Verdiğiniz kiloları geri almamanın 7 yolu

Güncelleme Tarihi:

Verdiğiniz kiloları geri almamanın 7 yolu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 10:30

Günlerce yapılan diyetler, saatler süren egzersizlerden sonra verdiğiniz kiloyu hemen geri mi alıyorsunuz? Çözüm bu önerilerde...

Haberin Devamı

Kilo vermek hemen hemen herkes için zorlu bir süreç. Onca uğraştan sonra, çoğumuz verdiğimiz kiloları geri almaktan şikayetçiyiz. Kilo vermek kadar verilen kiloyu geri almamak da çok önemli. Peki, bunu nasıl sağlayabilirsiniz?

1- Bol bol egzersiz yapın. Egzersiz yapmayı, kilo verdikten sonra kesinlikle bırakmayın. Kiloların geri gelmesindeki en önemli nedenlerden biri, sporu bırakmak ve hareketsiz yaşamaya başlamaktır. Eğer kas yapınızı güçlendirir ve şekillendirirseniz, bu bölgelerde yeniden yağ birikmesi zorlaşacaktır.

2- Bol su tüketin. Su içmek, kilo vermenin ve bunu korumanın en iyi yollarından biridir. Günde en az 2 litre su tüketmek, metabolizmanızı hızlandırır ve açlığınızı bastırır.

Verdiğiniz kiloları geri almamanın 7 yolu

Haberin Devamı

3- Diyet programı oluşturun. Diyet programı oluşturmak ve yediklerinize dikkat etmek, sadece kilo verdiğiniz dönemle sınırlı kalmasın. Kilolarınızdan kurtulduktan sonra da beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Bunun için de kilo verdiğiniz dönemdeki kadar sıkı olmasa da bir diyet programı uygulamayı seçebilirsiniz. Diyet uygulamak istemiyorsanız çok basit birkaç beslenme önerisi ile yemek programlarınızı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Örneğin, karbonhidrat ve şeker içeren ürünleri beslenmenizden tamamen çıkarmak ve yerine bu ihtiyaçlarınızı karşılayacak daha kalorisiz ve sağlıklı ürünler koymakla işe başlayabilirsiniz.

4- İnsülin direncine karşı dikkatli olun. İnsülin direnci, kandaki değerlerle alakalı bir problem olup, kilo verememenin ya da sadece kısa süreli kilo vermenin en temel nedenlerinden biridir. Karın çevresinde yağ oluşumu, yorgunluk ve halsizlik insülin direncinin belirtilerinden sadece birkaçı. Bunlara ek olarak, canınız sürekli tatlı ve hamur işi çekiyorsa bu problemin sizde de olduğundan şüphelenmelisiniz. Bundan kurtulmanın yolu ise beslenme programınızı, insülin direncini artıran ürünlerden kurtarmanız.

Verdiğiniz kiloları geri almamanın 7 yolu

Haberin Devamı

5- Öğün atlamayın. Öğün atlamak, beslenme programınızda dengesizliklere yol açacaktır. Öğünlerin sayısını artırıp, öğünlerde tükettiğiniz besin miktarını düşürün.

6- Bir diyetisyenden yardım alın. Kilo almanıza sebep olan birincil besinleri yapılan testler sonucunda öğrenip, diyet ve kilo verme sonrası da bu besinlere karşı daha dikkatli olabilirsiniz.

Verdiğiniz kiloları geri almamanın 7 yolu

7- Hareketli bir yaşam tarzı benimseyin. Çok sıkı bir spor ya da egzersiz programı uygulamasanız da hareketli bir yaşam tarzı benimseyerek kilo vermenizi daha da kalıcı hale getirebilirsiniz. Asansör kullanmayı bırakıp, gideceğiniz yere ulaşacağınız yolu uzatarak işe başlayabilirsiniz!

BAKMADAN GEÇME!