Yazın ideal kiloda kalmanızı sağlayacak 7 öneri

Güncelleme Tarihi:

Yazın ideal kiloda kalmanızı sağlayacak 7 öneri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 09:43

Yazı güzel bir vücutla karşılayanlar için ideal kilolarını korumak da oldukça önemli. İşte yaz aylarında ideal kilonuzu korumanız için öneriler...

Haberin Devamı

Yaz aylarına fit bir vücutla girmek kadar ideal kiloyu korumak da bir o kadar önemli. Yaz ayları boyunca beslenme prensiplerine dikkat etmek ve egzersiz rutinini bozmamak ideal kilonun korunmasında büyük rol oynuyor. Siz de yaz aylarına hayalinizdeki vücut ölçüleri ile girmek istiyorsanız günlük rutininizde bazı noktalara dikkat etmeniz şart. İşte yaz aylarında ideal kiloda kalmanın sırları:

1. Bol bol hareket edin

Yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle spor yapmayı ihmal etmek kilo almanıza neden olabilir. Yazın açık havada sabah erken saatlerde yapacağınız tempolu yürüyüşlerin yanında denizde veya havuzda yarım saat yüzmek gibi aktiviteler ideal kilonuzu korumanıza yardımcı olur.

Yazın ideal kiloda kalmanızı sağlayacak 7 öneri

Haberin Devamı

2. Yaşam kaynağı su içmeyi ihmal etmeyin

Yaz aylarında su ihtiyacı artacağı için belli miktar su tüketimi yapmanız normal. Ama bunun yanında yazın gün içinde en az 10-15 bardak kadar su içmeyi alışkanlık haline getirmeniz önemli. Suyunuzu biraz limon ve nane yaprağı ilave ederek çok daha taze ve lezzetli bir hale sokabilir ve suyunuzu keyifle içebilirsiniz.

3. Hamur işi tatlılar yerine dondurma

Yaz aylarında canınız tatlı istediğinde şerbetli ve ağır hamur işi tatlılar yerine ferahlatıcı ve hafif bir lezzet olan dondurmaya yönelebilirsiniz. Sade veya meyveli dondurma çeşitlerinden en fazla iki top yiyerek tatlı ihtiyacınızı daha az kalorili bir şekilde geçiştirebilirsiniz.

Yazın ideal kiloda kalmanızı sağlayacak 7 öneri

4. Öğünlerde hafif lezzetler deneyin

Yazın sıcak havanın da etkisiyle birlikte ağır yemekler yemekten kaçının. Bunun yerine hafif meyve salataları, zeytinyağlı sebze seçenekleri ile buharda pişmiş sebzelerin tadına bakabilir ve hem hafif hem de az kalorili seçeneklere yönelerek formunuzu koruyabilirsiniz.

 5. Açık büfe yemeklerde sağlıklı lezzetlere yönelin

Haberin Devamı

Yaz aylarında tatilde olanlar için açık büfe konseptli yemekler caydırıcı etki yaratabilir. Açık büfede yemek tercihi yaparken ızgara veya fırında pişmiş balık ve et seçenekleri ile birlikte bol salataya yönelmek kilo kontrolünde size yardımcı olacak bazı öneriler arasında.

Yazın ideal kiloda kalmanızı sağlayacak 7 öneri

6. Kahvaltıya önem verin

Günün başlangıç öğünü olan kahvaltıda yulaflı ve meyveli besinlerin yanında tam buğday ekmeği ve az yağlı beyaz peynir gibi alternatiflere yönelerek ideal kilonuzu koruyabilir ve aç kalmayı önlemiş olursunuz.

7. Ara öğünleri hafif geçiştirmeye çalışın

Yaz ayları boyunca ara öğünlerinizde bir avuç çiğ kuruyemiş veya karpuz ve kavun gibi mevsim meyvelerine yönelebilir ve kilonuzu ideal seviyelerde tutabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!