Zayıflatan tarifler

Güncelleme Tarihi:

Zayıflatan tarifler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2012 00:00

Yıllardır zayıflamanın yolunu mu arıyorsunuz? Her türlü diyeti denedim bir türlü dikiş tutturamadım mı diyorsunuz? Evde pişirdiğiniz börekler aile fertlerine ‘parmaklarını yedirecek’ kadar nefis mi? Ailecek televizyon karşısında tabak tabak meyve yemeye bayılır mısınız? Pilav, ekmek, patates üstüne söyle harika bir revaniye de ‘hayır’ diyemiyor musunuz? Çocuğunuz yemekten sonra kocaman bir çikolata yemezse huzursuz mu oluyor? Bu sorulara cevabınız evetse, aman dikkat! Hem siz, hem eşiniz, hem de çocuklarınız büyük risk altındasınız!

Haberin Devamı

 

Yıllardır yalan yanlış bilgilerin ve reklâmların yönlendirdiği beslenme sistemimizin köklü değişikliklere ihtiyacı var. Artık bu gidişe dur demek, boş ve zararlı yiyecekleri hayatımızdan çıkarmak gerekiyor. Mutfakta sağlıklı bir devrim yapmanın zamanı geldi! İnsanları doğru beslenme prensipleriyle tanıştıran ve ‘çok satanlar’ listesinden inmeyen Taş Devri Diyeti ve Karatay Diyeti kitapları bu devrimi bir cümle ile özetliyor:  Glisemik indeksi düşük yiyeceklerle beslenin!

 

Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmek, böreklerden, pidelerden, kişi başına neredeyse her gün tükettiğimiz bir adet ekmekten vazgeçmek elbette kolay değil. Fakat sağlıklı bir vücuda ve kafaya sahip olmanın, dermanımızı koruyabilmenin başka bir yolu da, şimdilik yok.

 

Haberin Devamı

Araştırmacı Arda Ardiş bu kitapta teoriyi pratiğe çevirdi. Türk ve dünya mutfaklarından düşük glisemik indeksli 150 yemek tarifini sizler için derledi. Aile bireylerinin sağlıklı yaşaması, kilo almaması ve kilolarından kurtulması için ‘akıllı’ bir mutfak oluşturdu. Ve bu mutfakta uyulması gereken altın kuralları belirledi.  Bu kitapta okuyacağınız bilgileri eşinizle paylaşın ve çocuklarınıza anlatın. Nerelerde hata yaptıklarını ve hatalarında ısrar ederlerse, ileriki yaşlarında onları bekleyen sorunları söyleyin.

 

İşte akıllı mutfağın yeni prensipleri… İşte balık çorbasından içli köfteye, bamyalı piliçten kabak kebabına, İtalyan usulü böbrek tavadan roka soslu çipuraya, ayva dolmasından avokado salatasına kilo aldırmayan lezzetli tarifler… Tüm aileniz için hayırlı olsun.


 
Kitabın Bölümleri;

 

1. REKLÂMLARA GÖRE BESLENEN ŞİŞMAN BÄ°R NESÄ°L!Â

2. KÄ°LO ALDIRAN KISIRDÖNGÃœ!Â

3. ŞİŞMANLIÄžIN SONU Ä°YÄ° DEĞİL!Â

4. KÄ°LÄ°DÄ° AÇACAK ANAHTAR: DÜŞÜK GLÄ°SEMÄ°K Ä°NDEKSÂ

5. İNSÜLİN DİRENCİNİ ‘ADIM ADIM’ KIRIN!

6. İYÄ° YAÄž, KÖTÃœ YAÄž!Â

Haberin Devamı

7. DOÄžALINI BULANA KADAR MÃœCADELEÂ

8. KÄ°LO VERMEYÄ° HIZLANDIRAN GIDALARÂ

9. ZAYIFLATAN TARÄ°FLERÂ
• MUTFAKTAKİ ALTIN KURALLAR
• ÇORBALARÂ
• KÖFTELER, ET VE TAVUK YEMEKLERÄ°Â
• KEBAPLARÂ
• SAKATAT YEMEKLERÄ°Â
• BALIKLAR VE DENÄ°Z ÃœRÃœNLERÄ°Â
• DOLMALARÂ
• SEBZE YEMEKLERÄ°Â
• MEZELER
• SALATALARÂ
• EV YAPIMI ÜRÜNLER

10. MUTFAK SÖZLÜĞÜÂ

 

Arda AkdiÅŸ kimdir?

 

1952 yılında Bursa’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni ve Gazetecilik Yüksekokulu’nu bitirdi.
Gazetecilik mesleğine 1977 yılında Günaydın gazetesinin açtığı Genç Gazeteci Yarışması’nı kazanarak başladı. Günaydın’da muhabirlik ve haber koordinatörlüğü yaptıktan sonra Sabah gazetesinin kuruluşunda yayın koordinatörü olarak görev aldı.
Daha sonra Bugün, Yeni Asır ve Akşam gazetelerinde genel yayın yönetmenliği, Gözcü gazetesinde yazı işleri müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü’nde de basın ve iletişim müdürlüğü yaptı. Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Sürekli Basın Kart sahibi olan Akdiş, halen serbest gazeteci ve yazar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Almanca ve İngilizce bilir. İki çocuk babasıdır.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!