Wuhan virüsü olarak da bilinen Corona virüsü belirtileri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Wuhan virüsü olarak da bilinen Corona virüsü belirtileri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 12:04

Çin'deki yarasa tüketimi dolayısıyla ortaya çıktığı düşünülen ve dünyada yayılmaya başlayan Wuhan virüsü ya da Corona virüsü gündemde yer almaya devam ediyor. Üst solunum yolu hastalığı ile benzerlik gösteren Corona virüsü hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, Corona virüsü belirtilerini internet üzerinden sorguluyor. Peki, Wuhan virüsü olarak da bilinen Corona virüsü belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar...

Haberin Devamı

Literatürde Corona virüsü olarak anılan Wuhan virüsü, son günlerde pek çok kişinin gündemindeki konu olmaya başladı. Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılma eğilimi gösteren Wuhan virüsü, internet üzerinden sorgulanmaya devam ediyor. Peki, Wuhan virüsü nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, Corona virüsü olarak bilinen Wuhan virüsü hakkında merak edilen bazı bilgiler

CORONA YA DA DİĞER ADIYLA WUHAN VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsü, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösterir. Bazı bünyeler hastalığı hafif semptomlarla atlatabileceği gibi bazı hastalar hayatlarını kaybedebilirler. Corona virüs enfeksiyonlarının MERS ve SARS gibi türleri ölümcül olabilir.

Bu virüsün bulaştığı hastaların yaklaşık olarak yüzde 35-40'ı hayatını kaybetmektedir. Bazı bünyeler hastalığı hafif belirtilerle atlatabilir. Virüsün bulaşmasından sonraki ilk 15 gün çok önemlidir. Çünkü belirtiler bu zaman zarfında ortaya çıkar ve virüs bu ilk 15 günlük sürede vücutta yayılım gösterir. Nefes darlığı, öksürük ve ateş hastalığın en önemli belirtileri arasındadır. Fakat bazı hastalarda bu belirtilerle birlikte balgam da görülebilir.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü MERS, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaşabileceği belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!