Zerdeçal Kötü Anılarınızı Silebilir

Güncelleme Tarihi:

Zerdeçal Kötü Anılarınızı Silebilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 09:49

Yapılan araştırmalar sonucu zerdaçalın, kişideki kötü anıların silinmesine yardımcı olacağı belirlendi.

Haberin Devamı

 

Zerdeçal, doğanın şifalı bitkiler grubunda yer alan güçlü bitkilerden biridir. Zerdeçal ilk kez Hindistan’da boya olarak kullanılmaya başlanmış ve yaklaşık 2500 yıldan beri ilaç,baharat gibi alanlarda da kullanılmıştır. Aynı zamanda sarı kök olarak da bilinmektedir.

Gribal enfeksiyonlardan öksürüğe kadar birçok alanda şifa dağıtan zerdeçalın başka bir özelliği daha olduğu ortaya çıktı. 

Özellikle köri yapımında kullanılan zerdeçalın diğer bir özelliği fareler üzerinde yapılan bir deney sonucu tespit edildi. ABD’deki New York Üniversitesi’nden bilim adamlarının ilk olarak fareler üzerinde test ettikleri bu deney sonucu, zerdeçalın kötü anıların ortadan kaldırmaya etkili olduğu gözlemlendi. Bilim adamları bir grup fareyi önce yüksek ses maruz bırakıp korkmasını sağladı. Sese maruz kalan fareler donup kaldığını gören bilim adamları birkaç saat sonra farelere yiyecek verdi. Tekrar sese maruz kalan farelerin yine korktuğu görüldü.

Haberin Devamı

Zerdeçal Kötü Anılarınızı Silebilir

 

TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞUNA İLAÇ YAPILABİLİR

Bilim adamlarının zerdeçallı yiyecekler verdiği farelerin sese karşı donup kalmadığı yani korkmadığı tespit ederek bunun üzerine; bu hayvanların hafızasındaki korkuyla bağlantılı kötü anının silindiği belirtildi. Bilim adamları bu sonuçları değerlendirerek travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik sorunları bulunan hastalar için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine ışık tuttuğunu vurguladı

ZERDEÇALIN İLTİHAP GİDERMEYE ETKİSİ DE VAR

Bazı iltihaplanmaların hafıza ile ilgili olduğunu söyleyen bilim adamları, zerdeçalın iltihap giderici özelliğinin bulunduğunu belirtti. Dolayısıyla zerdeçalın depresyon, kaygı durum bozukluğu gibi psikolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılabileceğine dikkati çekti. Bunun dışından daha önce yapılan zerdeçal hakkındaki araştırmalarda ise; zerdeçalın içerisinde bulunan bir bileşenin Alzheimer gibi hastalıklara yakalananların beyin faaliyetlerinde iyileşme sağladığını göstermişti.

Haberin Devamı

Zerdeçal Kötü Anılarınızı Silebilir

 

 

BAKMADAN GEÇME!