Yoğurt ye ve zayıfla

Güncelleme Tarihi:

Yoğurt ye ve zayıfla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 11:17

Türk mucizesi yoğurt uzmanlar tarafından yüksek protein değeri ile tok tutması için öneriliyor. Ayrıca içinde bulunan faydalı bakteriler ile bağırsakların düzenli çalışmasını da sağlıyor. Yoğurt yemenin zayıflamaya ve göbek yağlarını eritmeye yardımcı olduğu da biliniyorç

Haberin Devamı

Yemeklerinizin yanında sade yoğurt tüketerek kalori alımınızı kontrol edebilirsiniz. Yoğurt kilo vermeye yardımcı olan en iyi gıdalardandır. İçinde bulunan bol miktarda proteinle güç kaynağıdır, kalsiyumla da kemiklerin gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olur ve bu kalsiyum kilo verme sürecini hızlandırır. Sağlık yönünden birçok faydası vardır.

Yoğurt ye ve zayıfla

Yoğurt yemek yağ kaybını arttırırken kas kitlesini korur. Ne kadar fazla kasınız olursa oturduğunuz yerden yaktığınız kalori fazla olur.Protein açısından zengindir  proteinde tokluk hissinizi arttırır. Metabolizmanızı hızlandırır.

Yoğurt ye ve zayıfla

Haberin Devamı

Bireylerdeki D vitamini düzeni Akdeniz ülkelerinde bile kış aylarında düşüktür. yoğurt D vitamini eksikliğinde destek olur. Yapılan araştırmalar obeziteyle D vitamini eksikliğini gözler önüne sermiştir. Yani bu vitamin obeziteye karşı mücadelede önemli bir kaynaktır.

Yoğurt ye ve zayıfla

Tenesi Üniversitesi'nde yapılan başka bir araştırmaya göre dengeli bir beslenme düzeninin yanında günde iki porsiyon yoğurt yiyenlerin, diğerlerine göre yüzde 22 daha fazla ağırlık kaybettiği ve karın bölgelerindeki yağların yüzde 81 daha fazla yakıldığı gözlemlenmiştir.

Yoğurt ye ve zayıfla

Tabiki de market raflarında gördüğünüz o renkli yoğurtların hepsini yiyemezsiniz yoksa kilo vermek yerine içlerindeki  şeker ve yağ seviyeleri, katkı maddeleri yüzünden kilo alabilirsiniz. Eğer illa tatlı yoğurt yemek istiyorsanız meyveli hazır yoğurt almak yerine, sade yoğurdunuza taze meyve katabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!