Yeni yüzüyle ilk kez konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni yüzüyle ilk kez konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Türkiye’nin yüz nakli olan ilk ‘şanslı’ kişisi Uğur Acar, dün yoğun bakımdan çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Ömer Özkan, şu anda mümkün olmasa da bir iki gün sonra Acar’ın konuşabileceğini belirtti. Acar’ın aynayla ilk karşılaşması da psikiyatristlerle birlikte değerlendirilecek.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 21 Ocak Cumartesi günü 9 saat süren ameliyatla Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan hastası 19 yaşındaki Uğur Acar, dün yoğun bakımdan çıkarıldı. Acar’ın ilk ziyaretçileri, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu.
AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, “Gözlerini açtı. Konuşması şu anda mümkün değil. Bir iki gün sonra o imkânı vereceğiz. Acıktığını bile ifade edebiliyor. Bu bizim için çok iyi bir durum” dedi.
İlk ziyarette yüzü kapatıldı
Prof. Özkan, damardan beslenen Acar’ın aynayla ilk karşılamasını psikiyatristlerle birlikte değerlendireceklerini söyledi. Acar’ı servis odasında ilk ziyaret eden, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da hastaneye gelerek, Acar ve Kavdır’ın son durumu hakkında bilgi aldı. Nakilden sonra yüzde şişlik ve morluklar oluşması nedeniyle Uğur Acar’ın hastane yönetimi tarafından basın organlarına dağıtılan fotoğraflarında yüzü, geçici olarak mozaiklendi. Bunun normal bir süreç olduğunu belirten  uzmanlar, yüzün 10’uncu günden itibaren naklin ilk günündeki haline döneceğini açıkladılar. Uğur Acar’a yüzünü veren Ahmet Kaya’nın iki kol ve bacağı nakledilen 44 yaşındaki Atilla Kavdır’ın ise yoğun bakımda bir süre daha izleneceğini belirten Prof. Özkan, “Daha ağır bir süreç geçirdi. Toparlamasını bekliyoruz. Birkaç gün sonra normal servise alacağız” diye konuştu. Kavdır’a nakledilen bacak, kılcal damarlardaki sorunlar nedeniyle alınmak zorunda kalınmıştı.

Haberin Devamı

Uğur Acar’ın normal servisteki ilk ziyaretçisi, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da hastaneye gelerek, Acar ve Kavdır’ın son durumu hakkında bilgi aldı. Nakilden sonra yüzde şişlik ve morluklar oluşması nedeniyle Uğur Acar’ın basın organlarına dağıtılan fotoğraflarında yüzü, geçici olarak mozaiklendi.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZ NAKLİ AMELİYATI / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!