Yumurta akının yararları

Güncelleme Tarihi:

Yumurta akının yararları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 11:37

Yumurta anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besin. Bu kadar mucizevi bir besin olan yumurtanın, beyazının nelere iyi geldiğini ve hangi sebeplerden dolayı cildimizi yenileyebileceğini biliyor muyuz?

Haberin Devamı

İşte yumurta akının faydaları...

1) Yumurta akı albumin olarakta adlandırılır. Yumurtanın sitoplazması olan yumurta beyazının çoğunluğunu oluşturan ovalbumin iyi bir protein kaynağı ve içindeki ovomisin ise virüslerle savaşır.

Yumurta akının yararları

 

2) Yüksek protein içeriği ile besleyici cilt ve saç maskelerinin çoğunda kendine yer bulan yumurta cilt sıkılaştırma, gözenekleri küçültme ve fazla yağı alma, yağ biriken gözenekleri temizleme gibi özelliklere sahip.

Yumurta akının yararları

 

Haberin Devamı

3) Yumurta beyazı lisozim denilen bir mikrop öldürücü enzim yönünden zengin olduğu için cilt temizlemede son derece faydalı. Enzimin ana görevi bakteriyel hücre duvarlarını temizlemesi. Birçok besine doğal koruyucu olarak eklenen lisozim enzimi yumurta beyazı maskesi şeklinde kullanıldığında cildi siyah beyaz noktalardan da arındırır.

Yumurta akının yararları

 

4) Gözeneklerin içinde bulunan fazla yağın temizlenmesi ve cildin daha korunaklı olması için gözeneklerin küçültülmesinde kullanılabilir. Küçük gözenekler cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlar.

Yumurta akının yararları

 

5) Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit bir biçimde tedavi edilebilir. Bir yanık meydana geldğinde gerekli ekipman yok ise etkilenen alan sıcaklık azalıncaya kadar soğuk suyun altına tutulduktan sonra bölgeye Yumurta akı uygulanabilir.

Haberin Devamı

Yumurta akının yararları

 

6) Gerekli olan B kompleks vitaminleri ve protein yönünden çok zengin. Ayrıca vücut için selenyum içeriği ile damar sertleşmesini önler ve bazı kanser türlerinden koruma sağladığı yönünde klinik araştırma sonuçları buunuyor.

Yumurta akının yararları

 

 

BAKMADAN GEÇME!