Yüz germe ameliyatı riskleri

Güncelleme Tarihi:

Yüz germe ameliyatı riskleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 09:46

Yüz germe ameliyatı olmak istiyorsunuz ancak her ağızdan ayrı bir söz, ayrı bir yorum. Ameliyat masasında kendinizi emanet etmeden önce yüz germe operasyonlarının risklerini öğrenmenin zamanı geldi.

Haberin Devamı

Yüz germe yüzdeki yaşlanmaya bağlı sarkmaları, kırışıklıları gererek ve asarak gidermeye yarayan cerrahi bir yöntemdir. Yaşlanmayla beraber, alın çizgileri belirgenleşip kaşlar düşebilir ve göz kapakları sarkabilir. Canlılığını kaybeden cildinizi geri kazanmak için uygulayacağınız bu yöntem son derece kişisel bir deneyim. Bu yüzden ameliyat öncesi kaygıları gerçekçi bir çerçeveye oturtturmak, almak istediğiniz risklerin sınırlarını belirlemek için size yardımcı olacak.

Op. Dr. Teoman Doğan estetik ameliyatların risklerini şu şekilde açıklıyor, "Risksiz bir ameliyat olduğunu düşünmek çok yanlış olur. Her cerrahi işlemin mutlaka belli riskleri var ve bu riskleri ameliyat olmaya karar verdiğiniz zaman kabullenmiş oluyorsunuz."

AMELİYATTAN ÖNCE SİGARAYI BIRAKMAK ŞART

Haberin Devamı

Sigara kullanımı ameliyatınızın risklerini arttıran ve klasik yüz germe ameliyatında yaraların iyileşmesini zorlaştıran bir etken. Mümkünse ameliyattan 10-15 gün önceden hastaların sigarayı bırakması öneriliyor.

Op. Dr. Muharrem Demiroğulları yüz germe ameliyatı risklerini şu şekilde sıralıyor;

* İstenmeyen yara izleri oluşabilir.
* Kanama (hematoma) veya enfeksyon meydana gelebilir
* Yaranın yeterince iyileşmeyebilir
* Anestezi kaynaklı riskler oluşabilir
* Kesi açılan bölgelerde düzeltilebilir saç kaybı
* Yüz sinirlerinde zedelenme ya da zayıflık
* Hissizlik ve deri duyusundaki diğer değişiklikler
* Derinin çok altında bulunan yağ dokusu ölebilir (yağ nekrozu)
* Sıvı toplanması
* Ağrının devam etmesi
* Deri konturunda bozukluklar
* Deride morarma, hassaslık ya da şişlik

Dikişler eş zamanlı olarak cilt yüzeyinde belirebilir, görülür hale gelebilir ya da alınmalarını gerektirebilecek biçimde iritasyona sebep olabilir.

BAKMADAN GEÇME!