mat siyah çok önem kazanacak.

Trendlerin çıkış noktalarından biri yine Charlie Chaplin’den alınan ilhamla pandomim olacak. Pandomim teması kadınları daha maskülen bir görüntüye yaklaştırıyor. Pandomim, siyah-beyaz, makyajda pudra beyazlığı, bol pantolon, büyük ceket anlamına geliyor. 2007’de bedeni medium olanlar pantolonu large satın alıp, kemerle büzerek kullanacaklar. Ceketler dökümlü, yakalar degaje olacak.

KISA TRENÇKOTLAR

Şalvar 2007’de çok popüler olacak.

Tişört ve pantolon başrolde olacak.

Kısa trençkotlar yine popüler.

Deri ve kürk etkinliğini sürdürüyor.

Ceket içine giyilen yeleklere çok sık rastlanılacak. Üçlü takımlar moda olacak.

Renk konusunda tespit yapmak sakıncalı ama sezonun gözde renkleri gri, fuşya, mavi ve siyah olarak sıralanıyor.

YÜKSELEN DEĞERLER BİLİM VE DEKORASYON

2007 ’de fütürizm ağır basacak. Tasarımcılar, teknoloji ve bilimden etkilenecek. Tasarım mühendisliği yükselen bir değer. 2007 yılında herkes işin matematiksel boyutunu sorgulayan, zeki tasarımların peşinden sürüklenecek.

Tasarımcılar dekorasyondan da esinlenecek. Örneğin saten, yalnızca kumaş olduğu için değil, abajurlarda kullanıldığı için moda olacak. Duvar kağıtlarının desenleri tasarımcılara ilham verecek. 2007 kışı Habitat ve Muji gibi dekorasyon markalarından esinlenecek. Aydınlatma elemanları, koltuklar, halıları hatta plastik aksesuvarlar bile kostümlere uyarlanacak. Koltuğun kenarındaki bir detay, gömlek kolu olarak karşımıza çıkabilecek.

AMELIE FİLMİ GİBİ KES-YAPIŞTIR MODASI
/images/100/0x0/55eb2da6f018fbb8f8b06a7e


Amelie filmindeki aynı adlı karakter, polaroid makineyle fotoğraflar çekiyordu. İşte önümüzdeki sezon tasarımcılar da fotoğraf çekecek. Çektikleri fotoğrafları kesip biçip, diledikleri gibi kırpıp tişörtlere basacak, pantolonlarda kullanacaklar.

Kes yapıştır usulü kolajları, ters giyilen gömlekleri, pantolonları sık sık göreceğiz.

Frank Sinatra, Audrey Hepburn ve Katharine Hepburn modacılara ilham verecek.

Koleksiyonlarda karşımıza çıkacak diğer tarihi karakterler Napolyon Bonaparte ve Marie Antoinette olacak.

Uluslararası Moda Trend ve Renk Komisyonu 2006’da İstanbul’da toplanıyor

Intercolor (Uluslararası Moda, Trend ve Renk Komisyonu) 2006 Kasım ayında yapılacak ve 2007-2008 sonbahar-ilkbahar sezonu renkleri üzerinde çalışılacak. Bu toplantı İstanbul’da yapılacak. Türkiye’den TGSD’nin (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği) üyesi olduğu Intercolor yılda iki kez toplanarak iki yıl sonrasının moda renk ve trendlerini belirliyor. TGSD, 2006 yılında 30. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Hem bu yıldönümü nedeniyle hem de İstanbul’un dünyanın önde gelen moda merkezlerinden biri olması hedefine uygun olarak toplantının İstanbul’da yapılması sağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!