Sağlıklı yaşamın anahtarları

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı yaşamın anahtarları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

VOTRE BEAUTE Dergisi, makyaj, güzellik, parfüm ve bakım ile ilgilenen tüm şehirli kadınlar için eylül-ekim sayısında da başvuru kaynağı olmaya devam ediyor. Derginin yeni sayılarında A’dan Z’ye bütün ayrıntılarıyla incelenmiş özel bir dosya konusu yer alıyor. Bu sayıdaki ilk konu ‘‘Özel Estetik Dosyası’’. Estetik ameliyatlara hazırlıktan özel adreslere, ameliyat sonrası bakımdan dünyanın en ünlü cerrahlarının önerilerine kadar bu dosya kadınlar için bir kaynak niteliği taşıyor.

Genç ve güzel kalmak için tercih edilen estetik ve plastik cerrahi yöntemleri hakkında bilmek istediğiniz her şeyi ‘‘Estetik ve Plastik Cerrahi’’ dosyasında bulabilirsiniz. Her şeyden önce estetik ameliyata hazır olup olmadığınızı bir test yaparak öğrenebilirsiniz. Bu test sonucunda estetik ameliyat için uygun bir aday mı yoksa neşterin ta kendisi mi olduğunuzu öğreneceksiniz.

Genç ve dinamik bakışlar için

Gözkapağı cerrahisiyle alt veya üst gözkapağındaki fazla deri ve yağlar, göz altındaki sarkmalar gibi biçim bozuklukları gideriliyor. Böylece hastaya daha genç ve dinlenmiş bir görünüş kazandırılıyor.

Hokka gibi bir burun

Burun, yüzümüze ifade ve anlam katan bir organ. Birçok burun ameliyatında bir yandan burun şekli düzeltiliyor, diğer yandan fonksiyon bozuklukları gideriliyor.

Dikkat çekici elmacık kemikleri

Elmacık kemikleriniz biraz daha çıkık ya da büyük olabilir. Artık bir saatte istediğiniz keskin hatlara sahip olmak elinizde. Beğenmezseniz düzeltme olanağı da var üstelik.

Genç ve seksi kalmanın sırları

Yüzümüzün yaşlı görünmesine neden olan boyun ve alındaki kırışıklıkları yok etmek, dudak kalınlaştırmak, sarkan gıdıyı almak ve kaş kaldırmak için çok kapsamlı estetik ameliyat teknikleri gerekmiyor.

Daha güzel görünmek için

Yüzünüz sarkıyorsa çözümü ‘‘lifting’’de arayabilirsiniz. Hem kırışmış hem sarkmış cerrahi yöntem ve lazer sizi yeniden gençliğinize kavuşturabilir. Ama sadece kırışık varsa peeling ya da lazer yeterli.

Cildinizi yenileyin

Yüzdeki ince kırışıklıklar, pigment sorunları ve aknelerin yol açtığı izleri cilt yenileme teknikleriyle giderebilirsiniz. Bu tekniklerden her yaşta, hatta gençleşmek için de yararlanabilirsiniz.

Dümdüz bir kadın için

Karnınız sadece yağlanmakla kalmamış ayrıca kasların araları açılmış ve sarkmışsa ‘‘adbominoplasty’’ ameliyatı ile yepyeni bir silüete kavuşmanız mümkün.

Fazla yağlarınızdan kurtulun

‘‘Liposuction’’ bir zayıflama ameliyatı değil. Vücudun belli bölgelerinde birikmiş yağları alarak vücut konturlarını daha düzgün duruma getirmek için yapılan bir ameliyat.

Saçsızlığa elveda

Başarılı bir saç ekimi sonrası görünümünüz daha da iyileşirken kendinize güveniniz de olumlu etkileniyor. Tüm saç onarımı cerrahisi tekniklerinde kişinin saç derisindeki mevcut saçlar kullanılıyor.

Dik ve diri göğüsler

Zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak sarkan memeler, estetik ameliyatla dikleştirildiğinde büst konturları daha da gençleşiyor. Meme büyütme ameliyatında genellikle meme ucundan, memenin alt kısmından veya koltuk altından kesi açılıyor ve protez yerleştiriliyor. Büyük göğüsler her ne kadar seks sembolü olarak değerlendirilse de sırt ağrısı, kamburluk ya da göğüs sarkması gibi rahatsızlıklara yol açtığında iş değişiyor.

Silikonlar kanser yapmıyor

Dokuz yıl önce ortaya atılan varsayımlara göre silikon protezlerin başta kanser olmak üzere birtakım hastalıklara yol açtığı iddiası ortaya atıldı. Bu iddialar üzerine dünyanın büyük sağlık kuruluşları araştırmalarını hızlandırdı. Sonuçta silikon protezlerin kansere kesinlikle yol açmadığı ortaya çıkarıldı. Silikon protezlerin kansere yol açmadığı kanıtlanınca, başta meme büyütme ameliyatları olmak üzere yapılan estetik ameliyat sayısında da artış kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!