Sait Faik ödülü Mahir Ünsal Eriş’in

Güncelleme Tarihi:

Sait Faik ödülü Mahir Ünsal Eriş’in
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 23:02

Bu yıl 60’ıncısı gerçekleştirilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın sahibi, İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Olduğu Kadar Güzeldik’ adlı kitabıyla Mahir Ünsal Eriş oldu. Eriş, ödülünü Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin anısıyla paylaştı.

Haberin Devamı

YAZAR Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 60’ıncısı, İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Olduğu Kadar Güzeldik’ adlı kitabıyla Mahir Ünsal Eriş’e verildi. Sait Faik Müze Evi’nin bulunduğu Burgazada’daki ‘Medarı Maişet Motoru’nda dün gerçekleştirilen törende konuşan İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanan Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan jürinin ödülü “Gündelik yaşamın içindeki sıradan insanın zayıflıklarını ve güçlü yanlarını gerçekçi ve vicdanlı bir dille anlatmaktaki ustalığı nedeniyle” Eriş’e verdiğini belirtti. Salcan, ödül gerekçesinde, artık unutulan ve içi boşaltılan vicdan kavramına atıfta bulunulmasını çok önemsediğini dile getirdi. Jüri Başkanı Doğan Hızlan ise her yerin iyi anlatan bir yazarı bulunduğunu, İstanbul’u, kenar semtleri, o semtlerin ‘küçük insanlarını’ anlamak ve öğrenmek için mutlaka Sait Faik’i okumak gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Nasıl Sait Faik Burgazada’nın, balıkçıların, yoksulların, küçük insanların öyküsünü yazdıysa, ödül kazanan Eriş de Bandırma’nın öyküsünü yazdı. Onun için ben onlar arasında ruh akrabalığı da görüyorum.”

Haberin Devamı

Gezi’de hayatını kaybedenlere adadı

Mahir Ünsal Eriş, adının Sait Faik’le beraber anılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek şöyle konuştu: “İlk kitabım iki yıl önce çıkmıştı. İki yıldır gittiğim her yerde benim için ‘genç edebiyatçı’ dediler. Ben Cahit Sıtkı’nın hesabıyla yarıyı buldum. Artık genç sayılmam. Ama geçen yazın pırıl pırıl çocuklarının hiçbiri 30 yaşını bulmamıştı. Ben, bu onurlu ödülü onların anısıyla paylaşmak isterim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!