Beslenmede doğrular ve yanlışlar

Güncelleme Tarihi:

Beslenmede doğrular ve yanlışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 23:12

Sağlık ve sağlıklı beslenme ayrılmaz bir ikilidir. İkisini bir arada nasıl tutacağınızı bilmiyorsanız. İşte cevabı...

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme kişiden kişiye hatta kültürden kültüre göre farklılık gösterebilir. Genellikle sıcak iklimlerde sebze ağırlıklı hafif besinler tercih edilirken soğuk, karasal iklime sahip yerlerde bakliyat ve et ürünleri tercih edilir. Aslında sağlıklı beslenmeyle ilgili doğa, insanları yönlendirmektedir.

SAĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?

Sağlıklı beslenme için sadece sağlıklı yiyecekler tüketmek yeterli değildir. Önemli olan vücudun ihtiyacı olan besini tüketmektir. Sağlıklı yiyecekleri de belli bir miktarda tüketmek gerekir. Sağlıklı olan yiyeceği fazla tüketmek beraberinde faydayı değil, zarar getirir.

Beslenmede doğrular ve yanlışlar

Haberin Devamı

BESLENMEYLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Sağlıklı beslenme çeşitleri farklılık gösterir. Burada önemli olan kişinin vücudunun ihtiyacı olan besinleri analiz etmesi ve ona göre beslenmesidir. Sağlık ve sağlıklı beslenme birbiriyle bağlantılıdır. Sağlıklı bir vücut için beslenme önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan tüm vitaminler besinlerde mevcuttur. Sağlıklı beslenmeyle ilgili yapılan en sık hatalardan birisi de uzman tavsiyesi yerine doğruluğu kanıtlanmamış bilgilere kulak vermektir. Maden suyunun zararı olmadığı doğru bilinen yanlışların başında gelir.

Maden suyu, mineral açısından zengin bir içecektir. Minerallerin vücuttan atımı böbrekler yoluyla olur ve vücuda fazla miktarda alınan mineraller böbrekleri yormaktadır. Bir diğer yanlış ise zayıflamak için ekmeği kesmek gerektiğidir. Ekmekle ilgili yapılması gereken doğru hareket, ekmeğin türünü değiştirmek ve ekmeğe dayalı beslenmeden vazgeçmektir. Beyaz ekmeğin nişasta oranı tam tahıllı ekmeklere göre yüksektir.

Yani doyuruculuğu daha azdır. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek türlerini tercih edebilirsiniz. Bu konuyla ilgili örnekler çoğaltılabilir. Sağlıklı beslenmeyle ilgili atılması gereken ilk adım doğru bilinen yanlışları düzelterek besinleri yeterli miktarda tüketmeye devam etmektir.

 

BAKMADAN GEÇME!